5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Dress4Less
Dress4Less
15 / 02 / 2021

Спортната раница вече не е само за дните, когато сме планирали да участваме в спортна дейност. Тя определено завзе ежедневния гардероб на доста хора и за това си има причина.Тя е едновременно удобна, практична, стилна и модерна. Какво повече да искаме от една раница?

Спортното облекло навлезе в последните модни тенденции в облеклото  ние все по-често можем да видим спортни раници да се носят и ежедневието.

5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

За разлика от стандартните раници за ежедневието, спортните раници се характеризират най-често с:

  • по-семпъл дизайн
  • прави линии
  • практични решения в дизайна.

Но можете да срещнете и по-модерни модели спортни раници на пазара, които са едновременно атрактивен моден аксесоар, но и предоставят необходимото удобство.

Качеството, удобството и здравината си остават важни фактори, когато става въпрос за избор на спортна раница.Що се касае марката, то раниците на всяка спортна марка имат своите предимства и недостатъци.

Така че за да направите правилен избор е необходимо да определите кои са точно вашите изисквания към една спортна раница.

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Най-добри марки спортни раници

1.Adidas

5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Като водеща спортна марка Adidas със сигурност няма да ви разочарова. Марката предлага разнообразие от спортни раници за спорт и ежедневието.

Можете да намерите както такива с класическия дизайн на Адидас, който е станал запазена марка на бранда, както и такива, които следват последните модни тенденции в облеклото.

Спортните раници от марката се отличават с отлична вместимост и са се доказали във времето със своята надеждност и мултифункционалност.

2.Puma

При изработката на своите спортни раници от Puma са взели под внимание важни фактори като вместимост, удобство при носене, и практичност.

 Спортните раници на Puma предлагат всичко, от което се нуждаете в ежедневието си:

  • достатъчно отделения за организирано съхранение на всички необходими вещи.
  • подплатени регулиращи се презрамки, които позволяват удобство.
  • Спортните раници от марката се отличават също със своята достъпна цена и издръжливост на материите.

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

3.Reebok

Без значение дали търсите спортна раница за ежедневието или за даден спорт, Reebok има спортни раници за всеки вкус.

Има както такива, които следват класически спортен дизайн и функция, така и такива, чийто дизайн е отлично адаптиран към модерното ни ежедневие.

4.Under Armour

Спортните раници на Under Armour се характеризират с практичен и едновременно стилен спортен дизайн. Някои модели спортни раници на марката са също така подходящи и за носене на лаптоп благодарение на по-твърдата си структура и просторно отделение за лаптоп.

 Чудесна опция са за тези от вас с гъвкаво ежедневие, на които им е необходима една раница, която да носят през целия  ден, на работа и през свободното време.

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

5.Nike

Марката е популярна не само със своите удобни и здрави спортни сакове, но и се представя добре и при създаването на качествени спортни раници.

Спортните раници на Nike Осигуряват достатъчно просторни отделения за съхранение на необходимото ви за деня спортно облекло, обувки, аксесоари и лични вещи.Някои от спортните раници от марката се предлагат с удобни отделения за спортни обувки, както и бутилки за вода.

След като изберете точния дизайн спортна раница, който ви допада, време е да вземете под внимание признаците, които показват дали избрания модел спортна раница е качествен.

Кои са характерните черти на висококачествената спортна раница?

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Тегло

Различните спортни раници имат различно тегло. Ако търсите раница за продължително носене, то теглото е фактор, който не трябва да се подценява.

Важно условие при избор на спортна раница е да бъде с олекотено тегло. Винаги обръщайте внимание на  теглото на спортната раница преди покупка.

Олекотеното тегло ви поволява да носите спортна раница за дълго време без тя да ви причинява болки в гърба и раменете. Носенето на неудобна раница, която е пълна, води до неправилна стойка и съответно болки в гърба.

Ако говорим за детска спортна раница, то тя със сигурност трябва да бъде максимално олекотена. А ако спортната раница е предназначена за възрастен, то тогава може да се позволи по-голямо тегло.

Размер

На пазара се предлагат спортни раници в различни размери и е хубаво да определите кой размер е най-подходящият за вашите нужди.

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Презрамки

Нивото на комфорт, което дадена спортна раница предлага, има пряка връзка с дизайна и изработката на презрамките й. Сега почти всички предлагани спортни раници на пазара имат регулиращи се презрамки. 

Затова и е важно като избирате спортна раница да проверите дали разполага с лесно регулиращи се дръжки, за да може да съответства на вашия ръст и фигура и да ви бъде максимално удобна и ергономична за носене.

Капацитет

Капацитетът на дадена спортна раница е друг важен фактор, на който да обърнем внимание.

Капацитетът се определя от:

  • дължината
  • ширината
  • обема на една раница

Всъщност няма идеален капацитет на спортна раница. Ако ви трябва раница за ежедневието, то спортните раници със среден размер ще ви свършат работа, тъй като побират най-необходимите вещи. Ако ви е необходима раница за път, то е по-добре да се насочите към спортните раници с по-голям капацитет.

 5 марки спортни раници, от които ще останете доволни

Отделения

Броят на отделенията на дадена спортна раница отново е въпрос на това какви са вашите потребности и предпочитания за удобство, както и стил на ежедневие.

На пазара се срещат спортни раници с различни на брой отделения и джобове. При някои джобовете са само вътрешни, а при други има както вътрешни, така и външни джобове.

Начин на затваряне

Ако държите на удобството и комфорта, изберете раница, която има лесен метод на закопчаване или затваряне. Важно е избраната спортна раница да се затваря по надежден и стабилен начин.

По-голямата част от предлаганите на пазара спортни раници се затварят с цип, но можете да намерите и такива модели, които се затварят с връзки. Кое ще изберете зависи главно от личните ви предпочитания за удобство и ниво на безопасност.

Като цяло циповете са по-предразположени към повреди, отколкото връзките, които сами по-себе си могат да се отварят по-лесно и също и да се връзват лесно.

Качество и здравина на материалите

Качеството на изработка на спортната раница е несъмнено важно условие при избор на спортна раница. Колкото по-качествени са материите на дадена спортна раница, толкова по-дълго време ще я ползвате и тя ще бъде съответно по-издръжлива на повреждане и пране.