Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа

Dress4Less
Dress4Less
25 / 01 / 2021

Качеството е важно условие при избора на спортен екип. Високото качество на оригиналните спортни екипи определено се отплаща и марковото спортно облекло със сигурност е една разумна инвестиция. 

От качеството на спортното облекло зависи начина, по който се чувстваме. Всеки човек иска да се чувства добре докато спортува или в по време на ежедневните  си дейности. 

Висококачественото спортно облекло определено носи това ниво на комфорт, от което се нуждаем, за да се чувстваме добре в кожата си.

 Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа 

Всеки човек изразява себе си и своята личност чрез облеклото си. Спортното облекло, което избираме да носим в залата или ежедневието си, отразява нашия личен стил и задава начина, по който се чувстваме. 

Следователно е важно да избираме оригинално спортно облекло от качествени материи, което не само ще ни позволи по-голям комфорт при спорт или работа, но и ще допринесе за нашето добро самочувствие. 

Всъщност е истина, че вида на облеклото, което носим има пряко влияние върху начина по който се чувстваме и възприемаме себе си. 

Ако например носите маратонки на известна спортна звезда, то е твърде вероятно да се чувствате по-уверени в себе си и да вярвате, че и вие можете да постигнете забележителни спортни резултати.

 Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа 

Качествената изработка не само придава стилен вид на облеклото, но и ни кара да се чувстваме добре.  

Почти всеки от нас може да признае, че има спортно и облекло на няколко бранда в гардероба си. 

Относно въпроса за смесването на спортните марки за някои това би било изглеждало не на място, а за други смесването на спортните марки би било чудесен начин за освежаване на аутфита и добавяне на разнообразни елементи. 

Придържането към една дадена спортна марка е нещо като неписано правило при спортното облекло.  

Съчетанието на спортни дрехи от една и съща марка е определено стилно решение за ежедневие или спорт. В света на спортното облекло съществува неписаното правила за лоялност към дадена спортна марка. 

 Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа

Но както знаем, всеки човек притежава индивидуален стил и вкус и понякога смесването на различни спортни марки също може да се окаже практично и стилно решение.

Но и опцията за смесване на различни видове марки също може да се окаже печеливша, стига да знаем как да го направим по правилен начин. 

Всъщност носенето на спортно облекло от различни марки не е погрешно. Просто е хубаво да се следват определени модни правила, ако искате да постигнете стилен и добре балансиран спортен аутфит. 

Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа

Лоялността към дадена спортна марка отразява доколко силно сте привързани към дадения спортен бранд. 

Лоялността към определена спортна марка се базира на две основни неща: 

  • първо - нивото на удовлетворение на потребителя от продуктите на въпросната спортна марка.
  • второ - дали потребителят споделя ценностите и възгледите на дадената спортна марка. 

Експертите са на мнение, че придържането към дадена спортна марка всъщност може и да се основава на изградено предпочитание към сама една спортна марка още от млада възраст. 

При децата, които от ранна възраст са били запознати с легендарната спортна звезда представител на Найк Майкъл Джордан, както и известното мото на марката “Just Do It”, e по-вероятно като по-големи да предпочитат повече спортните дрехи на Nike. 

Като цяло, ако дадената комбинация отспортни дрехи изглежда добре и ви стои добре, то в това няма нищо лошо, че се състои от различни спортни марки.

 Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа 

Адидас и Найк например са едни от най-популярните спортни марки, които често виждаме да присъстват в различни комбинации спортно облекло.

Можем ли да носим спортни марки като например Адидас и Найк?

Отговорът е да. Спортно облекло от тези две марки може успешно да се съчетава. Примерно можем да съчетаем спортни обувки, които са на Найк, а спортният ни екип да е на Адидас. 

Основни правила, които да следваме, ако искаме да съчетаем различни марки спортно облекло: 

Цветови комбинации 

Важно условие при съчетаването на дрехи от различни спортни марки е да бъдат съчетани в един цвят. Подберете ги от една цветова гама като това ще ви помогне да постигнете една балансирана и стилна спортна визия

Размери на логата 

Когато става въпрос за смесване на спортни марки, “баланс” е ключова дума.

Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа

Ако сте решили да носите спортно облекло от различни спортни марки, то препоръчително е да нe избирате спортни дрехи, които имат големи лога, които привличат внимание.

Избирайте лога в по-малки дискретни размери. Или пък ако изберете да носите дадена спортна дреха с голямо лого на марката.    Хубаво е втората спортна дреха да бъде с лого, което е по-незабележимо от това на първата. 

Брой на логата

Ако сте от хората, които са почитатели на няколко спортни марки, когато носите спортно облекло от различни марки, постарайте се да не комбинирате не повече от 2 спортни марки.

Комбинацията от спортни дрехи на 3 спортни марки определено няма да е добра идея, ако искаме да постигнем стилен и добре подбран спортен аутфит.

Най-добрите комбинации на спортно облекла се получават, когато спортните марки са две и са подбрани по правилен начин.

Разбира се всяко правило си има изключение. Има и случай, когато можем да носим 3 спортни лога като например съчетанието на различни спортни дрехи от различни марки, които имат едни и същи или подобни дизайни и декорации в изработката. В този случай отново се препоръчва логата на спортните дрехи да бъдат в малки размери и да не са лесно забележими.

 Спортен екип от различни брандове - възможно ли е или е модна катастрофа

Дизайн на логата

При смесването на спортни дрехи от различни спортни марки, играта с дизайните и цветовете е един добър вариант да ги съчетаете успешно, без да изглежда визията ви безвкусно. Не е задължително да се придържате към класическите лога на добре познатите ни известни спортни марки.

Потърсете спортни дрехи с нестандартни за избраната от вас любима спортна марка лога и ги съчетайте по цвят, форма и дизайн с лога от други спортни марки.

Вид на спортното облекло

Не всеки вид облекло например е подходящо за комбиниране с различни облекла от други спортни марки. Със спортните обувки нямаме този проблем, тъй като тях можем да ги изберем в една марка, докато останалата част от аутфита ни да е на друга спортна марка.

При спортните тениски също можем да правим комбинация от повече от една спортни марки в зависимост от големината на логото.

Някои спортни марки въвеждат нови модели спортни дрехи с по-различно местоположение на логото от това на по-старите модели спортни дрехи.Така че един от начините да откриете кое съчетание от спортни марки би работило за вас е като потърсите спортно облекло в нови версии на популярните спортни марки.