Стил и удобство с новата дамска колекция на Timberland

Dress4Less
Dress4Less
12 / 10 / 2020

Подобно на много видове одежди марката – Timberland, се издигна от произхода на работническата класа, за да бъде в крайна сметка приета от модният и музикалният елит на миналият век. Продуктите, които всъщност надхвърлиха расовото разделение се превърнаха в задължителен елемент в гардероба на съвременният космополитен човек.

Компанията произлиза от Нова Англия, а стоката и е била предназначена за работници, като в края на краищата преминава през Бруклин, където е модифицирана от значително различен район. Въпреки че в началото е било трудно да бъде предназначена за друго с течение на времето, тя оказва осезаемо влияние в света на рапа.

Ботушите - Timberland са едни от най-популярните видове обувки днес. Едно от страхотните неща при тях е, че те са толкова различни и разпознаваеми, след като през годините се издигнаха от света на практичното работно облекло в избор на стил като никой друг.

С милионите клиенти, притежаващи чифт е лесно да се осъзнае как стилът е впечатлил и продължава да впечатлява поколение след поколение, променяйки се, за да отговори на изискванията на всеки индивидуален вкус. Ето защо днес ще ви представим повече детайли относно тях и от гледна точка на дамската мода.

Кратка предистория

Популярният – Timberland, е основан през 1928 г., от Нейтън Суорц, производител на обувки от Бостън. След като кариерата му на чирак стартира, той започва да изгражда своя собствена марка и до 1952 г., закупува независимата компания – Abington Shoe. Специализирайки в работно облекло производителят се фокусира основно върху изобретяването на водоустойчива кожа.

Самият Нейтън се е обучавал за обущар от младостта си и той непрекъснато тласкаше марката към нови иновации и подобрения. Първата забележителност се появи едва през 1965 г. с представянето на шприцоване, което без да се зашива може да слее гумени подметки към кожени горни части за напълно водоустойчив ефект.

За онова време тази революционна техника е била напълно похвална. Въпреки че за разлика от добре познатото припокриване, шприцоването не можете да гарантира, че подметката ще издържи. Именно поради това той създава напълно обновена версия и то в краткосрочен план, която се оказа идеална за предизвикателните климатични условия.

Както казахме в ранните си години обувките на – Timberland, бяха предвидени за работа на тежки полеви условия. Но с навлизането на бранда в 80-те години, те започнаха бавно да се насочват към модните предложения. Съвсем скоро италианските бутици започнаха да се складират с тях, като и други европейски пазари последваха примерът им.

С течение на времето забележителният ботуш се превърна в паметна марка, която превзе пазара на обикновеният потребител и филмовите звезди със захлас. Днес е на практика невъзможно да срещнете личност, която не притежава поне един вид одежда от популярният производител.

Timberland 

От какво са изработени ?

Емблематичните продукти в повечето случаи са изработени от специализирана кожа позната под наименованието – набук. Макар, че е често предпочитана производителите използват разнообразие от различни материали, за да гарантират, че всеки чифт си върши работата правилно.

Стремежът на производителят е да работи само и единствено с материи, получени от сребърни или златни кожени изделия, които разбира се следват най-добрите екологични практики. С висококачествените си вътрешни части, подметки и подвързия, ботушите на Timberland се превърнаха в удобни, сухи и стилни, както и световно известни.

Като цяло изборът на кожа обикновено зависи от това дали обувката е предназначена за отдих, мода, работа или туризъм. Например велурът има луксозен външен вид, но едва ли ще бъде подходящ за работа. И обратното тежките материи, които са издръжливи със сигурност няма да бъдат подобаващ избор за офиса.

 

С какво се различава този специализиран материал ?

Набукът е по съществено така наречената пълнозърнеста кожа, чиято външна повърхност е шлифована. Тъй като повечето от естествените дефекти по нея се проявяват на този външен слой, шлифоването му дава предимно гладко и последователно покритие.

Реално погледнато естествената кожа е слоесто вещество. Там външният край е с отличителна лъскава текстура, а отдолу се намират по-дебелите слоеве, които придават здравина и гъвкавост. Пълнозърнестият тип използва целия материал, докато велурът е по-ниският слой неоставящ остана външна повърхност.

Точно тук е разликата, защото набука взема най-доброто от двата слоя. Тъй като външният е премахнат, остава еластична кожа, която също е мека на допир. В много отношение набука прилича на велур, но когато го докоснете ще осъзнаете видимата разлика и факта, че той е много по-надежден и здрав.

Timberland

Защо е толкова популярна марката ?

Когато се обсъждат техните дизайнерски иновации всичко изглежда повече от престижно, но какво е това, което кара хората да обожават толкова много скромният бранд ? Определено всеки ботуш има своя уникална точка на продажба, така че коя е тази която отличава –Timberland, от всички останали ?

До този етап едно нещо е категорично и това е, че те са познати със своята незаменима издръжливост. Самите те са били първоначално предвидени за хора, работещи на места като строителни обекти и фабрики. Стоманените капачки в предният край са видно доказателство за факта, че са изградени, за да издържат на всичко.

От друга страна с рапърите, които сега ги носят е лесно да се предвиди как се е осъществила модернизацията. В разцветът си мнозинство от младежки групи в Италия се обръщат към тях, като първи избор и от там насетне обувката бива завладяна в международен план, благодарение на своите пъстри цветове и практичност.

Дълбоко вкоренената история на – Timberland, доведе до това тя да бъде част от нашата култура. Сега артикулите им са нещо повече от модна линия, която е разпознаваема от почти всеки. Една когато спрете да забелязвате продукта около вас ще осъзнаете колко е неизменен.

Timberland 

 

Приложимост

Плътните обувки и водоустойчивите такива за мъже и жени са от съществено значение при индустриалните професии, където краката са подложени на постоянен вървеж. Американският производител разработи колекция от работен тип артикули с цел да предложи трайни решения за работещите в тези условия.

Изборът на подходящ чифт може да бъде предизвикателно, но идентифицирането на желаните ключови функции ще ви помогне в тази насока. Забележителното при тях е, че те могат да използват, както за работа, така и за ежедневие.

От технологична гледна точка те притежават следните характеристики :

  • Стоманени вложки в подметката
  • Водонепропускливи уплътнения
  • Неплъзгащи се подметки
  • Електрическа изолация
  • Защита от умора
  • Лекота и комфорт

Наред с това е възможно да включите антимикробни стелки, хидроизолация и много други. В допълнение към това моделите им се предлагат в множество стилове, прилепвания и цветове, така че изборът е безкраен.

Дамите знаят най-добре

В случай, че сте от обратният пол и сте останалите крайно впечатлени ви предлагаме да обмислите варианта за изненадващо закупуване, с което да зарадвате вашата половинка. Дамите обожават тази марка и то поради безброй причини, които предполагаме, че вече сте осъзнали.

Посещавайки нашият онлайн магазин – dress4less.bg, вие ще разполагате с уникалната възможност да разгледате най-актуалната ни колекция на Timberland. Не се тревожете за размера, тъй като тук разполагаме с абсолютно всички. Предстоящите зимни месеци няма как да бъдат прекрасни без наличието на качествен чифт ботуши.

Цените са стандартни и напълно приемливи, имайки в предвид безумно доброто качество, което ще получите. Ето затова ви препоръчваме да се възползвате още сега, докато все още има налични модели от набелязаният от вас продукт. За детайлна информация можете да се свържете с нашият екип.

Ако искате да разгледате още четива от тази тематика не забравяйте да се отбиете и в нашата блог страница. За да достигнете до нея единствено кликнете категорията ‚‘‘ Новини ‘‘ и се насладете на нашият раздел.