Тенденции при най-известните спортни марки през 2020

Dress4Less
Dress4Less
22 / 06 / 2020

Спортното облекло предлага едновременно функционалност, модерен дизайн и удобство, затова и го обичаме. Също както и при другите видове облекло модните тенденции при спортното облекло се менят. Спортните рехи и обувки си извоюва своето заслужено място в нашия гардероб и изглежда, че ще останат там още дълго време.

Вече все повече от световните спортни марки насочват дизайна на своите лини облекло и обувки към ежедневието и го адаптират спрямо него. Те споделят в известна степен еднакви модни тенденции, но като цяло всяка една марка се отличава със свои собствен моден дизайн. Нека ги разгледаме.

Adidas

Винтидж маратонки

Винтидж стилът отново е  на мода през 2020-та и присъства в колекциите спортно облекло и обувки на Adidas. Марката отново възражда спортните обувки в стил “ dad“, както и други тенденции в спортните обувки от 70-те. Този тип спортни обувки и кецове се наричат също “dad sneakers”.

Адидас предлага маратонки със супер семпъл и изчистен дизайн, което ги прави практични за ежедневието и супер удобни.Моделите винтидж спортни обувки включват класически материи като кадифе и канава, както и разнообразие от цветове и ретро лога.

 спортни маратонки

Цветови контрасти

Контрастите в цветовете са хубав начин да освежим ежедневната ни визия. Тенденцията на цветовите контрасти се наложи най-вече при сникърсите.

Спортните обувки на Adidas са не само  удобни, но и изглеждат супер свежо и са подходящи за летния сезон. Откриваме ги в пастелни нюанси, както и ярък неон.

Спортни обувки на платформи

Високите платформи са още една гореща тенденция за 2020-та.Те определено внасят открояващ се стил при спортните обувки. Маратонките и сникърсите с платформи са подходящи за носене почти навсякъде и се съчетават с разнообразие от дрехи.

Металик

Металическите оттенъци завзеха не само облеклото тази година, но и спортните обувки. Adidas също не пропуска да въведе тази модна тенденция при своите линии спортни обувки.

Мрежа

Мрежестата материя се наложи не само в облеклото, но и завладя спортните обувки на Adidas. Тя не само изглежда модно и придава разчупен вид на тоалета, но и позволява удобство и проветривост, което я прави супер избор за лятото. Мрежестите материи са подходящи както за спортуване, така и за ежедневието.

Оувърсайз спортно облекло

Така наречените оувърсайз спортни дрехи или дрехи в голям размер се наложиха сред модните спортни трендове. Можем да избираме от спортни тениски, панталони, суитшърти, якета.

спортни маратонки

Класически стил

Ккакто споменахме класическите ретро дизайни са модерни и серията спортно облекло и обувки Adidas Originals е един страхотен вариант за ежедневието.

Nike

 спортни маратонки

Ярки цветове

Комбинациите от ярки нюанси, както и графичните фигури при спортното облекло  са супер модерни тази година.Едни от популярните ярки нюанси са цвят мандарина и коралово.

Някои от по-известните серии на марката като Nike Air Max, React Infinity Run, Air Jordan, Lebron предлагат богато разнообразие от модели спортни обувки със свежи цветови комбинации. Свежите и ярки тонове са моден хит през този летен сезон.

 спортни маратонки

Тазгодишните модни тенденции не подминават и сникърсите. Пример за модни спортни обувки са например тези от серията на Nike Off-White Vapor, които имат интересен цветен дизайн и са оборудвани със шпайкове.

Монохром

Монохромните нюанси (наречени също тонални нюанси) са още един горещ моден тренд през тази година. Монохром тенденцията включва комбинацията от спортно облекло в една цветова гама, което изглежда стилно. Монохромният спортен аутфит е супер опция за ежедневно носене.

Космически маратонки

Nike  въведе така наречения “космически ’’ стил при своите спортни обувки.Този футуристичен стил се наложи сред новите тенденции се отличава с уникален модерен дизайн. Определено ще изпъкнете на улицата с подобен модел спортни обувки. Такива са Nike Air Max 2090.

Бял шик

 спортни маратонки

Тази година са модни спортните обувки в изцяло бял семпъл дизайн, които наистина се открояват сред разнообразието от разноцветни модели маратонки и сникърси. Те са изключително подходящи за съчетание с различни видове спортно облекло. Сред белите спортни обувки има и такива на платформа.

 спортни маратонки

Игра с текстури

Тази година имате свободата да комбинирате различни текстури в спортното облекло, за постигане на супер моден вид. Разнообразие от текстури най-лесно се постига с добавяне на слоеве в облеклото.

Можете да комбинирате деликатни меки материи с по-груби и дебели. Супер вариант е комбинацията от спортно облекло за ежедневието с такова, предназначено за фитнес.Това помага да придадете завършен вид на спортната си визия. Този тренд всъщност може да се комбинира и с тренда на тоналните нюанси.

Пепел от рози

Спортното облекло в този нюанс е отличен стилен вариант за дамите. Този семпъл цвят е определено хит през 2020-та. Деликатните и меки материи като сатен или кадифе в цвят пепел от рози стоят изключително елегантно и женствено.

Байк шорти

Байк шортите (познати и като колоездачни шорти) се наложиха като моден тренд и можете да откриете разнообразни варианти на Nike. Байк шортите позволяват изключително удобство и са подходящи за различни видове спорт, а също и се комбинират с ежедневни визии.Съчетават се с различни видове спортни обувки.

Акварелни бои

Принтът наподобяващ акварелна боя (на англ. tie dye) от 60-те и 70-те се завръща с пълна сила и го виждаме и на спортното облекло. Може да включва само два цвята или пъстра палитра от нюанси.

Стилът омбре при този вид принт  също е много актуален. Той придава лежерен стил на аутфита, но е в същото време стилен. Няма как да останете незабелязани носейки спортно облекло с този красив принт. Можете да го носите както в спортната зала,така и на плажа.

Флорални мотиви

Ако обичате флоралните мотиви, то добрата новина е, че те все повече се откриват и при спортното облекло на известните спортни марки. Възползвайте се от този страхотен тренд подходящ за пролетта и лятото.

Страхотна модна опция за лято 2020. Този тип бюстие  е по-нова стилна версия на стандартните модели. Новият модел бюстие е по-голямо от познатите ни видове и има яка.

 Освен че е хит тенденция, то позволява още по-голяма стабилност и удобство без значение дали ще практикувате фитнес или йога. Позволява отлична проветривост и предотвратява запотяването, както и придава женственост и стил на целия аутфит.

Reebok

 спортни маратонки

Море от цветове

Тази година модните тенденции повеляват да не се страхуваме от ярките и разнообразни цветове в спортно облекло и обувки. Reebok не изостава от останалите спортни марки и предлага разнообразие от модерни дизайни спортно облекло и обувки. Aztrek Double Nu Pops са примерен модел, който е супер модерен тази година.

 спортни маратонки

Винтидж стил

Reebok  предлага на своите почитатели спортни обувки с ретро дизайн, които ни  пренасят в 90-те.

Сериите Club C 85 Vintage и Aztrek са точен избор за тези от вас, които търсят семпли и изчистени линии в спортните обувки.

Класически линии

Има дни, когато имаме нужда от семпло спортно облекло и обувки, което да съчетаем лесно с ежедневния си аутфит. Такива са и спортните обувки на Reebok от серията NPC Cotton and Corn, коти съчетават в себе си изчистен ретро дизайн и модерна нотка.

Кожа

И тази година кожата при спортното облекло и обувки си запазва своето място сред тенденциите за 2020-та. Класическите кожени маратонки с платформа на Reebok съчетават елегантност и семпъл дизайн,подхождащ както за спорт, така и за ежедневието.

Класика в нова версия

Марката предлага модни варианти на своите класически линии спортни обувки,като добавя към тях различни цветове, монохром ефект и металически нюанси. Предлагат се подобни модели спортни обувки в монохромни нюанси с полупрозрачни подметки, при които е постигнат ефектен контраст.

Puma

 спортни маратонки

Puma се отличава със своите кецове, чийто дизайн е сред топ тенденциите за 2020-та.Този модел високи кецове (наречени още hi tops)предлагат удобство  без значение дали ги носим при спорт или в ежедневието.

Сред каталога на марката откриваме и разнообразие от спортно облекло в стил акварел, което внася свежест в спортния аутфит. Най-често срещаните цветове в колекцията са пастелно синьо, зелено, розово, лилаво, жълто.

Няма как да не пропуснем и спортните обувки с висока платформа, които също присъстват в каталога на марката.Такива са стилните сникърси от сериите Rise и Gradient.

Със серията Puma Exotic ще бъдете центъра на вниманието това лято. Тя включва спортно облекло и обувки за ежедневието с интересен леопардов принт. Спортните обувки от серията съчетават дори три модни тенденции- леопардов принт, ярки пастелни тонове и високи платформи.