Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Dress4Less
Dress4Less
06 / 11 / 2020

Комфортът или модният дизайн?- това е определено един от въпросите, които най-често се въртят в главата на всеки човек, който води активен начин на живот, когато си търси ново спортно облекло.

Истината е, че най-добрият избор е някъде по средата. Доброто спортно облекло трябва да съчетава и двете.

 Спортното облекло трябва да е висококачествено и издръжливо, за да ни осигурява комфорт и практичност по време на спорт, но и в същото време да бъде в дизайн, който харесваме и съответства на нашия тип фигура. 

Без значение дали спортувате често или предпочитате удобството на спортното облекло в ежедневието си, изборът на спортно облекло от висококачествени материи гарантира максимален комфорт и красив дизайн. 

Феновете на спорта ще се съгласят, че удобството трябва да е приоритет, когато става въпрос за спортна дейност. Разбира се, хубавият дизайн също има своето значение за това как се чувстваме.

Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете? 

Когато носим спортно облекло с хубаво качество и дизайн ние винаги се чувстваме комфортно в кожата си. Това съответно може да ни помогне да постигнем по-добро спортно представяне, както и да се чувстваме по-удобно по време на ежедневните ни дейности.

Някои от нас може да им се стори практична идеята да сложат по-старо спортно облекло за тренировка. Така или иначе ще се изпотим по време на спорт.

Но висококачественото спортно облекло може да подобри качеството на спортното ни представяне и начина, по който се чувстваме през цялото време.

Без значение какъв спорт сте си избрали, трябва да се чувствате комфортно в избраното от вас спортно облекло.

 Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Кои фактори да вземем под внимание при избор на подходящ спортен екип? 

Материя

Основно на материята на спортното облекло се дължи и нивото на комфорт, което осигурява. Синтетичните материи са добър избор по отношение на проветривостта. Те не задържат влага като памука, а съхнат бързо и осигуряват прохлада.  Синтетичните материи са изработени по специални технологии осигуряват максимална проветривост. 

Материите на спортното облекло, в чиято изработка са вложени иновативни технологии, позволяват на въздуха от външната среда да нахлува през материята и по този начин да осигурява охлаждащ ефект за кожата при спортуване.  Друго важно нещо е да изберете спортно облекло, чийто материи предпазват от неприятни миризми.

 Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Дизайн

Спортното облекло може да се открие в различни дизайни. Дизайнът на спортния екип трябва да е подбран спрямо вида на спорта, по който сте запалени, за да си осигурите комфорт и добро спортно изпълнение. 

Някои от главните фактори при избор на качествен спортен екип, на които да обърнете внимание, са качеството и нивото на удобство, което предоставя. 

Факт е че, от качеството и нивото на удобството на спортното облекло зависи и спортното представяне на човек. Затова и си заслужава да инвестирате в оригинално спортно облекло, което ще ви осигури максимално удобство без значение дали по време на спорт или в ежедневието.

Предназначение

Хубаво е да определите за какъв тип спортна дейност ви е необходим спортен екип. Тъй като всеки човек е различен и има различен тип фигура и различни спортни цели.

Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Освен красив дизайн облеклото е хубаво да бъде функционално. Важно е то да отговаря на особеностите на спорта, който сте си избрали,както и да съответства точно на вашия размер. Подберете дизайна им в съответствие със спорта, по който сте запалени.

Избягвайте облекло с плътни шевове и стегнати материи, които не позволяват свободно движение и се чувстват неудобно. 

Размер

Спортното облекло трябва да отговаря на точния ви размер, за да ви осигурява максимално удобство и комфорт.

Качествените материи на оригиналното спортно облекло позволяват добра вентилация и чувство на прохлада през всеки сезон.

Спортният екип е хубаво да съчетава едновременно удобство, красив дизайн, а също и високо качество на изработката. Качеството определено е важно, когато става въпрос за спортно облекло, което ще носим често. 

А с качеството безспорно идва и удобството.Оригиналното спортно облекло несъмнено предлага максимален комфорт.

Спортният екип трябва преди всичко да осигурява комфорт и проветривост през различните сезони. На второ място идва дизайнът, цветовете и вида на материите.

Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Хубавото спортно облекло осигурява удобство и проветривост дори когато тренираме  на макс и се потим. Избирайте спортно облекло, което е със специални отблъскващи потта материи.

Разбира се, освен функционалност от значение за повечето хора е дизайнът и външният вид на облеклото, но неговата роля не приключва дотам. То трябва да изпълнява отлично функцията си също и след края на тренировката. 

Когато дадено спортно облекло е с високо качество, то и начинът му на изработка е висококачествен и предлага удобство при носене.

Технология

Една добра причина да заложите на оригиналното спортно е, че спортните марки за оригинално облекло влагат иновативни технологии при създаването на своето облекло.

По този начин материите на спортното им облекло предлагат точно това, от което се нуждае всеки спортуващ:

  • качество,
  • удобство,
  • проветривост,
  • издръжливост.

Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

 Удобство

Спортните дрехи не трябва да са нито твърде прилепнали, нито твърде широки. Спортното облекло трябва да ви улеснява по време на спортуване, вместо да възпрепятства правилното изпълнение на движенията.

Ако планирате да бягате или карате колело, ще ви трябват плътно прилепнали олекотени материи, за да си осигурите комфорт и да си спестите риска от заплитане на крачол в колелото например.

Без значение от любимия ви вид спорт, винаги се уверете, че спортното облекло ви пасва добре и ви осигурява свобода при движение.

За физическа активност като пилатес или йога, изберете спортно облекло, което е еластично и от дишащи материи, които не позволяват изпотяване. Повечето от вас вече знаят, че спорните зали обикновено са среда с много бактерии.

Затова и за предпочитане са материите, които са антибактериални предпазват от натрупване на бактерии. 

 Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Проветривост

Разбираемо изборът на подходящо спортно облекло е в зависимост от сезона. За топлото време задължителни са спортните дрехи с дишащи материи, които осигуряват комфорт и прохлада за кожата, както и свобода на движението.

През студените месеци заложете на спортно облекло, което може да се облече на слоеве.Комбинацията от различни видове зимно спортно облекло ви позволява да сте готови за всякакви температури. Дори при промяна навремето, прото махате или добавяте даден слой спортни дрехи.

Добра идея е преди спортна дейност навън да се обличате за една идея по-топло време, тъй като човек се чувства различно преди и след като направи спортна загрявка.

 За най-долен слой спортни дрехи изберете такива от дишащи материи, които отблъскват потта, а за по-горните слоеве от облеклото изберете материи, които се характеризират с добра термоизолация.  При ниски температури се препоръчва многослойно спортно облекло.

За дъждовно и влажно време изберете спортен екип с вятъро и водоустойчива горна материя, която не е твърде дебела.

 Удобен или модерен: какъв спортен екип да изберете?

Памучните материи са за предпочитане, когато става въпрос за спортно облекло, тъй като чистият памук има способността да абсорбира потта.

Важно е обаче да знаете , че способността на памука да отблъсква потта не е висока, той по-скоро я задържа и поради причина памучните дрехи за спорт могат да се усещат по-тежки след като започнем да се потим.

Затова е добре да си вземете спортно облекло, което съдържа комбинация от памук и друг вид материал. Изберете спортно облекло от мека и комфортна  памучна материя, ако ще практикувате спортна дейност при която няма да се потите много.

Избягвайте спортно облекло от материи, които са на основата на гума или синтетика. Този вид материи задържат потта и не позволяват на тялото да е охлажда добре по време на физическа активност.

Добра опция са материи като полипропилен. Те не абсорбират потта и ускоряват нейното изпаряване и извеждане далеч от кожата. Спортното облекло с полипропилен може да се използва както за интензивна спортна дейност, така и за ежедневието.