Чорапи Adidas

1 - 22 от 22

Точно както има определени видове обувки, предназначени за туризъм, бягане и ходене, има и чорапи, които са създадени за тези спортни дейности. Упражненията с висока интензивност и състезателните спортове включват скачане и тичане, което допълнително натоварва краката.

Носенето на неподходящи чорапи е възможно да доведе до появата на мехури или до атлетно стъпало. То е резултат от допълнително изпотяване на краката и гъбички по ноктите или стъпалата. Правилните чорапи предотвратяват наранявания и осигуряват допълнителна опора дори и извън обувките. Ето защо е важно да знаете какви материи и характеристики да търсите.

Спортните чорапи Адидас се предлагат с интегрирани в тях технологии, подобряващи ефективността при тренировки. Те са създадени с грижа към спортистите и нуждите им, като осигуряват удобство и защита. Разгледайте и останалите ни предложения в Dress4less. 

Чорапи

Oтличителни характеристики 

Както всяко спортно облекло, изработено от спортния лидер, така и чорапите се отличават със своето качество. Смесицата от различни материи и технологии е в помощ на спортистите по време на тренировка. Чорапите дават нужната подкрепа на правилните места, докато отвеждат излишната пот, поддържайки краката сухи. 

Дизайните са класически и семпли, което ще се хареса и на мъжете, и на жените. Това включва както височината на чорапите, така и техните цветове. Чорапите могат да бъдат част от ежедневното и спортното облекло.

Друга основна характеристика на Adidas е логото. То е в добре познатите си визии - триъгълна и Trefoil. Обикновено е щампирано върху ластика на чорапи.

Видове

Чорапите Адидас се предлагат в няколко кройки. Всяка от тях е подходящ за различна активност.

Ние ще ви запознаем с основните:

 • Къси чорапи - Те са под или малко над глезена. Често се наричат “невидими чорапи”, тъй като се скриват в обувката. Предпочитани са от лекоатлетите, защото при тях по-малкото плат е предимство.
 • Средни чорапи - Височината им е няколко сантиметра над глезена и малко под прасеца. Съществуват и по-къси версии. Средните чорапи са универсални и функционални във фитнеса, на терена и при други спортни дейности. 
 • Чорапи до средата на прасеца - Това са по-дълги чорапи, които достигат до половината на прасеца или до горната му част. Използват се при активности, за които е нужно повече топлина или допълнително покритие. 
 • Високи чорапи - Обикновено стигат до малко под коляното. Носят се при спортове на открито и такива, при които има излагане на лоши метеорологични условия. Служат за защита на долната част на краката. 

Най-често търсените серии чорапи Adidas са съчетание от правилните материи, дължини и технологии. 

Ето ги и тях:

 • Creator 365 crew
 • Quarter
 • Roller no-show
 • Superlite

Технологии зад производството им

Когато избирате спортни чорапи, търсете модели, които да са подсилени на правилните места. В съчетание с правилните технологии, те ще направят тренировката по-ефективна, докато отвеждат влагата и поддържат краката ви сухи. За спортисти или много активни хора, чорапите изработени от акрилни и синтетични материи ще са най-подходящи.

Това са материите и технологиите, които ще намерите в спортните чорапи Адидас:

 • Вълна - Тя е смятана за една от най-добрите материи за чорапи. Влакната ѝ са меки, дишащи и устойчиви на миризми. Специално мериносовата вълна е известна с това, че запазва топлината, дори когато е мокра. Такъв тип чорапи са правилният избор при зимни спортове, особено когато са в съчетание със системите Terrex и COLD.RDY.
 • Найлон и акрил - Синтетични влакна, които като се смесят заедно, се получава един качествен чорап. Акрилът спомага за осигуряването на опора и комфорт, докато найлонът придава издръжливост. И двете влакна успешно отвеждат влагата. Понякога са в съчетание с мрежа в горната част, позволяваща вентилация, както и системата AEROREADY.
 • Памук - Памукът сам по себе си не е подходящ за спортен чорап, защото попива и задържа влага. Когато е смесен с други материали, той става по-издръжлив и универсален. Правилното съчетание от материи и технологии ще предотврати появата на неприятни миризми и ще поддържа краката ви сухи. 

Чорапи

Предимства

Ползите от използването на чорапи Adidas не са малко. Освен тяхното качество, те осигуряват и нужните подкрепа и удобство по време на тренировка. Не запарват краката, което предотвратява появата на гъбички. 

Постоянното повишаване на качеството и развиване на технологиите правят чорапите предпочитани от професионалните спортисти. Това не е случайно, тъй като интензивните тренировки изискват устойчивост, подкрепа и удобство, които малко брандове могат да предоставят. 

Как да изберем подходящ модел?

Обмислете за какво ще използвате чорапите си. Така ще можете да изберете материя и модел, който да има омекотяващи характеристики на точните места, съчетани с правилната технология.

Разпознаване на оригиналите от фалшификатите 

Оригиналните чорапи Adidas са приятни на допир и се усещат качествени. Те са с прецизна изработка и са удобни за носене. Логото изглежда така, както го познавате. 

Фалшификатите на марката имат недостатъци: 

 • Лоша миризма
 • Неправилни шевове
 • Стърчащи влакна
 • Сгрешено лого

Чорапи Адидас

Защо да се доверим на Dress4less?

Вече над десетилетие доставяме на своите клиенти оригинални спортни дрехи и аксесоари. Всички те са в богато разнообразие и на достъпни цени. Стремежът ни към перфектно обслужване е друга причина, поради която имаме толкова лоялни клиенти. 

Когато поръчате продукти от сайта, те ще пристигнат при вас с опция за преглед и тест. Ще ги заплатите, само ако отговарят на вашите очаквание. Разполагате и с 30-дневен от деня на получаване, за да върнете поръчката си към нас. Връщането е за сметка на купувача. 

Заповядайте и във физическите ни обекти, находящи се в по-големите градове на страната. Можете да следите в реално време наличностите на желание от вас продукти в dress4less.bg. 

При поръчки на стойност над 90 лв., получавате безплатна доставка само за 1 работен ден

Чорапи Адидас

Често задавани въпроси

С какво се отличават чорапите на Адидас от останалите модели на пазара?

Те са изработени от висококачествени материи, които са смесени по подходящ начин за спортистите. Чорапите Adidas дават нужната подкрепа на правилните места, предпазват ходилата от външни влияние и спарване. 

За какви спортни активности са подходящи?

Подходящи са за футбол, баскетбол, тенис, бягане, бейзбол, зимни спортове и др. Трябва само да съобразите желания от вас спорт с материята и технологиите. 

Как да изберем подходящ размер?

Размерите са стандартни. Например, ако носите номер 38, изберете чорапи с размер 37-39.

Виж повече