Футболни топки

Разликата между футболните топки е в тяхното тегло, размера им и използваните материали. За да изберете най-правилната за вас, е добре да съобразите настилката, на която топката ще се използва. Доверявайте се на марки, които са известни с качествените си спортни продукти.

Висококачествените футболни топки Puma са се доказали като устойчиви на изключително интензивна игра. Причината е в начина на изработка, с който ще ви запознаем по-долу. 

В Dress4less можете да разгледате и останалите ни спортни предложения, сред които футболни обувки, екипи, чорапи и какво ли още не. 

Футболни топки

Източник на изображението: pexels.com

Oтличителни характеристики 

Дизайнът на топките е атрактивен и подходящ за малки и големи. Изработката им е първокачествена и с внедрени технологии, подобряващи представянето на футболистите. Характеристиките на футболните топки са предназначени за любители и професионалисти. 

Няма как да не забележите и скачащата пума, щампирана на всяка футболна топка Puma. 

Видове

Топките за футбол на бранда се разделят на няколко вида - за начинаещи, среднонапреднали и напреднали. 

Нека ви запознаем с различните серии и техните характеристики:

  • Case, Graphic, and Training – идеалните серии за игри и тренировки за малки и големи. Цената им е по-достъпна, тъй като са предназначени за начинаещи. Те също са издръжливи, но не са толкова високотехнологични като Match и Premium Match.
  • Match – топките за среднонапреднали футболисти са сертифицирани за качество от NFHS и FIFA. Технологиите в тях наподобяват тези в Premium Match, но са по-достъпни.
  • Premium Match – серия, предназначена за професионалисти. Тя притежава всички най-нови технологии. Този вид топки са подходящи за играчи от най-високо ниво и могат да участват в сериозни мачове. Имат сертификат за качество от FIFA. 

Технологии зад производството им

Футболните топки за начинаещи са изключително издръжливи, което означава, че ще можете да играете с тях дълго време, дори и при интензивно използване. 

В тези за по-напреднали взима участие технологията Thermabond, която обхваща топката, за да запази нейната форма и да подобри летенето ѝ. От външната си страна топката има мека TPE пяна, която е съчетана с TPU обвивка. Така ще намерите лесно най-удобното място за ритане. Текстурата на топката подобрява прецизните докосвания. 

Топките за професионални футболисти са с подобрена аеродинамика и по-добър полет. Те са с дизайн от 12 панела с еднакъв размер и с по-малко шевове, позволявайки по-балансирано тегло. По-дълбоките шевове увеличават въздушния поток, което помага за по-точна траектория в полет. 

Професионалните футболни топки Пума са обвити в три слоя POE пяна, подобряваща сцеплението, отскока и усвояването на ударите. Пяната помага и за по-голямата издръжливост. Трислойният дизайн отблъсква водата и позволява игра по време на всякакви метеорологични условия. 

Всички топки са с вътрешност от гумен мехур, който подобрява издръжливостта и спомага за по-дългия полет. 

Футболни топки

Източник на изображението: pexels.com

Предимства

Всички футболни топки Puma са създадени от качествени материали, осигуряващи дълги години игри. Те се предлагат както в цветни дизайни, така и в по-обикновени, отговаряйки на всеки вкус.

Благодарение на технологиите и качеството, топките на марката са предпочитани както от начинаещи, така и от професионалисти във футбола. 

Как да изберем подходящ модел?

Футболните топки са на размери. Малкият е подходящ за начинаещи и деца, средният за по-напреднали, а най-големият - за професионалисти. Спрете се на този размер, който отговаря повече на вашите умения.

Ето и размерите на футболните топки:

  • Размер 3 - около 60 см обиколка. За играчи до 8-годишна възраст. 
  • Размер 4 - около 65 см обиколка. За среднонапреднали играчи и деца над 8-годишна възраст. 
  • Размер 5 - около 70 см обиколка. Топката е подходяща за професионални играчи и деца над 12-годишна възраст. Това е размерът, използван във FIFA. 

Разпознаване на оригиналите от фалшификатите 

Имитацията на футболна топка Puma е с нискокачествена изработка и редица дефекти. Преди всичко, няма да имате същото усещане, когато я ритнете. Логото на нея също е променено и не изглежда по класическия начин.

Защо да се доверим на Dress4less?

Добре дошли в Dress4less. Магазинът за оригинални спортни продукти и аксесоари Puma на безпрецедентни цени. Ще намерите богато разнообразие от модни и спортни артикули от водещи брандове както в нашия сайт, така и във физическите ни магазини.

Ако поръчате онлайн, ние ще доставим вашите продукти с опция за тест и преглед. Имате и 30-дневен период за връщане от датата на получаване. Разходите по връщането са ваша отговорност. 

Възползвайте се от доставка за 1 работен ден, която е безплатна при поръчки на стойност над 90 лв. 

Футболни топки

Източник на изображението: pexels.com

Често задавани въпроси

С какво се отличават футболните топки на Пума от тези на останалите марки?

Освен с красивата си визия, футболните топки Puma са и изключително устойчиви при висока интензивност. Предлагат се в 3 размера и разнообразие от разцветки, подходящи за любители и професионалисти. 

За какви спортни активности са подходящи?

Можете да играете не само футбол, но и различни игри.

Как да изберем подходящ размер?

Размерът се съобразява спрямо вашите или на детето възможности. 

Виж повече