10 идеи за спортно дамско облекло

Dress4Less
Dress4Less
15 / 08 / 2022

Ако харесвате дизайна на спортното облекло, то със сигурност в гардероба ви присъстват няколко модела спортни дрехи.

Ако искате да изглеждат модерно и в същото време да се чувствате добре, то това е напълно възможно с помощта на спортното облекло. Ще се съгласите, че спортните дамски комплекти се наложиха като предпочитана опция за ежедневието сред дамите благодарение на удобството и хубавия дизайн, които предлагат.

През 2022-ра модните тенденции при дамското спортно облекло включват нови материи, ярки нюанси и отличаващи се декоративни елементи, които гарантират ефектна спортна визия.

Представяме ви няколко идеи за модни спортни комбинации, с които не само ще се чувствате комфортно, но и няма да останете незабелязани.

1. Ярки цветови контрасти

10 идеи за спортно дамско облекло

Модните тенденции тази година ни подтикват да бъдем смели в цветовете по отношение и на спортното облекло.

Няма как спортният ви аутфит да остане незабелязан, ако заложите на ярки нюанси. Можете да изберете да се придържате към един нюанс или пък да изберете комбинация от два или повече нюанси. 

Едни от модните цветове са топло червено, ярки нюанси на оранжево, розово, лилаво, виолетово, синьо. С тяхна помощ ще внесете свежест към своята спортна визия и ще си гарантирате един красив и отличаващ се спортен аутфит.

2.Релефни материи

10 идеи за спортно дамско облекло

Спортното облекло с релефна материя е подходящо за дамите с динамично ежедневие, които от спортната зала директно тръгват към офиса или по задачи из града и не разполагат с много време за подбор на отделни аутфити за спорт и за ежедневие. Ефектността на спортното облекло в този дизайн се крие именно в текстурата на самата материя. 

Ако се нуждаете от практична спортна визия, с която да се чувствате едновременно удобно и стилно, където и да сте, то този моден тренд е подходящ за вас.

Благодарение на своята текстура и разтегливост релефните материи предлагат отлично удобство и чувство за свобода при носене, като в същото време имат привлекателен вид.

3.Монохромна визия 

10 идеи за спортно дамско облекло

Да бъдем модерни, докато спортуваме е по-лесно от всякога. Трябва само да подберем горнището и долнището на спортния екип в изцяло еднакъв цвят и сме готови.

Тази година монохромните визии отново си остават на мода, като те също са актуални и при спортните модели дрехи. Предимството на монохромният стил е, че може да се комбинира със спортно-елегантни дрехи в различни ежедневни визии.

Монохромните спортни визии биват различни видове. Те могат да включват едноцветна комбинация от спортен потник или топ с къси панталони или клин, спортна блуза с дълъг ръкав и дълъг или къс байк клин.

4.Бюстиета с уникален нестандартен дизайн и дължина

10 идеи за спортно дамско облекло

Спортното бюстие е задължителна част от набора спортно облекло на всяка жена. Ако харесвате ефектните модели спортни бюстиета, които привличат фокуса към горната част на тялото, то тази модна тенденция определено ще ви хареса.

Тази година едни от най-актуалните тенденции при спортните бюстиета са декоративните прорези. Те не само осигуряват допълнително проветривост, но и изглеждат супер ефектно.

На пазара има разнообразие от бюстиета от този тип, има такива с малко прорези, които почти не се забелязват, както и такива с ефектни декоративни отвори. Друга новост в дизайна на спортните бюстиета тази година е, че са по-голяма дължина от стандартните модели. 

10 идеи за спортно дамско облекло

Модните дизайни бюстиета съчетават комбинация от спортен топ и спортно бюстие. Въпреки че е различен, техният дизайн също предлага удобство и стои добре на почти всеки тип фигура. 

Предимството на спортните бюстиета с този дизайн е, че освен със спортни клинове, могат да се съчетават и с дънки и спортно-елегантни панталони във визии за ежедневието.

5.Интересни лога и щампи

10 идеи за спортно дамско облекло

Основната идея при тазгодишните тенденции в спортното облекло е привличане на вниманието чрез малки, но атрактивни детайли. Един от начините за това, е използването на различни по размер,цвят и форма лога и надписи.

Ако харесвате дадена марка, то тази година имате пълната свобода да изберете спортно облекло с отличаващо се лого на любимата марка. 

6.Байк клинове

В тазгодишните спортни комплекти виждаме как модата и класическия спортния функционален стил все повече се преплитат. Това е очевидно при байк клиновете с универсален спортен дизайн, които и тази година отново ще са на мода.

7.Винтидж мотоспорт вълна

10 идеи за спортно дамско облекло

Една от най-смелите тенденции при спортното облекло тази година със сигурност е винтидж мотоспорт стила. Той е повлиян от екипировката за мото спортове и е моден тренд, с който можете да си гарантирате ефектна спортна визия, подходяща както за ежедневието, така и за парти. 

8.Мода Y2K

10 идеи за спортно дамско облекло

Тази година един от горещите трендове несъмнено е кокетната ретро мода от 2000-та година, позната с английското наименование “Y2K”.

В спортните дрехи от този тип виждаме присъствието на сатенени материи и женствени кройки, които подчертават фигурата, както и ефектни детайли като рюш, които привличат вниманието към дадената дреха.

Едни от най-популярните дизайни на спортни дрехи, които Y2K модата включва, са асиметрични спортни бюстиета с една презрамка, плътно прилягащи спортни тениски с бляскави мотиви и надписи, спортни тениски и потници с рюш и връзки, спортни панталони с широки крачоли, йога панталони с цепка отстрани и други.

10 идеи за спортно дамско облекло

При този тренд можем да видим всички нюанси на розовото, виолетовото и лилавото, като можем да избираме от ярки или неутрални нюанси. Въпреки че модната тенденция традиционно включва цветове като розово и лилаво, можем да заложим и на други цветове. На пазара се срещат модели спортно облекло в стил Y2K също и в нюанси като черно, кафяво, бежево.

9.Гащеризон

10 идеи за спортно дамско облекло

Какво по-практично от това да си спестите време в търсене на отделните елементи на спортния аутфит и да си облечете само един вид дреха.

От микротренд модният гащеризон се наложи като една от водещите тенденции при спортното облекло, която със сигурност ще се хареса на спортните дамите с вкус към модерното спортно облекло с нестандартен дизайн.

Едно от предимствата на гащеризоните е не само практичният им универсален дизайн, но удобството и свободата на движение, които предлагат.

Гащеризоните идват в разнообразие от дизайни. Те могат да бъдат с дълги и къси крачоли, с декоративни отвори на кръста или гърба, така и в класически варианти прикриващи кръста и цялата долна част на тялото.

10.Ефектен футуризъм

10 идеи за спортно дамско облекло

Футуристичният дизайн в спортното облекло несъмнено е един от популярните трендове тази година , който ще се хареса на дамите, които обичат да изпробват нови модни тенденции. 

Елементи на футуристичния дизайн в спортните дрехи са :

  • светлоотразителните елементи 
  • неонови цветове 
  • лъскави сребристи материи 
  • металически декоративни елементи 
  • мрежести панели 
  • странични джобове 
  • странично закопчаване на спортните панталони 
  • закопчаване с ципове 
  • клинове с висока талия