Как успешно да разпознаваме фалшивите от истинските марки спортни дрехи?

Dress4Less
Dress4Less
20 / 07 / 2020

Знаем добре, че на пазара за спортно облекло се срещат много неоригинални дрехи, които наподобяват доста оригиналните дизайни. Всъщност понякога можем да се озадачим да направим разлика между оригинална и неоригиална спортна дреха. За щастие има начини, по които разберем дали дадено спортно облекло е с фалшив произход.

Понякога ниските цени на спортното облекло ни се струват привлекателни. Но е важно да знаем, че спортните облекла на  ниска цена обикновено не са с истински оригинален произход. В тази статия ще ви запознаем с някои от начините, по които да разберете дали дадено спортно облекло е фалшиво или не.

Освен безкомпромисно качество и здравина, оригиналното спортно облекло предлага отлична проветривост. Благодарение на висококачествените си материи то предлага свобода на движенията и максимален комфорт.

Как успешно да разпознаваме фалшивите от истинските марки спортни дрехи?

Оригиналното спортно облекло предоставя максимално удобство и комфорт дори при често носене. Също така има дълъг живот на употреба в сравнение с неоригиналното облекло.Поради тази причина то оправдава високата си цена.

 Как успешно да разпознаваме фалшивите от истинските марки спортни дрехи?

Когато си купуваме оригинално спортно облекло, ние несъмнено инвестираме в своя личен комфорт и удобство.

Въпреки че производителите на фалшиви спортни дрехи стават все по-умели в копирането на дизайните, има някои малки детайли по които можем да познаем дали  дрехата, която сме си поръчали е оригинална или фалшива.

Кои детайли да вземем под внимание когато избираме оригинални спортни дрехи?

Лого

Един от дребните детайли, по които да разберем дали даден артикул е фалшив, е логото. Без значение дали гледаме тениска, спортен панталон,  клин или яке по логото можем да познаем дали спортната дреха е наистина оригинална.

Логото е едно от местата, където производители  на фалшиви дрехи пропускат да отделят внимание в изработката. Лого дизайнът при оригиналните спортни дрехи съответства на оригиналното лого на марката.

Буквите в логото трябва да са правилно подредени и да не липсват никакви букви, както понякога се случва при фалшивите спортни облекла. Формите на логото следват еднакъв дизайн при даден модел спортна дреха.

Често логото при фалшивите спортни облекла не е пришито, а е  само залепено. Съответно това лепило е отлепя след няколко пранета или при процеса на износване.

При оригиналното спортно облекло качеството на етикетите също е високо. Качественото спортно облекло от оригинален произход  винаги има етикети, съдържащи важна информация като:

  • модел
  • размер
  • място на производство
  • сериен номер
  • дата на излизане на модела
  • баркод

Важно е да знаете, че при спортните обувки серийните номера на лявата и дясната обувка са различни.

Например двойните етикети на гърба облекла съдържат надписана информация както отвън, така и отвътре. Буквите са щампирани също в прави линии. На допир етикетите на оригиналните облекла са гладки и меки и изглеждат лъскави на външен вид.

Понякога се срещат печатни грешки в логата и етикетите, затова обръщайте внимание при покупка. Сравнете логата на етикетите с логата на спортното облекло.

При оригиналното облекло логото може да бъде изработено от кожа, да бъде метално, а също и да бъде щампирано.  При оригиналните спортни дрехи логото има правилни линии и в него няма никакви отклонения в шевовете или щампата.  Доста често оригиналните марки добавят своето лого и от вътрешната страна на платовете, затова проверете и този детайл.

Материите

Материите на оригиналното спортно облекло са меки на допир и са супер удобни. При изработката на оригинално спортно облекло се влагат само висококачествени материали.

 Освен това те издържат повече дори при често носене и пране в сравнение с неоригиналните. Не се променят във времето и щампите не се изтриват лесно.

Платовете са меки на допир и носят комфорт при носене. Един начин да разберем дали материите на дадено спортно облекло са оригинални е като прокараме ръка през тях. Оригиналните материи са гладки и меки при допир.

Ако спортното облекло е от например неоригинална кожа, то тя е гладка и равна на допир. Оригиналната кожа има леко неравна повърхност.

Забележете също дали материята има блясък. Ако има, то е вероятно тя да е фалшива. Кожената материя с оригинален произход е също така малко по-тежка от неоригиналната. По материите на оригиналното облекло не трябва да има намачквания, накъсвания или някакви гънки по материите.

Цветовете

При оригиналното спортно облекло цветовете не избледняват  и същ така дрехите не пускат боя при пране.

Шевовете

При оригиналното спортно облекло няма стърчащи конци и шевовете са идеално гладки и здраво направени. Това се дължи на факта, че при производството на неоригинално облекло не се влага толкова внимание към детайла, както е при създаването на оригинално спортно облекло. Производственият процес е бърз и не се влагат качествени материали.

 Оригиналните спортни  дрехи имат повече на брой шевове на сантиметър в сравнение с фалшификатите. При тях всички следи от процеса на производство са премахнати и дори най-дребните детайли са завършени.

Шевовете на оригиналните спортни дрехи са здраво пришити и затова и те имат по-голяма износоустойчивост, отколкото репликите.

Популярните за Адидас три линии например  следват прав дизайн и са плътно пришити към плата.Обърнете внимание и на вътрешните кантове на дрехите.

Понякога репликите са с добре направени външни кантове, но всъщност от вътрешната страна можем да открием стърчащи конци и неравни кантове които издават качеството им. При оригиналното спортно облекло кантовете са безупречно направени.

Циповете и закопчалките

Качеството на циповете е друг детайл, на който да обърнем внимание, ако се чудим дали дадено спортно облекло е оригинално. При оригиналните облекла те са по-масивни и има винаги изписано лого на тях. Гравировката на логото е добре направена.

Същото важи и за спортните чанти. Металните капси и ципове на неоригиналните спортните чанти имат лек блясък, лакът им се бели лесно след продължителна употреба. При оригиналните стоки, циповете и закопчалките са с матов лак.

Връзките за пристягане на оригиналното спортно облекло също се различават от тези на неоригиналното. Крайчетата на връзките са със безупречно зашити или слепени крайчета.

При марковите дрехи връзките имат здрава и гладка плетка. Въпреки че и при неоригиналните дрехи се наблюдава подобна тенденция в изработването на връзките, само при оригиналните всъщност присъства гравировка на логото марката.

 Как успешно да разпознаваме фалшивите от истинските марки спортни дрехи?

Също така закопчалките се чувстват по-тежки в сравнение с тези на неоригиналните спортни чанти, раници и сакове, а циповете на оригиналните спортни дрехи са удобни и лесни за закопчаване.

Джобовете

Вътрешната част на джобовете на спортното облекло също може да ни подскаже дали конкретната дреха е от оригинален производител. Тук също не трябва да има стърчащи конци и шевовете трябва да са направени правилно.

Копчетата

Копчетата на оригиналното облекло имат гравировка на логото на производителя. Разликата при неоригиналните спортни дрехи е, че копчетата нямат гравировка или лого.

Често са изработени от нискокачествена пластмаса. Също така при оригиналните дрехи копчетата са пришити здраво и стабилно и затова и са по-издръжливи.

 Как успешно да разпознаваме фалшивите от истинските марки спортни дрехи?

Опаковките

Опаковката също трябва да е висококачествено изработена. Оригиналните спортни облекла имат с опаковки, които са здраво направени и не се разпадат лесно. Те често се предлагат в пликчета с връв, носещи името на бранда.

Също така хартията в кутиите на оригиналните маратонки носи логото на бранда. При фалшивите спортни облекла не се открива логото на бранда на опаковките.

Допълнителни материали

Още един важен детайл при разпознаването на оригинални спортни стоки са например допълнителен чифт копчета, връзки за обувки, инструкции за пране и почистване.

При някои от оригиналните модели спортно облекло има пришити детайлни инструкции за пране към самата дреха. Те могат да се състоят от 2-3 листа. Наличието на подобни детайли сочи, че дадената стока е с оригинален произход.

Размер

Един от най-добрите начини да разберем дали една спортна дреха е оригинална, е като я облечем. Когато премерите оригиналното спортно облекло, то отговаря на своя размер, за разлика от неоригиналното.Поради тази причина марковите дрехи предоставят повече комфорт отколкото репликите.