Как да разпознаете истинските Adidas?

Dress4Less
Dress4Less
22 / 05 / 2023

Огромният отпечатък, който немският бранд Adidasе оставил върху спортното облекло, не може да се отрече. Това е и причината много производители да се опитват да ги имитират. Със сигурност сте попадали на сергии с наистина сполучливи реплики на марката. 

Най-често имитираните продукти са маратонките и тениските, но се срещат фалшификати и сред останалите продукти. За да избегнете опасността от измама, ще ви запознаем по-отблизо с белезите, по които да различите оригиналната от фалшивата стока. 

Как да разпознаете истинските Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

Защо е важно винаги да купуваме качествена стока?

Обличането в качествени дрехи и обувки може да изглежда като нещо дребно, но значително променя начина на живот. Не само че повишава самооценката ви, но има и куп други предимства. Нека ви запознаем с част от тях.

Издръжливост

Една от най-важните характеристики на качествените дрехи е издръжливостта им. Това е благодарение на материите и производствените процеси, които правят облеклото и обувките устойчиви на екстремни условия.

Предимството е особено важно за облеклата, предназначени за спорт и дейности на открито. Те трябва да ви предпазват от лоши метеорологични условия, да отвеждат излишната пот и да поддържат телесната ви температура.

Когато облеклото е създадено от устойчиви материали, по-вероятно е то да издържи теста на времето, без да нарушава качеството си. Също така не се изисква често подменяне, което ще ви спести време, пари и неудовлетвореност. 

Комфорт

Допълнителното ниво на комфорт, което ще усетите приоригинални маратонки и дрехи е гарантирано. Качеството на материите се дължи на прецизността и грижата при изработка. Това винаги си проличава в крайния продукт.

При всички спортни стоки Adidas са изключени следните неприятности:

  • Дразнене на кожата
  • Разтягане при дълго носене
  • Поява на топчета по материята

Кройка

Когато става въпрос за избор на дрехи, прилягането им е един от най-важните компоненти. Качествените дрехи се произвеждат с по-голяма прецизност и обикновено пасват по-добре от тези на масовите марки. Те запазват формата си за по-дълго време.

Някои дрехи имат и допълнителни подгъви и копчета, които позволяват да оразмерите дрехите си спрямо вашата фигура. 

Как да разпознаете истинските Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

С какво се различават фалшивите от оригиналните продукти на Адидас?

Adidas е бранд, любим както на спортисти, така и на хора, обичащи комфортното и качествено спортно облекло. Гъвкавостта на материите и добре познатите технологии, с които са снабдени, правят марката една от най-предпочитаните по света. 

Тази широка разпознаваемост е причината спортният лидер да е мишена за фалшификаторите. Разбира се, те не могат да докарат същото качество и създават продукти с редица недостатъци. Макар да се изкушавате да си купите чифт обувки или тениска, реплика на бранда, само защото цената е доста по-ниска, рискувате да се сдобиете с нискокачествен продукт. Дрехите ще се скъсат за няколко месеца, няма да имат същите технологии и ще ви запарват. 

От друга страна, има хора, които заплащат за закупуването на оригинално облекло, а получават фалшификат. На пръв поглед може да изглежда, че притежавате истински продукти Adidas, но ако се вгледате по-внимателно, ще забележите, че не е така. 

За да не се обърквате в избора, ние ще ви представим за какво да наблюдавате, когато пазарувате спортно облекло на марката.

Сериен номер

Всички оригинални продукти Adidas имат сериен номер на етикета, който е прикрепен от вътрешната страна на дрехите или обувките.

Оригиналните маратонки ще имат различни серийни номера на всяка обувка, докато фалшификатите ще са с еднакви и на двете. 

Криви шевове

Репликите на продуктите са с криви шевове и стърчащи конци, като усещането при обличане или обуване е хлабаво. Adidas държат на прецизната си изработка и такива недостатъци са недопустими. 

Прекалено ниска цена

Ако цената е наистина прекалено ниска, няма как това да е оригинален продукт. Материалите за създаването на висококачествени продукти са по-скъпи, оттам и крайната им цена е по-висока. Лесно можете да проверите цените в интернет и да ги сравните. 

Лого

Логото на Adidas не трябва да е избледняло или в странен цвят. Към него не трябва да има добавени или премахнати елементи. Ако забележите, че е щампирано на необичайно място, това е сигурен знак че продуктът е фалшив. 

Цветове

Немският бранд предлага до 4 разцветки от всеки артикул. В случай че при някой продукт видите по-голямо разнообразие, не бързайте да се радвате, че това е нов цвят на модела. Адидас държат на семплите модели и визии, които няма как да бъдат объркани. 

Връзки за маратонки

В повечето случаи към оригиналните маратонки има допълнителен чифт връзки, които са добре опаковани. Ако сте си закупили нови спортни обувки и в кутията не сте попаднали на още един чифт връзки, вероятно сте закупили фалшификат.

Много производители на реплики обаче са започнали да ги добавят. Това е и причината връзките да не са най-главният критерий за разпознаване на оригинал от имитация. Въпреки това не пренебрегвайте тази характеристика, защото фалшификаторите не се стараят за доброто им опаковане. 

Как да разпознаете истинските Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

Как да изберем оригинална стока?

За да сте сигурни, че избирате оригинален продукт на Adidas, следвайте тези насоки:

  • Пазарувайте само от оторизирани магазини за спортни стоки, като Dress4less - Можете да пазарувате както от физически, така и от онлайн магазини. Важно е те да са реномирани. Бъдете внимателни, когато пазарувате от неизвестни магазини. 
  • Обърнете внимание на опаковката - Оригиналните продукти винаги се доставят в качествена опаковка.
  • Не забравяйте да огледате изработката - Всички детайли на обувката или дрехата Adidas трябва да са симетрични и перфектни. По тях не трябва да има признаци на лоша изработка. 
  • Ниската цена идва на висока цена - Да, правилно прочетохте. Ако сделката изглежда прекалено добра, за да истина, вероятно е така. Автентичните продукти на Adidas са в определен ценови диапазон, отговарящ на качеството. Подозрително ниските цени са знак за фалшиви продукти, които не само ще е с ниско качество, но и могат да бъдат опасни. Това важи особено за детските обувки и облекла. 
  • Слушайте вътрешното си усещане - В случай че нещо в продуктите ви се струва нередно, по-добре бъдете предпазливи. Когато правите покупки за вас или семейството си, старайте се да се доверявате на разума си. 

Не забравяйте да бъдете бдителни, защото фалшификаторите непрекъснато усъвършенстват своите техники. Следвайте тези съвети, за да нямате проблеми при закупуването на Adidas продукти. 

Заключение

Много е важно, при избора на спортни стоки Adidas от недоверени магазини, да обърнете внимание на изработката, разцветките и логото. Марката няма да подведе клиентите си, тъй като за нея качеството е от първостепенно значение. 

Дрехите и обувките са създадени без пропуски и са максимално удобни по време на движение. Аксесоаритеса практични и също са първокачествени. За да не попадате на фалшиви продукти, винаги пазарувайте от доказали се магазини. 

Как да разпознаете истинските Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

Често задавани въпроси

Оригиналните маратонки и облекло на Adidas от екологични материи ли са изработени?

От 2015 г. брандът си партнира с екологичната организация Parley for the Oceans и използва Parley Ocean Plastic като заместител на първичния полиестер. Това са пластмасови отпадъци, събрани от отдалечени острови и крайбрежия, като по този начин се предотвратява замърсяването на океаните.

Как да изберем подходящ размер?

Номерацията на дрехите и спортните обувки на марката е стандартна. Спрете се на тази, която носите в ежедневието, съобразете единствено кройката на дрехите. 

Какви са принципите на доставка в Dress4less?

Поръчаните спортни продукти от нашия онлайн магазин се доставят с опция за преглед и тест. Разполагате и с 30-дневен период за връщане на закупената стока към нас. Връщането е за сметка на купувача. 

Ако направите поръчка на стойност над 90 лева, получавате безплатна доставка за 1 работен ден