3 вида мъжки портфейли

Dress4Less
Dress4Less
22 / 02 / 2021

Коя е тази вещ, която е малка по-размери, носим я навсякъде с нас и побира едни от най-ценните ни вещи? Някои от нас от първо биха се сетили за смартфона, но всъщност отговорът е портфейлът.

Все още нищо не може да измести ролята на добрия стар портфейл, където да съхраняваме своите банкноти и монети, да организираме всички свои лични документи, шофьорска книжка, визитки, важни бележки, снимки и други.

Когато говорим за аксесоари от мъжкия гардероб, удобният и практичен портфейл е със сигурност един от аксесоарите, от които всеки мъж има нужда.

С промяната на начините на плащане мъжкият портфейл търпи също определени промени през годините. В момента има повече разновидности мъжки портфейли от всякога, но има няколко модела мъжки портфейли, които си остават класика.

Винаги си заслужава да инвестираме в удобен и стилен мъжки портфейл, изработен от висококачествени материали, които гарантират неговия дълъг живот на употреба.

На пазара можете да откриете различни видове портфейли, така че изборът на подходящ портфейл може да ви затрудни. Има някои важни фактори, които да вземете под внимание при избор на подходящ портфейл. Едни от най-добрите мъжки портфейли са изработени най-често от естествена кожа.

 3 вида мъжки портфейли 

Функционалност и стил са едни от най-важните фактори, когато говорим за избор на мъжки портфейл. Той трябва да бъде едновременно стилен, но и надежден, практичен за употреба и да е изработен от качествени и издръжливи на износване материи.

Въпреки че може да бъде подценяван по способността си да е моден аксесоар, всъщност мъжкият портфейл може да бъде добър начин за всеки мъж да изрази личния си моден вкус и личен стил.

Изборът на подходящ портфейл е важен избор за всеки мъж. Всеки човек е различен, затова и е важно да прецените от точно какъв модел портфейл имате нужда, за да ви бъде удобно и лесно да го ползвате в ежедневието, а също и да бъде с красив за вас дизайн, който е отражение на личния ви стил.

Най-популярните видове портфейли за мъже и техните предимства и недостатъци

Двоен портфейл

 3 вида мъжки портфейли

Този тип портфейл е един от най-предпочитаните на пазара и разполага с две крила. Той се прегъва на две и в сгънато състояние е сравнително плосък е не заема голям обем, което е и главното му предимство.

Портфейлите от сгъваем тип са един от любимите видове портфейли на мъжете, поради класическия си неостаряващ дизайн и практичността, която осигуряват.Те са и едни от най-старите видове портфейли.

 3 вида мъжки портфейли

Най-често този тип портфейли имат вградени слотове за кредитни карти, карти за самоличност и важни документи, отделение за монети, отделение за банкноти и отворени отделения зад основните отделения предназначени за по-малко важни вещи като билети, бележки и други.

 3 вида мъжки портфейли

Понякога отделенията за банкноти при двойните портфейли имат свои допълнителни прегради за отделяне на банкнотите.

Портфейлите от две части са подходящи за хора, които например работят в офис и не им се налага да носят много вещи с тях.

Троен портфейл

 3 вида мъжки портфейли

Тройният портфейл наподобява двойния, само освен че е с три крила и се сгъва на три части. Отделенията му се сгъват така, че да се припокриват с това по средата.

Поради тази причина и той е по-обемен при сгънато състояние в сравнение с двойния портфейл. Но пък е най-често малък по размери, което също го прави компактен за пренасяне.

Портфейлите от три части за мъже са изработени най-често от естествена кожа, която може да е в тъмен или светъл цвят.

Тройните портфейли могат да бъдат с голям броя отделения, което ги прави мултифункционални и са изключително практичен вариант за ежедневна употреба, когато имате нужда да носите повече неща със себе си.  Като цяло сгъваемите портфейли имат редица предимства пред другите разновидности мъжки портфейли.

Подходящи за хората, които търсят универсален тип портфейл, който да побира голям брой ценни неща, които в даден момент могат да потрябват. Ако пътувате често, портфейл от три части би бил практично решение за вас.

Портфейлите от три части имат отделения за банкноти, при които понякога също може да има допълнителни прегради, както и отделения за монети.

 Този тип портфейл има също еластични отделения за документи за самоличност и слотове за кредитни карти, които са повече на брой в сравнение с тези на двойния портфейл.

Пътнически/паспортен портфейл

 3 вида мъжки портфейли

Пътническият портфейл със сигурност е необходима вещ за всеки голям почитател на пътешествията.Той напълно спестява нуждата от носене на допълнителна пътническа чанта за документи, тъй като той самият е с по-големи размери.

3 вида мъжки портфейли

Портфейлите от този тип са по-дълги и големи от другите видове портфейли, тъй като предназначението им е освен банкноти и монети, да могат да побират и различни вещи с по-големи размери като паспорти и други видове необходими документи.

Пътническите портфейли са оборудвани с щипка за закачане, което е една практична опция за защита от кражба.

Едно от главните предимства на пътническите портфейли е фактът, че в тях могат да се поставят и по-големи документи без нуждата да се прегъват. Недостатъкът им е, че не се побират в джоб, затова и се изисква да ги носите в ръка или в отделна чанта или куфар.