5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Dress4Less
Dress4Less
30 / 05 / 2022

Есента несъмнено е един от най-красивите сезони и момент, когато природата разкрива своето великолепие в богата гама от цветове. Есенните нюанси несъмнено присъстват в гардероба на всеки почитател на модата. 

Есенният сезон е перфектният момент да обновим своя гардероб. Тази година есенните тенденции повеляват да добавим нови модни дизайни и цветове към есенните аутфити.

Без значение дали търсите идеи за есенни аутфити, с които да се появите на официални събития или такива подходящи за ежедневието и неформални поводи, тук ще ви представим някои съвети, които да следвате, за да си гарантирате перфектна есенна визия.

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Есенно обновяване на гардероба - кои модни тенденции да следваме при пазаруването?

Едни от основните принципи, които са важни при създаването на есенния гардероб са изборът на цветове и създаването на слоеве.

Палитрата на есенния гардероб включва разнообразие от топли и земни цветове. Tова са всички цветове на есента като тъмнооранжевото, шоколадово кафяво, цвят карамел, тъмнозелено, ярко червено, винено червено, бежово, сиво. Така че смело ги добавете към есенния си гардероб. 

Носенето на слоеве дрехи е едно практично решение за преходен месец, какъвто е есента, когато температурите са променливи през деня. Представяме ви едни от топ 5-те тенденции, които ще са на мода тази есен.

1.Цветни дизайни

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Фееричните женствени рокли с флорален или друг тип принт са подходящи за началото на есента, когато температурите все още не са ниски, за да облечем есенните якета. Те могат да се съчетаят с кожено яке, и чифт кожени боти или сникърси за постигане на стилна градска визия.

Добър избор за слънчевите есенни дни са женствените рокли с флорален дизайн и ръкави тип балон.

Макси поли

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако харесвате максиполите, то тази есен няма да сгрешите, ако ги добавите към ежедневната визия. Ако изберете макси пола за своя аутфит, то има малка вероятност да останете незабелязани.

Можете да съчетаете любимата макси пола с мек пуловер, кожено яке или блейзър в изчистен дизайн и кожени боти с висок или нисък ток.

Можете да изберете макси полата в неутрален есенен цвят като бежово, или пък в открояващо се червено или зелено. Тази есен отново на мода са и макси полите от плисе, които добавят женственост към визията.

2. Шик от 80-те

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази есен ще видим някои модни тенденции от 80-те, които се завръщат с пълна сила. Една от тези тенденции включва овърсайз горнищата в различни видове дизайни.

Друга тенденция от ерата на 80-те включва различни видове блузи, сака и рокли в ярко червено, което придава женственост и шик на всеки аутфит. 

Тази есен панталоните с широки крачоли на плисе също ще са актуални. Налични са в различни есенни цветове като черно, бежево, жълто, кафяво, червено.

3. Овърсайз облекло

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Овърсайз суичъри, поли и блузи с дълги ръкави

Една стилна опция за есенен аутфит е комбинацията от поло в светъл нюанс с панталон в кафяво или черно и чифт мокасини или боти. Когато си мислим за есен, се сещаме веднага за блузи с дълъг ръкав и суичъри. Тази есен обаче те ще са овърсайз. 

Раирани ризи

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Има нещо в овърсайз ризите, което намеква за чувство за комфорт. Раираните ризи с широки кройки тази есен отново се завръщат на мода, като най-актуалните за есента цветови комбинации си остават червено и черно, черно и бяло, тъмнокафяво и черно, цвят горчица и черно, тъмнозелено и черно. 

Овърсайз ризите са подходяща опция за създаване на небрежно стилна градска визия за есенните дни. 

Можете да съчетаете карирана риза в избран цвят с любимия чифт дънки или черна пола за постигане на есенен шик във визията.

4. Свеж деним

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако търсите модна визия за града тази есен, която е едновременно стилна и практична, то денимът е отлична опция. Тази есен можем да видим дънковият плат да присъства при всички видове облекло- долнища, якета, поли, гащеризони. 

Можете да изберете модна визия изцяло в деним, която да комбинирате с изчистена бяла тениска и чифт удобни сникърси или сандали за слънчевите есенни дни.

Дънки с висока талия и декорации

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази есен тайната на модния стил ще се базира на малките детайли. И тук става въпрос най-вече за дънките.

В зависимост от вашия моден вкус можете да изберете дънки с открояващи се декорации разположени на голяма площ, или пък нежни едва забележими декоративни елементи.

Една семпла и стилна модна комбинация за ежедневието, която ще е актуална тази есен, е бяла блуза със сини дънки.

5. Класически дизайни

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Плетива

Плетивата са просто задължителна част от всеки есенен гардероб. Тази тенденция е актуална всяка година, просто е под различна форма. Тази есен няма да има ограничение по отношение на дизайните и дължините на плетените горнища.

 Особено популярни ще са плетените блузи, жилетки, туники и суичъри с обемен пух и ярки нюанси, които сами по себе си могат да бъдат акцент в модния аутфит.

Базов гардероб

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази есен модните дизайнери отправят поглед към базовия гардероб, който включва изчистени потници и тениски изцяло в бяло, които никога не излизат от мода.

 Освен че предлагат удобство и се съчетават отлично с почти всеки тип дреха, те се явяват една добра база за изграждане на есенна визия с уникален стил. 

Можем да избираме както от напълно изчистени откъм детайли тениски или потници, така и такива с интересни лога и щампи, които ни помагат да постигнем една по-смела и разчупена модна визия за есенния сезон.

Добавете към есенния си гардероб бяла блуза или потник с лого или изцяло изчистен дизайн, които да съчетаете с кожено или бомбър яке, чифт дънки или макси пола и любимите есенни боти.

Монохромен комфорт

Ако харесвате спортните дрехи и комфортът, който те предлагат в ежедневието, то тази тенденция е за вас. Тази есен на мода ще са едноцветните спортни аутфити, които са стилна и удобна опция за динамичното ежедневие.

6. Рок стил

Бомбър якета

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Бомбър якетата тази есен определено ще са един супер моден избор. Якето тип бомбър винаги придава уникален стил на визията и е подходяща дреха за постигане на стилен аутфит за разходка из града.

Кожени материи



Кожата в облеклото тази есен е също сред модните тенденции, които внасят неповторим елегантен стил във всеки аутфит. Можете да използвате този смел тренд в ежедневния си аутфит за офиса или пък когато излизате с приятели.

Черна елегантност

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази есен определено няма да сгрешите, ако заложите на черното. Изцяло черният аутфит е подходящ избор както за ден в офиса, така и за вечерното излизане с приятели

При този моден тренд няма ограничение по отношение на материите и декоративните елементи. Можете да избирате от черни кожени материи, дантели, ресни, пайети, блестящи материи.

Карго панталони

Ако харесвате нербежния спортно-елегантен стил, в есенния ви гардероб задължително трябва да присъстват карго панталони. Изберете ги в черно, цвят каки или тъмно зелено и ги комбинирайте с бомбър яке, удобна бяла тениска и сте готови за есенна разходка в парка.

Палто тренч

Тренч палтото е тип дреха, която присъства в гардероба на всяка елегантна дама, която харесва неостаряващата класика в модата. Тази есен модата на тренч палтата се завръща с пълна сила, като можете да избирате от тренч палта с различна дължина и дизайн. 

5 есенни тенденции при пазаруването на дрехи

Мини пола 

Без значение дали искате да постигнете женствена визия за ежедневието или пък неотразима парти визия, мини полата е вашият верен помощник. Тя винаги придава модерен вид и женствен на всяка една визия и е елемент, който заслужава своето място в есенния гардероб.

Когато става въпрос за есенния моден сезон, то имате богат избор от дизайни поли, от които да избирате- раирани, кожени, дънкови, с флорални мотиви, едноцветни, плетени, плисе. Тази есен особено актуални ще са също и мини полите от бежова тренч материя.