5 задължителни неща за всяка спортна дама

Dress4Less
Dress4Less
21 / 12 / 2020

Всяка спортна дама заслужава да се чувства комфортно и в същото време привлекателна по време на спорт. Ще се съгласите, че когато се чувстваме комфортно в облеклото и аксесоарите за спорт, които носим, това влияе положително на нашето самочувствие, както и спортно представяне.

В съвременното ежедневие всяка дама се нуждае от практични и удобни за употреба принадлежности за спорт, които да правят живота й по-лесен.        

Всяка запалена по спортна дама има своите индивидуални предпочитания за комфорт и удобство. Наборът от спортни принадлежности обикновено варира в зависимост от различни фактори.

Някои от тях са например колко често тренирате, дали отивате да спортувате след работа или сте от раннобудните, които спортуват сутринта

Без значение какъв спорт сте си избрали да практикувате, има няколко важни неща, от които се нуждаете, за да се чувствате комфортно по време на спорт, както и да си гарантирате красив  и поддържан външен вид през цялото време.

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

Представяме ви няколко важни неща за всяка спортна дама и някои полезни съвети за избор на спортна екипировка и употреба.

1.Спортен клин

Качествената и удобна спортна екипировка е от значение, ако искате да си гарантирате удобство и комфорт. Вталеният фитнес клин за дами си остава подходяща опция за различни видове спортове и един незаменим елемент в спортната екипировка.Той винаги придава стилен и завършен вид на всеки спортен аутфит. 

При избор на спортен клин предпочитайте тези от модели, които са изработени от еластични и дишащи материи. Спортният клин трябва да ви осигурява максимално удобство, свобода на движението, както и да предлага добра вентилация.

Дишащите материи на спортното облекло са важни дори през зимата, тъй като след като загреете и температурата на тялото ви се повиши, ако спортното ви облекло не осигурява проветривост, то вие ще се потите повече.

Избягвайте твърде тесните или твърде широките спортни клинове. Когато мерите спортен модел, раздвижете се, за да се уверите, че той ви е удобен не само докато стоите на едно място, но и като изпълнявате упражнения.

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

2.Спортно бюстие

Един много важен елемент в спортния аутфит на всяка спортна дама, който е добре да не забравяте. То също е добре да бъде изработено от устойчиви на износване материи, които осигуряват проветрение.

 Няма нищо по-неприятно от това да сме принудени да прекараме време с полепнало по нас изпотено спортно бюстие.Така че заложете на спортно бюстие, чийто материи съхнат бързо и не позволяват задържането на влага.

Когато си избирате спортно бюстие се уверете, че то отговаря точно на вашия размер. Правилното спортно бюстие не трябва да е нито твърде стегнато, че да ви причинява дискомфорт, нито пък и твърде отпуснато, че да не предлага необходимото ниво на поддръжка.

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

3. Маратонки

Няма как да пропуснем маратонките, които са едно от най-важните неща, които да поставим в спортния сак.  Добра идея е да носите два чифта маратонки с вас и да ги редувате при различните си тренировки през седмицата. Така ако забравите единия чифт, ще имате втори чифт под ръка.

Редуването на два или три  чифта маратонки вместо носенето само на един всъщност е начин да удължите живота на вашите маратонки. Важно е да изберете точните спортни обувки за вашия вид спорт, чийто дизайн ще е съобразен със спецификата му.

4.Спортен сак

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

Спортният сак е несъмнено изключително важен детайл сред арсенала от спортни принадлежности на всяка дама, запалена по спорта. Той трябва да е достатъчно обемен, за да побира всички необходими принадлежности за спортните дами, но и в същото време да бъде практичен за употреба.

Но той в същото време трябва и да е практичен за носене, с удобни дръжки и достатъчно джобове и отделения за различни спортни принадлежности. Прекалено големият спортен сак също не е добро решение.

Ако сте сред жените, които предпочитат да тренират след работа, то съдържанието на вашия спортен сак може да се различава от това на спортния сак на друга спортна дама, която спортува сутрин например.

Тъй като при спорт е твърде вероятно да се изпотим, в спортния ни сак е хубаво да има отделни джобове за чисти и мръсни дрехи или мокър бански, които се затварят с цип или пък отделение за допълнителен чифт  спортни чорапи и чисто бельо.

Препоръчва се да си изберете спортен сак, който е оборудван с малки и големи отделения, за да можете да съхранявате големи и малки по размери вещи- от маратонки и чорапи  до портмонета, ключове и бижута. Не забравяйте и отделението за бутилката за вода.

Ако сте спортни маниаци, вероятно знаете колко е важна хидратацията по време на физическа активност. Спортните бутилки са една по-практична и екологична алтернатива на стандартните пластмасови бутилки.

Красивата и удобна бутилка за вода е не само практичен, но и здравословен избор за всяка спортна дама. Тя не само че е екологична за околната среда, но и ще ви действа мотивиращо да се хидратирате по време на тренировките.

Важно е джобовете на спортния сак да са лесно достъпни, за да не губите време в ровене, докато ви е необходимо нещо. Джобовете с цип са за предпочитане.

5 задължителни неща за всяка спортна дама

На пазара се срещат такива сакове, които имат отделения за маратонки или изпотени дрехи, както и такива с чанти за мръсни дрехи. Те са практичен избор, тъй като е добре след тренировка да имате място в сака си, където да поставите спортните си дрехи от тренировката отделно от дрехите си за ежедневието.

Що се касае дизайна на спортния сак, хубаво е да изберете такъв със стилен и семпъл дизайн който да се съчетава както с дрехите ви от ежедневието, така и дрехите, с които отивате да спортувате.

Саковете в един цвят и изчистен дизайн например са подходящи за тези от вас, които след работа отиват направо да спортуват.

Хубавият спортен сак съчетава едновременно:

  • красив дизайн
  • функционални екстри
  • висококачествени материи.

На последно място идва и типа на материите, от които да бъде изработен спортният ви сак. Те разбира се трябва да са устойчиви на износване и да се почистват лесно, тъй като понякога се налага да оставяме спортния сак на земята и той е подложен на повече замърсявания в сравнение със спортното облекло.

Когато става въпрос за спортен сак, който ще ползвате редовно, заложете на качеството и изберете за себе си оригинален спортен сак от водеща марка.

5.Козметичен несесер

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

Ако сте спортна дама, със сигурност искате косата и кожата ви да изглеждат чисти и поддържани дори когато сте в спортната зала или навън на спортната площадка. Козметичният несесер е едно от нещата, от които всяка спортна дама се нуждае за съблекалнята.

Едни от важните неща, които е хубаво да си носите в козметичния несесер за фитнеса, са:

  • аксесоари за коса (резервни ластици за коса, четка или гребен за коса)
  • кърпа за лице
  • антибактериални кърпички
  • козметични или тоалетни принадлежности.

Основни неща за несесера на всяка спортна дама: 

5 задължителни неща за всяка спортна дама 

Мека чиста кърпа

Всички знаем, че кърпата за спорт е важен елемент от спортния сак не само на спортуващите дами, а и на всеки запален по спорта. Не забравяйте да вземете в сака си 1-2 чисти кърпи, когато отивате да спортувате.

Тънките микрофибърни кърпи са практична опция за тези от вас, които не искат да носят обемни кърпи за спорт в сака си. Те са едновременно компактни и супер абсорбиращи.

Спортни ръкавици

Дамските ръкавици за фитнес са още един важен аксесоар за всяка дама запалена по фитнеса.Те ще предпазят нежната кожа на ръцете ви от поява на мазоли, които са неизбежен страничен ефект при почитателките на фитнес упражненията.

Парфюм/Спрей за тяло  /Дезодорант против изпотяване

Парфюмът и дезодорантът против изпотяване са едни от нещата, които е винаги да носите с вас в спортния сак. Те са особено полезни  в случаите когато нямате възможност да си вземете душ след спортната тренировка и трябва да отивате на работа.

 5 задължителни неща за всяка спортна дама 

Сух шампоан

Нямате време да измиете косата си в съблекалнята? Ако сте от тези, които нямат време за миене на коса и прическа след спорт, сухият шампоан е добро решение за този проблем. Употребата на сух шампоан е добър вариант да подготвите косата си в приличен вид след тренировката.

Ако спортувате сутрин, сухият шампоан е отлично решение за косата ви след тренировка. Той ще накара косата ви да изглежда добре за предстоящия ден.

Ако пък предпочитате да тренирате вечер, напръскайте корените на косата си със сух шампоан, който ще абсорбира излишната влага от косата и ще може да я оформите в прическа.

5 задължителни неща за всяка спортна дама

Шампоан/ Душ гел

Шампоаните и душ геловете в малки размери за пътуване са идеални за носене в дамската чанта или пък фитнес сака.

Почистващи кърпички за грим или антибактериални кърпички за ръце

Спортните зали са места, където живеят доста бактерии по повърхностите, така че е добре да имаме под ръка почистващи кърпички за лице или ръце.  Така ще избегнем натрупване на бактерии по кожата и евентуална поява на възпаление и акне по лицето.

Знаем добре, че след тренировка дори и издръжливият грим би могъл да се развали. Така че почистващите кърпички за грим са добра идея.

 5 задължителни неща за всяка спортна дама

Ако сте дамите, които обичат да носят грим и сте гримирани, когато отивате на фитнес след работа, то подходящ вариант за вас е да си носите в сака почистващи кърпички за грим.

Слушалки

Слушалките  са аксесоар, който не е жизнено необходим и не е проблем, ако не ги вземете с вас, когато отивате да спортувате. Но любимата ви музика със сигурност ще ви помогне да се фокусирате по-добре над тренировката си и да  спортувате енергично.