5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Dress4Less
Dress4Less
04 / 07 / 2022

Ако обичате да пазарувате дрехи съгласно последните модни тенденции, то сигурно ще ви е любопитно да научите кои дрехи ще бъдат на мода този зимен сезон.

Всъщност за един фен на модата никога не е твърде рано да се подготви за предстоящия моден сезон с избор на подходящ зимен аутфит.

Представяме ви едни от топ зимните модни тенденции за 2022-ра, с които ще си гарантирате уникална модна визия.

Какви ще бъдат модните тенденции в зимните дрехи за 2022-ра?

1.Овърсайз бомбър якета и палта

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако обичате свободните кройки и обемистите връхни дрехи, то този тренд определено ще ви допадне. Тази зима модните тенденции повеляват якетата и палтата да бъдат наистина обемни, което ще се хареса със сигурност на хората, които обичат топлия уют в зимното облекло. 

Освен абсолютната им способност да топлят, овърсайз бомбър якетата и палтата придават и моден стил на всяка зимна визия. С тяхна помощ можем да създадем един структуриран силует, което отчасти се дължи на способността им да подчертават раменете.

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Що се касае материите и дизайна на овърсайз якетата и палтата, то имаме различни опции. Това могат да са кожени якета, авиаторски якета, тренч палта и пухени палта, дънкови якета, якета с подплата. Дългите палта например ни помагат без голямо усилие да постигнем един неповторим елегантен женствен стил в зимната визия.

Що се касае цветовете на якетата и палтата, то модерни и този сезон остават топлите есенно-зимни нюанси като тъмнокафяво, шоколадово, бургунди, тъмно зелено, цвят горчица, цвят каки.

Тези от вас, които харесват модернистичния дизайн, могат да заложат на бомбър якета в сребристи лъскави материи или пък такива от светлоотразителни материи.

2.Шик в черно

Ботуши над коляното

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази зима в модния ни списък от дрехи заслужено място имат ботушите над коляното. Те си остават една неостаряваща класика в зимния гардероб, която този моден есенно-зимен сезон ще е доста актуална. Топ опции за материя са кожата и велурът, а от цветовете най-добри опции са черно и кафяво.

По отношение на дизайните на ботушите над коляното тази зима най-модерни ще бъдат моделите наподобяващи крокодилска кожа, а също и ботушите с дизайн за езда.

Шикозна кожа

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази зима на модните подиуми ще наблюдаваме кожени материи да присъстват във всички елементи на облеклото- палта, якета, поли, рокли, блузи, панталони, чанти, обувки.

Кожените материи винаги придават доза елегантност към всеки зимен аутфит. Тази зима особено актуални ще бъдат кожените панталони, с които няма да останете незабелязани в офиса или на партито.

Най-актуални ще бъдат кожените панталони със средно-висока и висока талия. Освен класическото черно, други модни нюанси при кожените панталони ще бъдат кафяво, бежево, цвят индиго.

3.Всичко е в детайлите

Отличаващи се текстури и цветове

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази зима един от горещите трендове ще е този на поставянето на акцент във визията с помощта на различни открояващи се детайли в дизайна на облеклото. Това може да се постигне с помощта на различни текстури на дрехите от плетени материи, с наличието на прави цветни линии в дизайна, V- образни деколтета.

Елекът например е една от видовете дрехи, които са подходящи за постигане на модния тренд наслояване на облеклото (наречен на английски “лейъринг”). С добавяне на елек с интересен дизайн към визията можем лесно да постигнем забележим зимен аутфит.

Едно от предимствата на елеците е, че могат да се съчетават с различни видове облекло. Налични са както в минималистични дизайни за ежедневието, така и с по-декоративни такива, с които ще имате отличителна ежедневна визия.

По отношение на дизайна на елека можем да го подберем спрямо личното ни предпочитание за моден стил. Като цяло имаме два варианта - елек в минималистичен семпъл дизайн в един цвят или пък елек с интересна цветна щампа в няколко цвята или допълнителни детайли като джобове или копчета. 

Без значение кой вариант ще изберете, съчетайте останалите елементи от аутфита спрямо цвета на елека.

Изкуствен пух

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако обичате пухените материи, то този тренд определено трябва да присъства в гардероба ви. Тази зима ще видим пух абсолютно навсякъде - по връхните дрехи, палтата, блузите, обувките, чантите. 

Дрехите с пух предлагат една кокетна и закачлива нотка към ежедневния или вечерния зимен аутфит.

Нестандартни шапки

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Този зимен сезон ще видим доста интересни модни трендове и при шапките. Едни от модните шапки са тези тип балаклава, мрежестите кърпи за глава и бонетата, които със сигурност гарантират отличаваща се модна визия за есенно-зимния сезон.

Освен че ни предлагат топлина, този тип аксесоари за глава правят визията ни една идея по-атрактивна.

4.Монохромна визия

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Имаме добра новина за феновете на монохромния стил от глава до пети, този тренд се нарежда отново сред актуалните модни тенденции тази зима. Въпреки че монохромният стил беше най-често актуален през пролетния и летния сезон, тази зима модните тенденции ни изненадват като включват едноцветни аутфити.

Тази зима обаче тенденцията ще бъде основно насочена към смелите ярки цветове. Ако харесвате ярките нюанси на червеното, розовото, лилавото, зеленото, синьото, то тази зима имате пълната свобода да добавите доза настроение към всеки аутфит. 

Едни от хитовите нюанси ще са тъмнолилавото, жълто и цвят лайм, с които определено ще добавите свежест към сивия зимен гардероб.

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Изберете всички дрехи от ежедневната зимна визия в избран ярък нюанс и допълнете с минимално количество аксесоари в същия нюанс или неутрален цвят като черно.

Тези от вас, които обичат разчупените модни визии, могат да изберат елементите на монохромния аутфит да бъдат от различна материя. Например да съчетаем кожен панталон с плетена блуза и кожено или бомбър яке от един цвят.

Ако пък не ви се нрави идеята да сте облечени изцяло в един цвят, то можете да добавите този тренд само в два или три от дрехите в аутфита за деня.

5. Семпла класика

Изчистени ризи

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Едно добро решение за зимния аутфит за офиса е изчистената бяло риза, която е неизменна част от ежедневния гардероб. Тази зима ризата е сред топ тенденциите, като имаме разнообразни опции за дизайн и цвят, от които да избираме. 

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Можете да избирате от различни нюанси - от неутрални бяло, бежево, пастелно розово и черно до открояващи се лилаво, виолетово, червено, керемидено, зелено и синьо. По отношение на дизайна можете да изберете риза с класическа кройка или пък такава с ръкави тип балон за една женствена и атрактивна визия.

Съчетайте любимата риза с дълго или късо палто, блейзър или плетено пончо, както и елегантен панталон за създаване на офис аутфит. Ако пък се отправяте на разходка из града или кафе с приятели, заменете панталона с чифт скини дънки и сте готови.

Колежански шик

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако обичате карираните дрехи, то не пропускайте този зимен тренд. Зимните тенденции за 2022-ра ни връщат отново в училище с различните видове облекло с каре в различни цветове.

Класическа комбинация е например мини карирана пола и бяла риза съчетани с карирано сако или палто. Предимството на облеклото с този дизайн е, че може да се съчетава с различни видове дрехи от базовия гардероб. 

Ретро акценти

5 зимни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако обичате класическите носещи носталгия дизайни в облеклото, то тази зима модните тенденции ви позволяват да експериментирате с различни ретро дизайни облекло.

Плисето например е един от тези акценти, който ще бъде особено популярен този зимен моден сезон. Откриваме го основно да присъства при мини и макси полите, като шифонът и памукът ще бъдат едни от предпочитаните материи.

Плисираната пола придава винади доза женственост на един зимен аутфит и е един добър избор както за формални поводи, така и за неформални събирания с приятели. 

Предимство при този тип пола е, че се комбинира отлично с различните видове облекло. Можете да носите плисирана мини или макси пола в избран дизайн с блейзър, дълго или късо палто, блуза с поло или риза, клин или чорапогащник.