7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Dress4Less
Dress4Less
23 / 05 / 2022

Лятото е един от най-обичаните сезони и несъмнено е перфектен момент да обновим своя гардероб, а заедно с това и да освежим модния си стил. Ако обичате модата и обичате да прилагате последните тенденции и в своя гардероб, следващите редове са за вас.

Тук ще ви представим някои модни идеи, с които да постигнете модерна лятна визия, с която гарантирано ще привлечете погледите. 

Топ 7 летни тенденции за 2022-ра при пазаруването на дрехи

1.Привлищи фокуса горнища

Това лято имаме доста варианти за модни експерименти по отношение на горнищата. Представяме ви някои от горещите трендове при горнищата това лято.

Ризи и сака в ярки цветове 

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази година на модните подиуми виждаме широки ризи и сака в ярки нюанси, които определено ще намерят място и в ежедневния ни гардероб за лятото. Ризата е универсален тип дреха, която се съчетава отлично с разнообразие от дрехи в зависимост от дизайна. 

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

С нейна помощ можем да създадем визия подходяща както за делова офис среда, така и за свободното време. С присъствието на нюанси като ярко червено, виолетово, цикламено, синьо, зелено, жълто и интересни принтове в ризата или сакото можем да накараме всяка лятна визия да оживее.

При такава визия вниманието се привлича главно от горната част на аутфите, така че подберете останалите части в неутрални цветове и семпли дизайни.

Ефектни пера

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако търсите начин да се откроите на официално събитие през новия моден сезон, то с добавянето на дрехи с декоративни пера към визията определено ще го постигнете. 

Както е и с другите модни трендове тази година, смелият тренд на перата има различни приложения. Откриваме пера в различни цветове и дължина по роклите, блузите, обувките и чантите.

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако например си търсите горнище за елегантна макси рокля, то може да изберете летен къс потник или къса блуза с декоративни пера, които могат да са разположени по цялата дреха или само на определени места за лек акцент. 

Горнища с ръкави балон

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Ръкавите балон са супер тенденция за тези от вас, които искат да постигнат женствена и едновременно отличаваща се модна визия през пролетно летния сезон. 

Без значение дали говорим за блузи с къс или дълъг ръкав, ръкавите тип балон придават винтидж стил на визията. Отлично се съчетават с дънки, поли с тесни кройки, както и с макси поли в семпъл дизайн.

Колежански шик

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази година модните тенденции за пролет/лято 2022 повеляват отново да облечем униформата си от училище. Но този път тя ще бъде една идея по-разчупена. При този тренд също имаме разнообразни варианти- V-образни деколтета, карирани материи, райета, плисе.

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Можете да съчетаете тренда с пола и дълги чорапи, или пък дънки в избран дизайн. За обувки изберете мокасини, сникърси, маратонки или високи сандали за една женствена и стилна визия.

2.Стил бохо

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Няма как списъкът за летните тенденции да е завършен без да споменем неостаряващия бохо стил, който е актуален всяка година в една или друга степен. 

Богата палитра от цветове, феерични леки материи, разнообразие от декоративни детайли като мъниста, ресни и плетени материи ни помагат да постигнем бохемски лукс във визията без усилие. Плажно парти или разходка из града? Съчетайте блуза или потник в стил бохо, бохо наметало, чифт дънки и сандали и сте готови.

3.Дънки с широки крачоли

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Това лято тенденцията при дънките от 90-те отново завзема модната сцена. Така че няма да сгрешите, ако заложите на дънките и най-вече тези с широка кройка. 

Дънките с широки крачоли се съчетават отлично с различни видове горнища, като това могат да са къси потници, къси блузи с къс ръкав, дълги блузи или ризи с широка кройки, суичъри.

4. Розовo-виолетов шик от 2000-та

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Също както се случва периодично и с други ретро тенденции, през 2021-ва на модната сцена се възвърна така нареченият Y2K тренд от 2000-та година, при който са актуални различни видове дамски дрехи и аксесоари в розовата гама. 

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Тази тенденция, станала символ на кокетния барби стил повлиян от звездите в поп музиката и консуматорската култура през този период, отново ще бъде актуална това лято.

Тя включва панталони с широки крачоли, колежански мини поли, къси бюстиета с презрамки, украсени с камъни фиби за коса, малки бляскави чанти, декорации с пеперуди, очила с нестандартна форма- всичко, което е пълна противоположност на минималистичния стил. 

В зависимост от модните ви предпочитания можете да внедрите този тренд в своя летен аутфит по различни начини. С негова помощ можете да добавите нотка на закачлив кокетен стил към лятната визия.

5.Макси рокли/поли с декоративни елементи

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Ако това лято заложите на макси роклите, няма да сгрешите, тъй като те изместват по актуалност миди роклите за сезон пролет/лято 2022. 

Едно от основните предимства на макси роклята е, че дори и да бъде с изчистен дизайн и в един неутрален цвят, тя пак ще се отличи в цялостния аутфит. Също така тя създава една отлична база за добавяне на слоеве облекло. Същото се отнася и за макси полата. 

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Макси полите и роклите могат да се комбинират еднакво добре с кожено яке и семпла тениска, къс или дълъг потник или пък женствена риза или блуза с волани. 

Това лято актуални остават макси полите с цепка, както и тези с декоративни плетива. Въпреки че когато говорим за лятна мода, плетивата не са материите, които ни изникват като идея, тази година можем да видим как дизайнерите умело внедряват плетени матери и при летните рокли. 

Плетените рокли и поли са супер опция за разнообразяване на визията през пролетно-летния сезон и са подходящ избор за срещи с приятели или плажни партита. 

В случая с летните рокли плетките са по-редки, които правят роклята да изглежда полупрозрачна и осигуряват проветрение. Така че изберете вида на плетката спрямо повода, предпочитанието ви за удобство и температурата.

6. Чанти с лога

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Друг горещ тренд това лято ще са чантите с логата, с чиято помощ да добавите акцент на всяка една визия. 

Този тренд стана популярен отчасти благодарение на световно известни луксозни марки като  Louis Vuitton, Gucci, Balmain, Balenciaga, Prada, Chanel, които пуснаха на пазара различни модели чанти с интересен дизайн на логата. Когато говорим за лога на марки, това лято на мода ще са също чантите с монограм.

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

7.Мини пола

7 летни тенденции при пазаруването на дрехи

Мини полата е едно доказателство, че с малко можем да постигнем много по отношение на модния си стил през лятото. 

Мини полата се явява универсален метод за добавяне на нотка женственост и сексапил към всеки аутфит. Като освен за лятото, в комбинация с клин мини полата е отлично попълнение и към зимната визия.