Историята на успеха - Under Armour

Dress4Less
Dress4Less
27 / 03 / 2019

Накратко за марката

Under Armour е американска компания, занимаваща се с производство на спортно и ежедневно облекло и обувки. Основана е през 1996г., което я прави моного по-млада от установените на пазара лидери като Nike и Adidas. Въпреки това за 2017г. се нарежда на 4-то място по продажби на спортно облекло в световен мащаб.

Тяхната идея е да направят изключителна тениска. Такава, която вместо да попива влагата, да я изтегля далеч от кожата. Такава, която регулира температурата и подобрява представянето на атлетите. Under Armour е основоположник на идеята за дрехи, които се грижат за представянето на спортистите (performance apparel) като осигурява прохлада, лекота и суха кожа по време на игра, тренировка или упражнения.

Голяма част от успеха на марката се дължи на иновативните технологии за тъканите, екологични операции и добре известния бранд. Някой от известните личности, подкрепящи марката са Антъни Джошуа, Дуейн Джонсън - Скалата, Том Брейди, Майкъл Фелпс и Линдзи Вон. Логото на марката се превръща в постоянен елемент на много професионални спортни събития – от футбол и бокс до сноубординг и лека атлетика.

Историята за създаването на марката

Историята за възникването на марката олицетворява основният й стремеж към иновация, също така и таргетирането на атлети, загрижени за представянето си. Основателят и главен изпълнителен директор Кевин Планк е играл американски футбол в Мериленд през средата на 90-те, когато се изнервя как памучната му тениска се мокри, натежава и става неудобна по време на тренировките му. За да разреши проблемът си Планк, самопровъзгласил се за „най-потният играч на терена”, създава облекло с материи, взаимствани от тези на дамското бельо, които да изтеглят потта и да я изпаряват лесно.

Планк създава нова подкатегория дрехи, които остават сухи и свежи, и Under Armour доминира в нея. Технологиите, които стоят зад асортимента на Under Armour определят 3 много важни и изключително ценни за всеки спортист правила: HeatGear®, когато е топло, ColdGear®, когато е студено и AllSeasonGear® през останалото време.

Under Armour Cold GearUnder Armour Heat Gear

Представяме Ви две видеа, които със сигурност ще ви вдъхновят да разгледате продуктите на Under Armour: