Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Dress4Less
Dress4Less
20 / 06 / 2022

Знаем добре, че редовният спорт носи редица ползи както за физическото, така и психическото здраве. Спортната зала обаче може да е място, което да ни вдъхва страх и неувереност, без основателна причина. 

Основното притеснение на повечето от нас е, че докато сме в залата всички погледи са вперени в нас или пък че не сме в достатъчно добра форма. Едно от нещата, които могат да ни помогнат да се справим с този страх, е като обърнем внимание на спортното облекло, което носим.

В тази статия ще ви разкрием някои тайни, с които ще се чувствате по-комфортно в кожата си докато спортувате, без значение дали сте начинаещи или напреднали спортуващи. 

Изберете удобно облекло в подходящ дизайн

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Когато се чувствате удобно в кожата си това несъмнено повлиява положително и самочувствието ви. А най-прекият път към постигане на увереност, когато сме във фитнес залата или на стадиона е, като изберем спортно облекло, което е максимално удобно и изглежда добре. Това е от специално значение за хората, които тепърва започват с фитнес тренировките. 

Инвестицията в удобен и красив аутфит определено си заслужава когато става въпрос за добиване на по-голяма увереност във фитнеса. Редица изследвания са доказали пряката връзка между настроението и начина, по който се чувстваме и дизайна на дрехите, с който сме облечени.

Освен нивото на удобство, друго важно нещо, на което да обърнете внимание при избор на спортно облекло, е дизайна. Той трябва да е подбран спрямо вашата фигура и да подчертава нейните силни черти, вместо недостатъците й.

Не е задължително да избирате спортното си облекло според последните модни тенденции. Ако искате семпла и ненабиваща се на очи спортна визия във фитнеса, то се придържайте към класическите и изчистени дизайни спортно облекло.

По отношение на цвета на спортните дрехи, то не съществуват определени правила относно това какъв цвят да изберем. Можем да се водим основно по това кой тип нюанс подхожда на цвета на кожата ни, както и типа на фигурата ни. 

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Ако например не сте тренирали от доста време и считате, че не сте в най-добрата си форма, то за вас добър избор за цвят е черното, тъй като то визуално кара фигурата да изглежда по-вталена.

Ако черното не е вашият цвят, то можете да изберете например тъмносиньо, тъмнокафяво, тъмночервено, тъмнолилаво. Ако пък сте със слаба фигура, можете да заложите на по-светли нюанси като бяло, сиво, бежево, жълто.

Ако пък обичате модните тенденции, то не се притеснявайте да изразите своя моден стил чрез спортното облекло. Отлична опция за дамите с малък бюст например са спортните сутиени за жени с push up ефект, които визуално уголемяват бюста. 

Ако пък сте от дамите надарени с голям бюст, то за вас добра опция за фитнеса са бюстиетата, които осигуряват високо ниво на поддръжка. Това ги прави удобни за носене при изпълнение на различни високо интензивни кардио или силови тренировки.

Когато става въпрос за дамски клинове за фитнес, то често препоръчван избор са безшевните модели спортни клинове. Те не само предоставят високо ниво на удобство и свобода на движението при спортуване, но и изглеждат добре на всеки тип фигура и оформят силуета.

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Изберете точния размер спортно облекло

Дори да си вземете спортно облекло в красив дизайн и цвят, които съответстват на вашия моден вкус, ако то не ви приляга по размер, това автоматично го прави неподходящо за постигане на стилна спортна визия.

Освен това носенето на твърде тясно или твърде широко спортно облекло ще ви създава дискомфорт, докато тренирате и ще ви разсейва от упражненията, което няма да е оптимално за ефективността на самата тренировка. Затова и удобните спортни дрехи в случая се оказват от ключово значение.

Когато избирате спортни дрехи, препоръчва се да се водите по таблиците с размери дадени от производителите на оригинално спортно облекло, за да си гарантирате правилен избор и максимално удобство при спорт.

Изборът на правилен размер е важен не само при спортното облекло, но и при обувките. Спортуването с неподходящ размер спортни обувки е не само неудобно, но и увеличава риска от травми. Затова и подхождайте с внимание към избора на спортни обувки.

Не правете компромис с качеството на материите

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Качеството на материите на спортното облекло всъщност има пряко влияние върху начина, по който се чувстваме в залата. Колкото по-качествена е дадена дреха, толкова по-голямо удобство ще предлага тя. 

За да сте сигурни, че носите качествено облекло, докато тренирате, важно е да избирате винаги доверени марки при покупка на спортно облекло.

Качествените материи ще ви осигурят високо ниво на комфорт без значение дали спортувате в зала или навън. Основната причина за това е, че те подпомагат терморегулацията на тялото. 

Спортните дрехи предназначени за пролетно-летния сезон например имат способността да отвеждат потта и да предлагат отлична циркулация на въздуха, дори при топло време. 

Тези пък подходящи за спорт през студените месеци осигуряват запазване на топлината, като в същото време не запотяват. Без значение от сезона, инвестицията в марково спортно облекло със сигурност ще ви се отплати.

Планирайте тренировката

Когато разполагате с конкретен план за това кои фитнес упражнения ще правите и кои фитнес уреди ще използвате, определено ще се чувствате една идея по-уверени, когато сте във фитнеса. 

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Добра идея ще е също да проучите предварително как точно да използвате фитнес уредите или да се консултирате с професионалист по този въпрос. Това ще ви предпази от евентуални фалове като например подхлъзване и падане от бягащата пътека, изпускане на тежест или нараняване на машина при неправилно нагласяне или изпълнение.

Изберете подходящо време за тренировка

Ако не харесвате шумните спортни зали и наистина се притеснявате да тренирате в зала, в която има много хора, то за вас най-добре ще е да отидете в залата в момент, когато има най-малко хора. 

Идете на тренировка подготвени

Подготовката преди тренировка е много важна, тъй като това е още един фактор, който би могъл да допринесе за повишаването на нашата увереност. Тя се състои в това да вземем с нас най-важните аксесоари, които ще ни помогнат да се чувстваме по-добре докато тренираме. Не забравяйте задължителните за всеки спортуващ удобна бутилка за вода, кърпа, фитнес ръкавици. 

Слушалките например са един от тези фитнес аксесоари, които са задължителни за всеки редовно трениращ. С тяхна помощ ще можете да се фокусирате по-добре върху упражненията и ще можете да се наслаждавате на любимия си плейлист, докато тренирате. Това ще се отрази положително както на тренировката ви, така и на вашето самочувствие.

Как да изглеждате секси и да да се чувствате удобно във фитнес залата?

Изберете групови тренировки или фитнес тренировка с партньор

Груповите тренировки могат да действат много мотивиращо, когато става въпрос за фитнес мотивация. По време на груповите тренировки можете не само да се мотивирате от други хора, с които споделяте едни и също спортни цели, но и да завържете нови приятелства. Главното им предимство е, че те могат да са едновременно забавни и ефективни за постигане на хубаво тяло.

Груповите или самостоятелните тренировки с фитнес инструктор са едни от факторите, които носят успешни резултати по отношение на фитнес прогреса. А с виждането на положителни резултати от дадената спортна дейност нашата самоувереност съответно също ще се повиши.

Едно от нещата, които могат да ви вдъхнат по-голяма увереност, когато тренирате, е да отивате на зала с фитнес партньор или пък да се доверите на професионализма на фитнес треньор. Важно е в случая да изберете фитнес партньор, който ви подкрепя и е мотивиран също колкото вас в постигането на фитнес целите си.