Как да комбинираме панталон и дънки по един и същ начин?

Dress4Less
Dress4Less
07 / 09 / 2021

За да се научим как да подбираме облеклото си е необходимо първо да се запознаем с основните принципи при избора му. Нека започнем първо от това, че всяка фигура е строго индивидуална и модните трендове не важат с еднаква сила. 

Пример за това, може да бъдат панталоните и дънките с висока талия. За дамите с по-широк ханш не е препоръчително да се спират на този модел, тъй като това ще подчертае осезаемо недостатъците на този тип фигура.

Именно за това е от съществено значение, първо да знаем отлично кои модели са подходящи за нашата фигура и едва след това да пристъпим към пазаруването и избора на дрехи.

Друг важен момент е начина на живот, от което произтича и стила на обличане. Ако водим забързано ежедневие и постоянно сме в движение, то акцента пада предимно върху дрехи, които преди всичко са свободни и удобни.

За тези, които на първо място поставят визията и тя е най-съществена, то по-екстравагантните и скроени модели са за предпочитане. Разбира се, има още редица други фактори, определящи стила на обличане, като възраст, климат, поводи, бременност и други. 

Но сега ще се придържаме към по-основните. В резултат на всичко описано до момента, най-важно е да се чувстваме добре в кожата си и да сме доволни от резултата, когато застанем пред огледалото. 

След като обобщихме първостепенните елементи при избора на облекло, дойде ред и да пристъпим към същинската част. И по-конкретно, детайлна информация отнасяща се до широката гама, която ни предлагат тяхно величество – панталоните.

За какъв тип панталони говорим?

Панталоните присъстват в гардероба на всяка жена и това не е случайно, тъй като са най-предпочитаното облекло от жените. Панталоните от деним се явяват, като универсален елемент от гардероба на една дама. Макар да са по-различни от към материя, те имат сходства помежду си. 

И в двата случая, можем да ги подберем спрямо нашият фит и стил, без да се налага цялостна промяна на гардероба. Нека разгледаме част от по-популярните видове панталони.

В зависимост от талията панталоните биват:

  • С висока
  • Със средна
  • С ниска
  • Със свръх ниска

В зависимост от дължината:

  • Дълги
  • Къси
  • 7/8
  • 3/4

В зависимост от кройките, панталоните се разделят на няколко вида -

Класически панталон /прав/

Класически панталон /прав/

Панталон тип „Банан“

 Панталон тип „Банан“

Панталон тип „шалвар“/харем/

Панталон тип „шалвар“/харем/

Панталон тип „чарлстон“ /разкроен надолу/

 Панталон тип „чарлстон“ /разкроен надолу/

Панталон тип „цигара“

Панталон тип „цигара“

Скини панталон /слим/

Скини панталон /слим/

Възможна ли е комбинация между дънки и панталон? Кой са най-добрите предложения за визии? Как да ги съчетаем?

Ще откриете отговорите на тези въпроси в редовете надолу.

Отново се връщаме на най-значимия елемент – подбора на дрехи. Необходимо е да обърнем внимание и на останалите компоненти от облеклото, а именно – тениски, ризи, туники, жилетки и прочие. 

Това ще ни улесни до голяма степен, за да можем да съчетаваме горната с долната част на тоалета. Или иначе казано, да изберем такива горни дрехи, които да си подхождат едновременно, както с панталон, така и с дънки. 

Както бе описано в началото на статията, всичко зависи от начина на обличане, комфорта и възприемането на фигурата. Та отговора на въпроса, дали е възможно да комбинираме умело дънки и панталон е – ДА! 

Това, което е важно да се отбележи, е че комбинирането на различни стилове, материи и цветове е едно забавление, не е нужно да сте моден виртуоз. Макар понякога да се явява и като сериозно предизвикателство.

Най-добрите предложения за визии с дънки и панталони:

  • Ако приемем, че се придържате към по-стандартния стил, то комбинацията на тениска/потник с дънки, би било практично. Същото важи и за панталона, особено за по-вталените модели, тип 7/8, който би си паснал идеално с избраната тениска.
  • За бизнес дамите, задачата също не е толкова трудна. Правите панталони са еталон за стил в офис среда. С тях си подхождат по-обрани модели блузи и сака. И тук замяната на панталон с дънки е мисията възможна. Избора на черен деним е сравнително подходящ, защото и с него, ризата си подхожда. 
  • По отношение на фигурата, ако е за строен силует, то моделите, които са по тялото и с ниска талия, са чудесен вариант. А както разбрахме вече, има такива в изобилие за дънките и панталоните. За тези дами, които искат оптически да изглеждат по-високи, високата талия е чудесен избор, с допълнение тениска – топ.
  • Туниките също влизат в добра комбинация, както с панталони, така и с дънки. Важното е да се подберат внимателно, като долната част е по-прибрана, за да може туниката да пада свободно надолу и да бъде естетически издържано облеклото.
  • Ризите от своя страна, могат да бъдат прибрани около ханша или пуснати свободно по тялото. Отново в зависимост от избора на модела на панталона или дънките. 
  • Връхните облекла са вече по-особени. Коженото яке например, би си отивало повече с дънки, особено, ако е разкроено. Но ако имате модел, който е изцяло по тялото и е напълно изчистен, не се притеснявайте да го комбинирате с вашия панталон. 

Трябва да се внимава единствено, да не измени визията. Понякога само един елемент от аутфита може да ви накара да не се възприемете. 

  • Обувките макар, че се добавят към тоалета накрая, също имат ключова роля. Водени от тенденциите, можем съвсем спокойно да комбинираме риза, панталон и маратонки, стига модела им да е изчистен. Така ще придобиете спортно-елегантна визия. Същото важи и за сако плюс дънки и маратонки. 
  • Аксесоарите са на последно място, но не по важност. Те ще допълнят визията и дори могат да я разчупят. 

В заключение можем да кажем, че не модата диктува правилата, а ние. Модните брандове винаги ще се опитват да налагат своето и в това няма нищо лошо. Но ние сме тези, които извличаме действително най-доброто. 

Всяка комбинация е успешна и възможна, щом се чувствате доволни и добре изглеждащи. Няма универсален стил или комбинация. Именно това е най-хубавото. Да бъдем различни, уникални и най-вече, да бъдем себе си.

Нека си го кажем.. Ние жените обожаваме дрехите и правим всичко възможно, за да изглеждаме добре! Бъдете смели, развихрете въображението, дайте свобода на себе си и експериментирайте. 

Само с опита се добива увереността, а впоследствие и удовлетворението. С течение на времето, а респективно и с покупките на нови дрехи, сами ще намерите подходящите комбинации, които са точно за вас.