Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

Dress4Less
Dress4Less
11 / 01 / 2021

Ризата е една от тези дрехи, които са с мултифункционален дизайн и могат да се съчетават с различни дрехи.Тя е една от универсалните дрехи, които заемат заслужено място в гардероба на всеки съвременен мъж.

 Ризата предлага не само удобство при носене, но може  да изглежда много елегантно в зависимост от това в каква модна комбинация е съчетана. Този вид дреха може да се носи както на официални поводи, така и на неформални събития.

За тези от вас, които са почитатели на спортно-елегантния стил, ризата е също добър вариант, който можете да използвате за разнообразяване на визията.

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

Как да съчетаем ризата в спортно-елегантен аутфит? 

Основното нещо при изграждането на този аутфит е да избегнете официалните ризи, които са предназначени да се носят с вратовръзка, както и тези ризи с по-голяма дължина, чийто модел е направен да се носи подпъхнат в официален панталон.

Друго нещо, което трябва да избягвате,  са прекалено дългите неофициални ризи, които нарушават симетрията на тялото и стоят непропорционално на фигурата. Също е хубаво да внимавате при избирането на подходящия размер риза, защото както много широките модели ризи, така и тези със стеснен дизайн имат недостатъци при различните видове мъжки фигури.

Ако попаднете в ситуация, в която сте си харесали определен модел риза, но ви е твърде широка, то повечето видове ризи могат да се стеснят.

 За целта трябва да занесете дрехата на шивач, който ще ви вземе точните размери и вие ще му обясните къде точно искате да се намали размера на ризата.

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

Варианти за съчетаване на риза в спортно-елегантен аутфит:

1.Класически стил

Този тип елегантен аутфит може да се получи като се съчетаят изчистени дънки или памучен панталон тип каки с риза с изчистен дизайн.

При класическата визия може да изберете също над ризата да носите спортно-елегантно сако или през студените дни-палто.

Независимо дали ще изберете  палто или сако за носене над ризата най-важното е да избягвате моделите с много и най-различни декорации върху тях. За предпочитане са класическите цветове като черно, тъмно-синьо, кафяво, бежово, тъмно-кафяво, сиво, тъмно-зелено, тъмно-червено и други.

Обувките могат да бъдат по-официални, също боти  като например челси или да са сникърси със семпъл дизайн.

Най-подходящите аксесоари за тази класическа визия са изчистен кожен колан, минималистичен часовник и други видове семпли аксесоари по собствен избор.

При постигането на този тип визия трябва да се  избягват карираните ризи , ризите с различни декорации, рисунки, емблеми, както и комбинации от много цветове на една риза.

Също така и дънките с декоративни скъсвания или различни принтове и лога не са препоръчителни за комбинация при този стил.

2.Градска визия

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

За постигането на тази визия всеки един мъж може да експериментира по-свободно с видовете комбинации в аутфита. Градският стил не е толкова елегантен както класическия  и не е предназначен за  професионални и официални събития.

Градската визия може да се постигне с редица комбинации като много подходящи за това са карираните ризи, които в зависимост от сезона могат да бъдат:

  • памучни (подходящи за летния сезон)
  • бархетни (подходящи за есенния и пролетния сезон)
  • ватирани ризи (за зимния сезон).

Едно от предимствата на ватираните ризи е, че могат да се носят също както и под формата на горна дреха през студените дни от годината.

Независимо какъв вид риза си изберете, тя може да бъде съчетана с редица дрехи като например под ризата може да носите тениска в бял или друг цвят като избягвате шарените тениски и тениските с надписи и картинки.

Добър вариант за студените месеци е носенето на пуловер с V-образно деколте. Това е един от по-официалните начини да носите карирана риза.

Също така по този начин могат да се комбинират и официалните ризи, като дори за по-професионална визия може да се добави и вратовръзка.

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

Друг и не толкова често срещан метод е да носите суичър под ризата.

При градския стил дизайнът на дънките зависи основно от личните предпочитания за стил и удобство на човек. Можете да изберете дънки с декоративни скъсвания, така и стандартен тип изчистени дънки.

Можете да експериментирате и с дънки с различни видове емблеми, нестандартни дизайни, дънки в ретро стил.

По отношение на обувките отново зависи от вашите предпочитания като например може да носите:

  • спортни обувки като маратонки, кецове
  • спортно-елегантни обувки
  • различни модели боти, ботуши.

Аксесоарите за тази визия могат да бъдат  разнообразни като по този начин те ще ви помогнат да постигнете завършен вид на стила си. Също така чрез аксесоарите може да изразите личния си стил.

Те могат да бъдат:

  • гердани
  • гривни
  • електронни часовници или спортно-елегантни часовници
  • чанти и раници
  • чанти за кръста
  • шапки с козирка
  • по-спортни и шарени модели колани и много други.

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

3. Парти визия               

Ако ви предстои парти през лятото и си търсите подходящ модел риза, добър избор са копринените ризи с различни рисунки, принтове и мотиви. Те придават свеж вид на цялостната визия и могат да се съчетаят с дънково яке, спортно-елегантно яке, спортно-елегантно сако.

Копринените ризи могат да се съчетават с различни видове светли панталони и дънки в светъл деним като по този начин допринасят за така желания свеж вид.

Що се касае обувките може да носите спортно-елегантни обувки и сникърси.

Аксесоарите могат да бъдат семпъл гердан, гривна, часовник, слънчеви очила, изчистен кожен колан, кожена чанта и други.

 Как да носите риза в спортно-елегантен стил?

4.Рок визия

Ако сте почитатели на рок стила, то за вас вариантите за аутфит са много като основното е да имате черно кожено яке над ризата.

Ризата може да бъде в най-различни цветове в зависимост от вашите предпочитания, като най-подходящи са тъмните цветове и най-вече черния цвят.

Също по ризата може да има и интересни декоративни детайли като например лого на определена рок група, шипове, ципове,  капси и други ефектни елементи.

Долната част на аутфита може да включва черни панталони или дънки, черни кожени панталони, както и панталони в други цветове.

Аксесоарите към тази визия могат да бъдат:

  • черна кожена гривна
  • кожен часовник
  • кожен колан
  • метална верижка за дънки
  • тъмни слънчеви очила
  • черна шапка с периферия
  • кърпа
  • бандана с лого на любимата група
  • черни очила
  • чанта в стил рок и други.

Обувките могат да бъдат черни стилни боти или ботуши. По тях също може да има различни метални декоративни елементи.