Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Dress4Less
Dress4Less
17 / 05 / 2021

Няма съмнение, че черният цвят е класика и е подходящ за всеки сезон или повод. Като базов цвят черното е един практичен и елегантен избор за официални и неофициални събития. Всеки ще се съгласи, че черното облекло е задължителна част от ежедневния гардероб на всеки мъж.

Черно присъства в гардероба на всеки мъж и е един от любимите ни цветове за ежедневието. Черното облекло е практично, универсално, съчетава се с различни дрехи и аксесоари, прави фигурата по-вталена визуално.

Инвестицията във висококачествено черно облекло винаги си заслужава. Тъй като за черните дрехи няма сезон, те са винаги на мода и са подходящи за различни случаи.

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Едно от предимствата му е, че е универсален цвят, който си подхожда с всички цветове и може да се съчетава и с различни видове аксесоари. Без значение от дизайна на дрехите, които сте избрали, няма да сгрешите, ако ги изберете в черно.

Черното облекло подхожда на всяка фигура и е наистина практичен избор за ежедневието. Със сигурност няма да сгрешите, ако изберете черно облекло, за какъвто и да е повод.

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Въпросът стои обаче как да носим изцяло черно облекло без аутфитът ни да изглежда мрачен. Всъщност има различни начини, по които можем да носим изцяло черно и в същото време облеклото ни да изглежда модерно и стилно.

Когато са комбинирани по подходящ начин и подбрани по дизайн и нюанс, черните дрехи могат да изглеждат много шик. Ето затова днес ще ви представим няколко начина, чрез които можете да освежите всеки черен аутфит.

 

Чрез различни текстури

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Един от ефективните начини да разнообразите черния си аутфит е като комбинирате дрехи с различна текстура.

Подходящи за комбинация текстури в този случай са следните няколко :

  • вълна и рипсено кадифе
  • кожена материя и деним
  • памук и кашмир

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Например, в зависимост от повода можете да съчетаете черно кожено яке с черни дънки, бяла памучна тениска или вълнена блуза. Материята на черните дънки ще контрастира с тази на памучната тениска или мека блуза от вълна или кашмир.

Друг вариант за комбинация между текстури е да носите черна памучна тениска с отворена яка върху черна вълнена блуза. Можете да изберете вълнената блуза да бъде с релефна и открояваща се плетка.

Черното кожено яке също спада към класическите видове дрехи, които никога не излизат от мода и почти всеки мъж трябва да инвестира в такова.

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Кожено яке в черно може да се съчетава с различни видове дрехи, а когато е комбинирано и с други черни дрехи, комбинацията е наистина добра. Този тип яке отлично се комбинира с черна тениска и черни дънки, а също и с модните панталони капри в черно.

Чрез деним

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Денимът е отличен избор на материя, ако искате да постигнете стилна градска визия. Предимството му е, че се съчетава отлично със всякакви дрехи в черно.

Чрез аксесоари

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Да не забравяме и аксесоарите, с чиято помощ можете да добавите моден акцент към черния си аутфит и да го направите по-разчупен.

С точните аксесоари можем да накараме всеки аутфит да изглежда стилно и завършено. Когато става въпрос за мъжко облекло, аксесоарите трябва да се характеризират със стилен и изчистен дизайн и практичност. 

Основните аксесоари за един мъж включват :

  • часовник
  • слънчеви очила
  • колан
  • вратовръзка
  • шапка 

Чрез дрехи на пластове

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Добър начин за разнообразяване на черния аутфит е носене на дрехи в черно с различна дължина. Носенето на дрехи на пластове е характерно най-вече за зимния и есенния период.

Изберете черно яке с обемиста кройка и свободен силует, с което да създадете един небрежно елегантен аутфит. Съчетайте черното яке с памучна черна тениска, черен панталон със свободна кройка или черни дънки и кожени черни обувки.

През зимния сезон можете да съчетаете дълго черно палто с бяла риза,  черни дънки и черни кожени обувки.

Черното бомбър яке съчетано с черни дънки и дълга черна тениска е отлично решение за практична градска визия.

Чрез монохром

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Комбинацията от черно с черно може да изглежда наистина стилно и модерно, стига да сте избрали правилните елементи в облеклото.

Носенето на изцяло черен аутфит е един от начините за постигане на минимализъм  в облеклото. Ключов елемент при постигането на тази визия е да се съчетават дрехи, които са с горе-долу еднакъв еднакъв нюанс на черно.

По този начин няма да се получи разминаване между цветовете, което ще наруши атрактивния вид на визията. Добрият стар черен костюм винаги върши работа, когато става въпрос за официални случаи.

Но какво да изберем за ежедневието? Черните дънки в такъв случай са най-подходящата опция. Те отлично подхождат на различни видове черни якета и черни горнища като блузи, суитшърти и тениски.

Друга шик визия в черно е съчетанието между черно поло, черно сако, черни панталони и черни обувки с дизайн в стил Оксфорд.

Ако пък сте се отправили на неофициално събитие, можете да съчетаете черна тениска под черно сако и да замените черния панталон с черни дънки.

Черно-бели акценти

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Един от най-добрите начини за добавяне на разнообразие в един изцяло черен аутфит са черно-белите акценти. Черно-белите графични принтове могат наистина да освежат един черен аутфит и те могат да се внедрят в аутфита по разнообразни начини.

Можете например да съчетаете черно бомбър яке с черни дънки и тениска или блуза с черно-бял графичен принт, който ще се откроява на целия аутфит.

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Освен на блуза, черно-бял графичен принт може да присъства на яке, на чанта или на обувки. Важното при този тренд е да носите само един елемент от аутфита в черно и бяло, а останалите да са изцяло в черно.

Що се касае вида на черно-белия принт, дали ще е едра щампа или фин и малко забележим принт, това зависи от вашия личен вкус.

Можете да изберете също един от аксесорите в аутфита да бъдат с черно-бели нюанси, като например часовника или чантата.

Чрез обувки

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Стилните елегантни обувки с оригинална изработка са задължителен елемент от облеклото на всеки мъж. С тях можете да създадете акцент в аутфита, дори и той да е съчетан в черен цвят. 

Избягвайте елегантните обувки с бляскава повърхност, ако целите спортно-елегантна визия. Ако сте заложили на спортно-елегантно облекло в черно, то можете да го комбинирате със сникърси или маратонки изцяло в черно.

 Как да освежим едно черно облекло при мъжете?

Черните боти също са добър избор за съчетаване с различни видове черни дрехи. Какъвто и вид обувки да изберете, винаги залагайте на високото качество.