Как да се грижим за обувките си през зимата?

Dress4Less
Dress4Less
02 / 11 / 2018

С настъпване на студените месеци идва и необходимостта от качествени зимни боти или ботуши, в които краката ви да се чувстват топло, сухо и удобно. Ако вече сте открили перфектните ботуши, които нямате търпение да обуете, то трябва да помислите и как да се грижите за тях, така че да им се радвате по-дълго време.

Тук сме предложили няколко насоки, които да ви помогнат в грижата за обувките.

  1. Почиствайте обувките веднага след като се приберете у дома. С помощта на парцал или четка внимателно отстранете петната и засъхналата кал, сол, сняг, за да не се задържат по-дълго от необходимото.
  2. Веднага след покупката на нов чифт обувки ги намажете със специален защитен спрей или балсам. Така в дъждовно време няма да пропускат вода, а краката ви ще са на сухо.
  3. Винаги съхранявайте обувките и ботушите на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, за да не навреди на цвета им.
  4. Най-важното правило за удължаване живота на зимните обувки е никога да не ги оставяте в близост до включен отоплителен уред. Това може да доведе до бързо изсъхване и напукване на кожата или велура. Ако са мокри попийте влагата като пъхнете в тях смачкан на топка вестник и ги забършете внимателно отвън. Оставете ги на стайна температура
  5. По възможност инвестирайте в поне два чифта качествени ботуши и редувайте носенето им. Тези, които останат вкъщи нека бъдат правилно почистени и със закопчан цип, за да запазят формата си по-дълго време. Колкото по-старателно се грижите са ботушите си през зимата, толкова по-дълго ще можете да ги носите.

 Може да разгледате нашите предложения за защита на любимите ви обувки ТУК!