Каква марка детски спортни обувки и дрехи да изберем?

Dress4Less
Dress4Less
11 / 05 / 2020

Децата могат да ни изумят със своята енергичност. Понякога имаме чувството, че могат с часове да бягат и скачат.З атова и е важно спортните дрехи, които избираме за тях да им позволяват оптимален комфорт при всякакъв вид физическа активност.

Защо е важно да избираме оригинално спортно облекло за своето дете?

Желателно е спортното облекло за деца да е с оригинален произход и да отговаря на изискванията за качествено облекло за деца. 

Каква марка детски спортни обувки и дрехи да изберем?

Оригиналното спортно облекло и обувки несъмнено влияе на начина, по който се чувстваме, както и на начина ни на представяне в даден спорт.

 Няма съмнение, че децата са активни и се нуждаят от спортни дрехи, които да им осигуряват нужното удобство комфорт, а и защита при движение. Стандартите при детското спортно облекло са подобни на тези при спортното облекло за възрастни.

Носенето на правилните дрехи за спорт е от изключително значение не само за нашия комфорт , но и за правилното изпълнение на дадения спорт.Това важи и за детското спортно облекло. Важно е вашето дете да практикува любимия си спорт в качествени и удобни за него дрехи, които да му позволяват да расте здраво и щастливо.

Каква марка детски спортни обувки и дрехи да изберем?

Когато инвестираме в оригинално спортно облекло за своите деца, ние всъщност инвестираме и в тяхното здраве и оптимално развитие.

Знаем колко бързо растат децата. Затова е необходимо да избираме облекло, което да следва тяхното развитие и да им носи максимално удобство при физическа активност.

Оригиналното спортно облекло е изработено от материали, които осигуряват високо ниво на  проветривост, което е важно условие особено през лятото.      

Качественото спортно облекло за деца трябва да позволява свобода на движенията, да не стяга. Важно е то да бъде съобразено с развитието и растежа на децата.

Най-добрите спортни марки за деца си остават  водещите Adidas, Nike, Puma, Reebok. Качеството на тяхното спортно облекло и обувки за деца е безспорно. Що се касае въпроса коя марка е най-добра, отговорът е, че всички тези марки предлагат висок клас детско спортно облекло и която и да изберем, ще получим високо качество.

Всяка една популярна  марка имат своите силни и слаби страни, така че коя точно ще изберете зависи от вашите лични предпочитания за дизайн на детските спортни дрехи, а също и потребностите на вашето дете.

 Каква марка детски спортни обувки и дрехи да изберем?

Най-добри марки за оригинално детско спортно облекло

Nike

Също както при спортното облекло за възрастни, Nike се стреми да внася иновативни решения в технологиите на производство на спортно облекло и обувки. Nike е неслучайно е една от водещите световни марки за спортно облекло, обувки и оборудване.

Основаната през 1964г. марка не спира да се развива и се стреми да подобрява качеството на своите продукти. В създаването на спортно облекло и обувки за деца марката влага креативни решения, както и се стреми да предлага разнообразие в дизайните дрехи и обувки за спорт. Марката предлага едни от най-добрите спортни къси панталони за деца и спортни бюститета за момичета.

Главната цел зад идеите на Найк е да се осигури, качество и надеждност и дългосрочно развитие, които да насърчават децата в постигането на спортните им цели.

Adidas

Без значение дали детето ви обича да играе баскетбол, да кара ролери, Адидас предлага богата гама от висококачествено детско спортно облекло и обувки за редица спортове. Марката определено води класацията със своите линии спортни обувки за деца.

Puma

Още една водеща марка, която е предпочитан избор на професионални атлети. Тя задава международните стандарти за качество при спортните обувки и облекло за деца. Марката се стреми да подобри функционалността на своите спортни обувки при различните видове спорт.

Детските обувки за бягане и футбол на Puma например са едни от най-добрите на пазара. Има редица фактори, които трябва да вземем под внимание, когато избираме спортно облекло за деца.

Каква марка детски спортни обувки и дрехи да изберем?

Какви качества  трябва да притежават спортните дрехи за деца?

Проветривост

Нивото на проветривост е важен фактор при качеството на всеки тип спортно облекло.Много е важно при избор на детско облекло да избираме материи, които осигуряват добра циркулация на въздуха и не водят до прегряване на тялото.

Текстилни материи,които позволяват бързо отстраняване на потта, оставят кожата суха и осигуряват прохлада дори през горещите летни дни.

Комфортно прилягане на материите

Хубаво е материите да се адаптират към растежа на детското тяло и да му предоставят максимален комфорт. Спортното облекло за деца трябва да е нито прекалено стегнато, нито твърде широко. За това допринася начинът на производство на детското облекло, качество на шевовете, кройките.

Модерен и атрактивен дизайн

Знаем добре, че децата искат да са модерни. Затова и дизайнът на облеклото също е от значение. Светлите пастелни нюанси са чудесен избор за децата.

Важен е момент е фактът, че вкусът към стила на облеклото на всяко дете се променя когато то расте. Следователно е добра идея да изберете такова спортно облекло, чийто дизайн ще подхожда на различните етапи на развитие на детето.

Износоустойчивост

Със сигурност детското облекло е подложено на повече случаи на петна и замърсявания в сравнение с това за възрастните. По-честото замърсяване означава по-често пране, а то скъсява живота на материите.  Затова е желателно спортното облекло да е изработено от издръжливи на износване и пране оригинални материали.

Практичност

Не на последно място идва и какво ниво на удобство носи спортното облекло не само на децата, но и за родителя. Важно е спортното облекло да се облича лесно и бързо.

Видове спортно детско облекло и съвети за правилен избор

Спортни якета и суитшърти

Времето понякога е непредсказуемо. За да осигурите защита за вашето дете от капризите на времето, изберете оригинални спортни якета и суитшърти.Те са отличен вариант за добавяне на пластове към детския аутфит през студените месеци

Якетата с качулка или без са едни от видовете детско облекло, в чието  качество си заслужава да инвестираме.

Качествените якета за деца трябва да осигуряват достатчно топлина на децата през зимните месеци. Избирайте меки материи като памук, вълна, смес от полиестер , които са меки на допир и осигуряват оптимална топлина.

Много е важно размерите на якето и качулката да съответстват точно на размерите на детето и комфортно да покриват врата и главата му. Местоположението на джобовете и закопчалките също трябва да е практично и удобно за детето.

Потници и тениски

Потниците и тениските са неразделна част от спортния летен гардероб на децата. Важно е да ги изберете правилно според това с какъв вид горна дреха ще се съчетават. Също така те трябва да са точният размер и да прилягат плътно по тялото без да стягат. Важно е да избираме такива потничета и тениски изработени от материи, които не дразнят нежната детска кожа.

При покупка обръщайте спортната дреха наопаки и проверявайте качеството на шевовете. Важно е зашитите части на дрехата да са подрязани и прибрани, за да не стърчат и дразнят кожата на детето. Дрехите за деца с безшевен дизайн са отличен избор.

Зоната на яката  и ръкавите  също така трябва да позволява достатъчно свобода и да се обличат безпроблемно.

Спортни панталони и шорти

Качествените спортни панталони и шорти за деца са създадени да следват движенията на детския крак. Има такива с вграден пласт специална материя наподобяваща мрежа, която осигурява добро проветрение на детското краче и абсорбира потта, но в същото време топли при студен климат.

Спортните дълги и къси панталонки с ластици на кръста например са практичен избор, тъй като са съобразени с растежа на детето. За предпочитане са материите като еластичен памук и полиестер, които са подходящи както за зимата, така и лятото.

Клинове

Практичен вид спортно облекло за момичета, което може да се съчетава с много други видове облекло. За лятото са подходящи клиновете от дишаща прежда, а за зимата по-плътни прежди от вълна и полиестер.

Еластичността е важен фактор при избор на спортен клин, тъй като той трябва да осигурява свободно движение, но без да губи първоначалната си форма.

Чорапи

Детските чорапи за спорт трябва да са изработени от дишащи материи, за да се осигурява максимално проветрение. Горният им кант не бива да е твърде стегнат. Добър избор са безшевните спортни чорапи, а най-добрите материали са памук и спандекс.

Обувки

Тук вече изборът се определя от вида на спорта, който детето ви обича. Знаем, че детското краче расте бързо и е от изключително значение правилният избор на оригинална обувка за него.

Качествените детски спортни обувки дават на крака оптимална защита от наранявания и травми, следват формата и размера на стъпалото, за да не се нарушава правилния му растеж.

Много е важно спортните обувки за вашето дете да са точния размер. Неудобните и стягащи обувки могат да създадат неправилна стойка у децата. Избирайте такива с гъвкава подметка , която да има абсорбираща ударите способност, за да се предпази деликатния детски крак от травма.

Също така, спортните обувки трябва да предоставят достатъчно място отпред за пръстите.З а предпочитане са спортните обувки с връзки, които предоставят по-голяма стабилност.