Каква визия да изберем ?

Dress4Less
Dress4Less
11 / 10 / 2021

Визията е съвкупност от елементи, формиращи външният вид, като - добре подбрани дрехи, аксесоари, допълващи се от подходящите грим и прическа. Всеки един детайл е от значение за цялостния завършек на визията. Именно затова, не трябва да правим компромис, когато се стремим да поддържаме перфектна визия.

За да изберем подходяща визия, то преди това е хубаво да се съобразим с няколко неща:

  • Начин на живот/ежедневие
  • Възраст
  • Телосложение
  • Личен вкус
  • Бюджет
  • Работа

Всеки изброен елемент е от значение, кой повече, кой по-малко. Много често настъпва момент, в който единия взима превес, а друг се пренебрегва повече, за сметка на другия. 

Например - Начина на живот се изменя с годините (възрастта). В реда на нещата е самият стил и модни предпочитания, да претърпят промени. Много често, с напредването на годините, хората поставят преди всичко удобството и комфорта. 

Когато говорим за ежедневие, се има предвид - дали е забързано и динамично, включва ли твърде много обикаляне в градската среда - ходене, пътуване и т.н. При смяна на работното място, също се наблюдават промени. А когато става въпрос за работа, самата среда обикновено налага строго определена визия. 

По същият начин стоят нещата и с бюджета, ако можем да си позволим, по-скъпи и оригинални дрехи би било фантастично. Но това, не винаги е възможно. 

Личният вкус е фактор, който трябва също да се вземе под внимание. Ако забелязвате разминавания между вашия вкус и настоящите модни тенденции. Това не е фатално разбира се. Важното е да се придържате основно към това, което вие самите харесвате. 

Въз основа на всички посочени критерии, можем по-лесно да се ориентираме към най-правилната визия за нас.

За модерна визия

Каква визия да изберем ?

Силно привлечени от тази визия са, хора, които следят модните трендове и се вълнуват за всяка настъпила промяна. Модерната визия е начин, по който творческите личности, мога да изразят вкуса и стила си. Тя позволява съчетаването на по-екстравагантни облекла и аксесоари

Присъствието на класически елементи в гардероба на един модернистичен стил е една от отличителните черти. Старателно подбраните дрехи, обувки, аксесоари и бижута, са в основата на модерната визия. Затова имайте предвид, че ако заложите на тази визия, трябва да сте внимателни освен в подбора, то и по време на пазар. 

Преди да закупите поредната чанта или чифт обувки, обмислете внимателно дали няма да измените визията. Възможно е да стигнете до заключението, че този тип визия е малко ангажираща и това отчасти е вярно. 

Но имайте предвид, че с течение на времето, когато оборудвате напълно гардероба си, поддържането и освежаването му се превръща в лесна задача. От гледна точка на бюджета, модната визия ще се яви като предизвикателство. Но това ще е само до момента, в който не сте проучили внимателно по-достъпните магазини, като например - втората употреба. 

Добре е да направим една вметка - закупуването на интересни модерни дрехи и аксесоари, съвсем не е достатъчно. Правилното комбиниране между цветове, материи и кройки, също е от огромно значение. 

Може би сами се убеждавате, че за да се похвалите с модерна визия, се изисква много. Но, ако това описва вашата натура и се чувствате повече от прекрасно в кожата си, то си струва всяко създадено главоболие или неудобство.

За спортна визия

Каква визия да изберем ?

Спортната визия е другото име на удобството. Преди всичко, тази визия ни предлага максимален комфорт, което е едно особено силно предимство. 

Разбира се, не всеки би се чувствал добре в кожата си, ако не се възприема пред огледалото с чифт маратонки и спортен панталон. Но за някои хора, точно тази визия е освен стил на изразяване, то и най-вече - практичност. 

На пръв поглед, действително си казваме, че да носиш кецове или маратонки, в комбинация с клин или анцуг е лесно. Просто ги обличаш. 

Всъщност, не е точно така. Както в модерната визия, така и в спортната, има някои неписани правила. Тук също трябва да се обърне внимание на комбинацията между различните материи и кройки. Но, действително комбинирането на суичър, клин/дънки и обувки е сравнително по-лесна задача. Като все по-често предлаганите спортни комплекти, ни улесняват още повече.

Ако допреди няколко години назад, спортното облекло е било носеното основно по време на тренировки, то сега всичко е много, много по-различно. Това позволява на спортните натури, по-често да влизат в своето амплоа. Модните тенденции важат със същата сила и за спортният аутфит. Все по-често ставаме свидетели на нови, по-нестандартни идеи. 

Като основна причина, да се спрем на тази визия можем да посочим 3 в 1 компилацията: 

  • наличието на функционалност 
  • удобство 
  • стилност

По отношение на бюджета, винаги можем да намерим марки, които да бъдат сравнително достъпни. Като в допълнение на това и да са качествени. Такава алтернатива се явяват аутлетите.

Защо не и двете? 

Каква визия да изберем ?

Взаимстването от едната визия в друга, не е нещо ново. Комбинацията между модерна и спортна визия, също не би била изключение. Същото е като, така познатата ни спортно-елегантна визия. 

В този ред на мисли, продължаваме с възможността за смесване на две различни визии. Предвид съвременните тенденции, които стават все по-нестандартни и налагат смесването на всякакви стилове. Това се явява, като прекрасен повод, да експериментирате.

Обединяване на двата стила е съвсем възможно, като така хем ще станете по-отличителни и стилни, но и ще си осигурите комфорт. А както всички знаем, колкото по-удобно се чувстваме, толкова по-уверени ставаме. 

Напоследък, голям тренд се явява съчетаването на кецове с дълги поли или йога клиновете с туники или пуловери. Сами можете да се убедите, че дори на теория, тези комбинации не са толкова лоши. По този начин не само залагате на по-разчупен стил, но и не правите компромис с комфорта, за сметка на модерната визия. 

В професионалната сфера, също можете да си позволите да бъдете по-смели в избора си на визия. Макар в някои случаи да се изисква специфичен дрескод или униформени облекла, все пак има работни места, в които можете да изразите себе си. 

Каква визия да изберем ?

Дори да звучи парадоксално, от финансова гледна точка, ще имате възможност да пазарувате по-рентабилно, ако смесите двете визии. Наблягайки на артикули, които са с намаление, без строго съображение, с кое би или не би си отивало. 

Също така, необичайните комбинации, водят до по-сполучливи и оригинални тоалети. В случай, че не успявате толкова смело да комбинирате визиите, можете да черпите вдъхновение от много места. Освен модните тенденции, които придобиват популярност чрез всички медийни канали, така и при известните личности. 

Модните онлайн списания или сайтове, също са добър източник на идеи за по-разчупена визия. Бъдете търпеливи, развитието на този усет, идва с практиката. Именно това ще ви даде обединяването на двата стила - свобода на действие. 

А какво по-хубаво от това, да можете да изразите себе си, като едновременно с това се чувствате добре в кожата си?