Какви са изискванията за спортни облекла по физическо?

Dress4Less
Dress4Less
01 / 11 / 2022

Училището вече започна, с което и търсенето на удобни детски дрехи за часовете по физическо. Ако четете тези редове, то това значи, че като родител искате да гарантирате на детето си комфорт и качество.

Знаем добре, че за изпълнение на спортни дейности се препоръчва да носим удобно спортно облекло, предназначено за дадения вид спорт.

За да се чувства вашият ученик комфортно в часовете по физическо е важно да изберете за него подходящото спортно облекло, което да е едновременно удобно и с хубав дизайн. 

Правилният избор на спортно облекло за физическо гарантира не само удобство и практичност за ученика, но и може да повлияе положително на спортното му представяне в занятията по физическо. 

Изборът на спортно облекло обаче може да се окаже труден предвид факта, че на пазара съществува богат асортимент от модели спортни дрехи за деца.

Докато изборът на дизайн и цвят на детското облекло трябва да се базира по-скоро на личното предпочитание на родителя и детето за стил, то характеристиките им като кройки и материи на изработка следва да се определят в зависимост от вида на спорта, при който ще се носят.

Качеството на детското спортно облекло е от значение, тъй като то ще гарантира комфорта и свободата на движение, от които се нуждае всяко дете по време на часовете по физическо възпитание.

И ако трябва да сме по-конкретни, именно на качеството на материите на дадено спортно облекло, се дължи и неговото качество.

Също както при спортното облекло за възрастни има няколко фактора, които са от значение при избор на спортно облекло за деца. Практичност, функционалност и комфорт - това са едни от основните неща, които всеки родител трябва да търси в облеклото на своето дете. 

Оригиналното облекло със сигурност осигурява комфорт, тъй като е изработено от висококачествени материи, които му придават качества по-различни от тези на оригиналните дрехи

Когато става въпрос за избор на детско спортно облекло, препоръчва се да обърнем внимание на няколко неща.

Какви са изискванията за спортни облекла по физическо?

Кои неща да вземем под внимание при избор на детско спортно облекло за физическо?

Чисто облекло

Безспорно чистотата на спортните дрехи за физическо е важна. Чистото и добре поддържано облекло не само прави добро впечатление на околните, но и може да помогне на едно дете да се чувства по-уверено в училищната си среда.

Децата обикновено цапат дрехите си по-лесно от възрастните, затова и когато избирате спортни дрехи за своето дете, насочете се към тъмни цветове, на които петната няма да си личат много. Също така заложете на материи, които се перат лесно.

Спортното облекло от качествени материи е добър избор, тъй като то е съответно по-издръжливо на пране и износване спрямо спортното облекло от нисък ценови клас. Да не забравяме факта, че спортните дрехи обикновено ще се перат по-често от останалите видове дрехи.

Какви са изискванията за спортни облекла по физическо?

Абсорбиране на потта

Не е особено приятно да спортуваш с изпотени дрехи. А когато става въпрос за преходен сезон, какъвто е е есента, човек лесно може да настине, докато спортува с неподходящи спортни дрехи.

Затова и е важно материите на спортното облекло да се адаптират към температурите навън и да спомагат за регулирането на температурата на тялото.

Естествените материи като памук, коприна и вълна си остават едни от най-предпочитаните по отношение на комфорта и топлината, които предлагат. Но те нямат способността да съхнат бързо и да отвеждат излишната влага. Попиват бързо, но задържат влагата.

Затова и за часовете по физическо се препоръчва да изберете детско спортно облекло от влагоустойчиви и бързосъхнещи материи, направени по нови технологии, които отвеждат потта далеч от тялото и оставят кожата суха. Добър избор са спортните дрехи направени от комбинация между естествени и синтетични материи.

Материите на детското спортно облекло също така трябва да са меки и приятни на допир. Техническото трико например е една от подходящите както за топло, така и за студено време синтетични материи, които позволяват добро проветрение и еластичност.

Шушляковите материи например са добър избор, когато има дъжд или силен вятър. Спортните горнища от този тип материи осигуряват топлина на тялото и в същото време предпазват от навлизане на влага във вътрешните слоеве тъкани.

Няма да сгрешите, ако изберете детско спортно облекло изработено от оригинални и дишащи материи, които осигуряват добро проветрение дори при топло време.

Практично решение са спортните екипи от три или четири части, които включват спортно долнище, горнище, тениска и елек. Те са практични от тази гледна точка, че при затопляне детето може да свали горнището на екипа, а при застудяване да комбинира елека със спортното горнище.

Какви са изискванията за спортни облекла по физическо?

Дължина, която позволява свободни движения

Комфортът е важен, когато става въпрос за спортуване. За да се чувства удобно по време на часовете по физическо, изберете на вашето дете спортни дрехи, които са еластични и кройките им следват естествените движения на тялото на детето и му осигуряват максимален комфорт. 

Какви са изискванията за спортни облекла по физическо?

Тъй като децата растат бързо, еластичността при спортните дрехи ще им помогне да се адаптират към растежа на децата.

Следователно при избор на спортно облекло се препоръчва дрехите да се избират в поне един размер по-голям от този на детето. Но спортните дрехи не трябва да са твърде тесни или твърде широки. В противен случай ще затрудняват движенията на детето при спортуване.

Лесно и удобно за преобличане

Всеки родител оценява детските дрехи, които се обличат лесно и бързо. Всички ученици се нуждаят от спортно облекло, което е лесно за обличане преди часа по физическо и е с практичен дизайн.

Често задавани въпроси 

Къде имате физически магазини?

Варна:

  • бул. Сливница 185 (Делта Планет Мол)
  • бул. Владислав Варненчик 7
  • бул. Княз Борис I 152 Паркмарт (Пикадили парк) ет.3

Стара Загора:

  • бул. Цар Симеон Велики 100

Велико Търново:

  • ул. Независимост 29

Шумен: 

  • бул. Плиска 12
  • бул. Славянски 9

Велико Търново:

  • ул. Г. Бенковски 1

Какви спортни облекла за физическо възпитание предлагате?

Онлайн магазин Dress4less предлага разнообразие от детско спортно облекло подходящо за часове по физическо. 

Това са спортни екипи, тениски, суичъри, долнища, клинове, къси панталони, шапки, якета, блузи, чорапи.

В какъв ценови диапазон?

Детските спортни облекла на Dress4less се предлагат в ценови диапазон от 49 лв. до 100 лв.

Как да се свържем с вас?

Можете да се свържете с екипа на Dress4less на тел. 0 700 800 44 или да пишете на имейл [email protected]

Поддържате ли наличност от всички размери?

Да. Онлайн магазин Dress4less предлага спортни дрехи и обувки в разнообразие от размери.

Можем ли да намерим стоките във физическите магазини?

Да. Можете да откриете стоките на Dress4less във физическите магазини в градовете: Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и Стара Загора.