Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Dress4Less
Dress4Less
27 / 06 / 2022

Ако се вълнувате от предстоящите модни тенденции, то никога не е твърде рано да се подготвите предварително за предстоящия моден сезон.

Тази година есенно-зимният моден сезон обещава някои интересни предложения по отношение на обувките. В задаването на зимните тенденции за тази година модните дизайнери са взели под внимание два основни фактора - функционалност и форма.

Зимните обувки - стандартни или нови предложения?

По отношение на зимните обувки има два варианта - или да се придържаме към класическите и семпли дизайни, които не излизат от мода, или да заложим на модерни модели, които приковават вниманието със своя ярък олекотен дизайн. Какво ще изберете зависи от вашите предпочитания за моден дизайн, лайфстайл и предпочитание за ниво на удобство. 

Какви са модните есенни и зимни обувки за сезон 2022-2023?

Мини боти

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Ако не сте фенове на обувките на висок ток, то този моден тренд определено ще ви хареса. Мини ботите са практична и стилна опция за ежедневието на всяка динамична дама. Универсалният им дизайн ги прави перфектни за носене на различни поводи.

Високи платформи

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Ако търсите провокативен рок стил в зимната визия или пък ви трябват удобни обувки, с които да прекосявате дъждовните есенни улици, то с помощта на чифт ботуши на висока платформа ще постигнете на мига практичен и удобен аутфит.

Обувките на високи платформи бяха сред топ модните тенденции през 2021-ва, но и тази година си задържат позицията на популярен тренд.

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Грубоватият и удобен дизайн на обувките с обемни платформи ги прави подходящи за разходка из града или пък излет сред природата.

Ботуши над коляното

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Този есенно-зимен сезон ботушите стават все по-високи. Ботушите над коляното са едни от обувките, с чиято помощ най-лесно постигаме женствена и едновременно елегантна зимна визия. Те станаха популярни още през 2020-та, но и тази година отново ще ги видим на модните подиуми.

Едно от основните предимства на ботушите над коляното е, че могат да се носят с различни видове облекло и да се комбинират в различни модни визии.

Що се касае материята на ботушите, то този моден сезон най-актуална си остава кожата. Кожените ботуши над коляното гарантират провокативен шик във визията, като могат да се съчетаят както в аутфит за офиса, така и във вечерен аутфит за излизане с приятели.

Отлични опции за съчетание с ботуши над коляното са макси и миди полите, дългите палта и кожените якета.

Сред тазгодишните модни тенденции откриваме и  познатия ни тренд на гумените и кожените ботуши без закопчаване, чийто дизайн е едновременно стилен и удобен. Благодарение на еластичната им материя при глезена, този тип ботуши се обуват изключително лесно, което ги прави практичен избор за ежедневието.

Предимство на този вид обувки е, че могат да се съчетават с различни видове ежедневни аутфити.

Островърхи обувки на ток

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Ако се нуждаете от обувки в класически и изискан дизайн, с които да завършите визията си за офиса или бизнес събитието, то дамските обувки на малко токче и остър връх са супер решение. Съчетават се отлично с миди и макси поли, както и с дълги елегантни панталони с широк крачол.

Оксфорд обувки на висока платформа

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Ако харесвате неостаряващия и класически дизайн на оксфорд обувките и мокасините, то този зимен сезон можете спокойно да ги добавите към зимния си аутфит. По време на предстоящият есенно-зимен сезон високите платформи ще са особено актуални при мокасините и оксфорд обувките. 

Високите платформи на тазгодишните модни оксфорд обувки напомнят за модата на бунтарския гръндж стил от 90-те. Те си контрастират със семплия дизайн в горната част на обувките, в резултат на което се получава обувка, която е едновременно удобна, има уникален дизайн и може да се носи буквално навсякъде.

Модните оксфорд обувки и мокасини на платформа си подхождат отлично с чифт скини дънки, панталон или мини пола.

Пухени ботуши

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Тази зима уютът предлаган от домашните пантофи се пренася и в дизайна на ежедневните обувки. Ако обичате кокетния и открояващ се дизайн в обувките и цените и удобството в ежедневието, то този моден тренд определено ще ви допадне.

Тази зима ще видим доста изкуствен пух в дизайна както на ботушите до глезена, така и този на есенните сандали. Ако изберете обувки с пух за есенната си визия, то със сигурност ще имате един отличаващ се моден аутфит.

Сандали в будоарен стил 

Какви зимни модели обувки ще се носят през сезон 2022/2023?

Тази есен ще наблюдаваме някои елементи на будоарния стил от 20-те години на миналия век да присъства във всички видове облекло и аксесоари като рокли, обувки и чанти. Този шикозен ретро тренд ще бъде осезаем и при сандалите, които ще са по-женствени от всякога.

С елементи като златисти или сребърни верижки, пух, пера и блясък в материите този тип сандали определено внасят женствен шик към всяка есенна визия.

Балеринки

Ако не харесвате обувките на високи платформи, то имаме добра новина за вас - тази есен практичните и удобни балеринки отново са актуални. Освен че се съчетават с абсолютно всичко - дънки, панталони, поли, рокли, те добавят женственост и кокетност към всеки есенен тоалет.