Кои са предимствата на джапанките през лятото?

Dress4Less
Dress4Less
22 / 11 / 2021

Източник на снимката: Pixabay

През любимите и дългоочаквани летни месеци, се наслаждаваме на прекрасното топло време. Топлия климат ни позволява да носим леки и проветриви дрехи, като същото важи и за обувките. Лятото е времето, в което краката ни могат буквално да си починат.

Макар, че има ентусиасти, които предпочитат затворения тип обувки, повечето хора се придържат към сезонните модели. Джапанките са най-добрата алтернатива през летния период. Нека ви представим подробно, техните сериозни преимущества.

Джапанките - удобство за най-малките и възрастните

Кои са предимствата на джапанките през лятото?

Източник на снимката: Pixabay

Без значение се явява възрастта, когато става дума за така търсеното удобство, през летния сезон. За малки и големи, джапанките са удобни не само за плажуване, но и за ежедневието. Затова е важно да се спрем на такъв модел, който е подходящ и ще осигури необходимия комфорт за краката. 

При правилно подбрания чифт джапанки, усещането по време на ходене е, че все едно сте боси. Всяко усещане за дискомфорт, дори минимален такъв, означава, че модела не пасва на вашия крак, ходило или свод. 

Основни предимства - Джапанките са изключително гъвкави

Кои са предимствата на джапанките през лятото?

Източник на снимката: Pixabay

За да са толкова предпочитани и търсени джапанките, замисляли сте се за техните отличителни предимства? В случай, че не сте, сме подготвили подробна информация за любимите на всички - летни чехли. 

Джапанките позволяват на краката да дишат

Това твърдение е абсолютно вярно, тъй като никоя друга лятна обувка не осигурява толкова свободно пространство около краката. А именно лятото е най-подходящото време, в което можем да си позволим този лукс. Изключваме дъждовните и мрачните дни, все пак слънчевото време и високите температури преобладават. 

За разлика от другите сезони, през летните месеци, можете да осигурите на краката си 24/7 необходимата вентилация. Позволявайки това, ще отсъстват неприятното спарване и потене. А както всички знаем освен, че причинява неудобство, то е и опасно, тъй като е перфектната среда за развитие на микроорганизми, като гъбичките. 

Затова, възползвайте се напълно на предоставената възможност от топлия сезон и оставяйте краката ви дишат. 

Джапанките са лесни за обуване и събуване

Още един неоспорим факт, който можем да назовем, като изключително сериозно предимство. Това е особено добра новина за родителите, които знаят колко е труден периода, в който трябва да обуват и връзват зимните детски обувки. 

Удобството е налице при джапанките, не само по време на движение, но и при тяхното обуване и сваляне. Особено преимущество се явява, когато сте на плаж и пясъка е залепнал по целите крака. Когато сте с джапанки, това не представлява проблем, защото не се налага щателното му почистване, за да се обуят обувките. 

При посещение на басейн, също процеса е улеснен, тъй като през повечето време краката са мокри. Не е необходимо редовно сушене и попиване, за да се обуят джапанките. Важно е да се уточни, че тук важна роля играе материала, чиято роля е да възпрепятства пързаляне на ходилото. Както и подметката, да предпазва от хлъзгане при мокри настилки.

Джапанките ни дават повече свобода

Без съмнение, джапанките дават максимална свобода на движение и затова са толкова удобни. При тях отсъстват всички досадни ципове, връзки, закопчаващи механизми и прочие. Краката не са уплътнени от никъде, съответно няма ограничение по време на движение. 

Въпреки това, дори при джапанките има риск от нараняване. Те не са напълно обезопасени, поради тази причина е добре да внимавате къде стъпвате. В градски условия, на плажа или на басейна, е по-малко вероятно да нараните краката си. 

Когато сте се спрели на качествени джапанки, които осигуряват удобство и стабилност при стъпване, рисковете са сведени до минимум. 

Свободата се усеща най-вече при пръстите, които не са притискани, а могат да се движат без ограничение. Това е особено приятен момент, за тези от вас, които имат проблеми свързани с тях. А и за дамите, това си е идеална възможност да се похвалят с нов и красив педикюр. 

Твърдението, че джапанките дават свобода може да се обвърже и с това, че не са ангажиращи. Лятното облекло е по-лежерно и се комбинира чудесно с всякакви модели джапанки. Като това дава възможност да носите любимите си летни дрехи, без излишни съображения. 

Джапанките се различават по дизайн и цвят

Като при всички други видове обувки, така и при джапанките има най-разновидни модели. Те се разграничават също по категории, предназначени за жени, мъже и деца. Основната прилика между тях е разделението между пръстите, което отделя палеца от останалите. Другите модели се отличават с това, че са направени така, за да дават пълна свобода на самите пръсти. 

Моделите предназначени за жени са с по-различен вид, предлагат се с ниска, средна и по-висока платформа. Допълнителните украси и елементи, са характерни за дамските модели. От към цветова гама, определено се предлагат най-различни нюанси, типични за летния сезон.

Джапанките за мъже са по-еднообразни, но напълно функционални. Дизайна е максимално опростен, като има за цел да осигури преди всичко удобство. Цветовете обикновено са в масовата гама, която е най-предпочитана. Разбира се има производители, които предлагат и по-ярки нюанси. 

Детските джапанки най-често се отличават с това, че са шарени или имат изобразени герои от анимации. Поради това са и толкова харесвани от тази аудитория. 

При тях можете да срещнете модели, които са допълнително обособени с каишка зад петата. Дизайна е проектиран така, за да е напълно приспособим към динамичните движения на детските крачета.