Маратонки Nike Shox - предимства и отличителни черти

Dress4Less
Dress4Less
04 / 04 / 2022

Източник на снимка: Unsplash

Технологиите в света на маратонките постоянно се променят, търсейки все по-нови методи, с които да подобряват моделите, предлагайки повече комфорт и удобство. А и не бива да забравяме, че днес дизайнът на маратонките е не по-малко важен.

Сред световните лидери на пазара, известни със своите маратонки, са Nike. Марката никога не се е страхувала да експериментира и винаги се е стремяла към нови иновации, които да осигурят повече комфорт. За Nike е едно от най-съществените неща е да предложи най-добрите продукти за спортистите. А доказателството за това са именно маратонките от серията Shox. 

Информация за серията маратонки Nike shox

Всичко започва през 1984 година, когато дизайнерът Брус Килгор стартира проучване за дизайн на маратонки, който по-късно предстои да се превърне в една от удивителните серии на марката, а именно Shox.

Твърди се, че вдъхновението за дизайна на маратонките идва, докато той гледа как спринтьори на закрито тичат. По-вдъхновяващото от тази случка е бил начинът, по който те са подскачали след като удрят повърхността. Така започва търсенето и експериментирането с материали, които да осигурят достатъчна опора на бегача, така че да “лети”, докато тича.

Именно тук на помощ се появява полиуретанът, който се оказва и ключовият компонент в създаването на маратонките и последващия успех на серията Shox.

През 2000 година Nike пусна първите маратонки от серията, като моделът привлече огромно внимание и предизвика вълнение. С идването на новото хилядолетие, това беше глътка свеж въздух за потребителите и даде надежда за идването на все нови и нови технологии, които ще подобрят изживяването при носене на маратонки. 

Nike Shox придобиха още по-голяма популярност след като Винс Картър носеше маратонки от серията по време на олимпийските игри в Сидни. Този ден беше запомнящ се, защото на финала на баскетболния турнир при мъжете именно Винс Картър направи мега забивка, която и до днес се смята за легендарна.

През 2004 година излизат три нови модела баскетболни маратонки. Два от тях са Nike Shox Explosive и Nike Shox Elevate, а третият е специално създаден за Винс Картър, а именно Shox VC IV. Продължаваме с 2008 година, когато се появяват Nike Shox Saya. 

Наред с тези години има още няколко значими за марката и серията Shox, а именно:

  • 2016 година, когато се появява прототип на Shox. Air Force 1 е модел, който не е бил пускан за продажба, а е бил продаден на търг, на който маратонките стават собственост на стартиращата тогава швейцарска компания Support Your Localz.
  • 2017 година Nike спира да произвежда нови модели с технологията Shox, въпреки че серията все още е популярна и се продава в редица държави.
  • 2018 година - Shox Gravity е създаден със слогана "The 'Boing' is Back".
  • 2019 година Nike решава да отбележи кариерата на Винс Картър като пуска отново в няколко различни цвята първия модел Shox BB4, включително и модела от олимпийските игри.
  • 2020 година Nike Shox TL се завръща и до днес това е един от най-популярните модели.

Преминавайки през годините, Nike се постара да предложи все по-добри и по-добри модели от серията Shox, които да омекотяват движенията и да предложат изключително удобство.

Целият този стремеж и амбиция, които марката Nike притежава, са ключовите фактори, които я превърнаха в една от топ марките за спортни облекла и аксесоари в света. Не случайно е сред любимите брандове на милиони потребители.

Маратонки Nike Shox - предимства и отличителни черти

С какво се отличават?

Маратонките Nike Shox се отличават преди всичко с техния дизайн, който притежава уникална по рода си подметка. Сравнявайки я с маратонките на други конкуренти, а дори и с други серии на Nike, тя определено грабва веднага вниманието. Това, може би, е и една от основните причини за бързо набиращата популярност на маратонките от серията Shox.

Разбира се няма как да отречем и да не отбележим, че удобството, което предоставят, е несравнимо. 

Най-отличителните предимства, които голяма част от потребителите посочват, са:

  • отлична опора на свода
  • толкова удобни, че можеш да ги носиш цял ден
  • стилен дизайн, подходящ за всеки вкус и предпочитания

Маратонките Nike Shox са проектирани така, че да поемат силата на удара, като по този начин омекотяват движенията. Технологията определено е сред иновациите, които са ни оставяли без дъх, тъй като тя осигурява възвръщаемост на енергията.

Има различни форми на технологията Shox, но въпреки това повечето модели са с четири кръгли колони, формирани в квадрат, което осигурява омекотяването при движение. Моделите маратонки, които са се появили по-късно през годините, имат добавени една или две допълнителни триъгълни или правоъгълни колони.

За тях повечето потребители казват, че осигуряват по-голяма стабилност. Но, според нас, това зависи от предпочитанията на всеки един потребител. За всеки от тях усещането е различно, така че за вас тези, които са с четири колони могат да се окажат по-удобни от моделите с 5 или 6 колони.

Маратонките Nike Shox са красиви, стилни, изработени от устойчива гума, която осигурява издръжливост и добро сцепление. Всеки един модел маратонки от серията Shox е много удобен и лек, подходящ както за спорт, така и за ежедневието.

Къде да ги намерим?

Ако търсите една от емблематичните серии на Nike - Shox, то Dress4less е вашето място. За нас едно от най-важните неща е да ви предложим най-добрите марки, отличаващи се с качество, издръжливост, удобство и дизайн. Именно в Dress4less ще откриете най-добрите серии на Nike, включително и Shox.

Част от отличаващите се модели от серията Shox, които ще откриете в Dress4less, са дамските маратонки Nike Shox Enigma и TL. Двата модела се характеризират с красив дизайн и невероятен комфорт. 

Тези маратонки умело омекотяват движенията, карайки ви да се чувствате леки. Изработени от висококачествени материи, те не случайно се превърнаха в любим модел на много хора. Е, ако сте готови да се потопите в света на маратонките, то идва ред да разгледате нашите предложения и да откриете перфектните за вас.