Мъжки потници или тениски при спорт?

Dress4Less
Dress4Less
13 / 06 / 2022

Тениската и потникът са едни от най-популярните спортни дрехи, които присъстват в гардероба на всеки спортуващ. Без значение от вида спорт, който сме си избрали, без тях просто не можем. Предпочитани са не само заради удобството, което предлагат, но и заради готиния си дизайн, който никога не излиза от мода.

Съществува спор сред спортуващите мъже кое е по-добра опция - спортна тениска или потник? Всъщност отговорът на този въпрос зависи много от вида спорт, който сме си избрали, както и от личните ни предпочитания за удобство и цялостна спортна визия.

В тази статия ще ви дадем някои съвети, които ще ви помогнат в избора на облекло за спортуване.

Мъжки потници или тениски при спорт?

Мъжки потници или мъжки тениски при спорт?

Някои от почитателите на спортните тениски ще кажат, че те са по-добър вариант от спортните потници, а феновете на потниците ще кажат обратното.

Всъщност няма правилен избор, тъй като и двата вида спортно облекло имат своите предимства и недостатъци. Изборът ви на потник или тениска за спортуване зависи от различни фактори. 

Има ли значение вида спорт?

Всъщност отговорът на този въпрос е “Да”. Ако избраният от вас спорт изисква по-голяма свобода на движение, то съответно ще се нуждаем от спортна дреха, която да ни предлага такова.

 В случая спортният потник е по-добър избор от тениската, когато става въпрос за изпълнение на спорт, включващ интензивни движения на ръцете.

Такива спортове са например :

  • Фитнес
  • кросфит 
  • баскетбол 
  • волейбол

За и против мъжките потници при спорт

Мъжки потници или тениски при спорт?

Спортните потници за мъже са създадени така, че да осигуряват максимално удобство и свобода на движение при спортуване. Това ги прави отличен избор на спортна дреха при тренировки на горната част на тялото.

Едно от основните им предимства е, че предлагат по-голямо проветрение през топлите месеци и подпомагат естествената терморегулация на тялото, без значение дали става въпрос за тренировки във фитнес или навън . Това съответно предотвратява натрупването на пот и появата на петна, както и прави тренировката по-приятна и продуктивна.

Мъжки потници или тениски при спорт?

Спортните потници също така могат да се носят и под тениската, което ги прави подходяща опция за спорт през преходните сезони, когато през едната част на деня е студено, а през другата топло.

Недостатък на потниците предназначени за спорт е, че не са подходящи за всеки тип фигура, тъй като разкриват по-голяма част от горната част на тялото в сравнение със спортните тениски.Това ги прави неподходящи за носене навсякъде в ежедневието, особено ако става въпрос за по-официална делова среда.

Мъжки потници или тениски при спорт?

Ако например не сте в желаната форма и се нуждаете от още работа по отношение на раменете и гърба, то носенето на спортен потник няма да е подходяща опция за вас за момента.

Ако пък искате да носите спортен потник, то заложете на черния цвят, който визуално “вталява” тялото, за разлика от светлите нюанси като сиво и бяло.

За и против мъжките тениски при спорт

Мъжки потници или тениски при спорт?

Спортната тениска вече се е превърнала в неизменна част от ежедневния гардероб на всеки модерен човек. Тя е практичен и спестяващ време моден избор за разнообразие от аутфити за различни поводи.

Спортните тениски са налични в разнообразие от размери, цветове и дизайни. Благодарение на универсалния си и практичен дизайн тя е дреха подходяща както за носене през ежедневието, така и за работния ден.

Безспорно спортните мъжки тениски изглеждат стилно на всеки тип фигура и са отличен избор за различните видове спортове. Главното им предимство е, че предлагат удобство при носене през всеки сезон и никога не излизат от мода.

Друго предимство на спортните тениски е, че могат да се съчетават с различни видове дрехи и представляват една добра базова дреха, върху която можем да изграждаме даден спортен аутфит. 

Мъжки потници или тениски при спорт?

Що се касае цвета на тениската, то същото правило за потниците важи и за тениските. Черното прикрива несъвършенствата на фигурата и визуално издължава тялото, докато по-светлите цветове постигат обратния ефект.

Поради факта, че са с ръкави, основен минус на спортните тениски е, че могат да са некомфортни за носене при горещо време, в резултат от по-голямото изпотяване. 

Ако не искате да се отказвате от тениската дори през топлите месеци, то единственият начин да предотвратите този проблем е да избирате тениски от дишащи материи, които предлагат добра вентилация без значение от климата.

Мъжки потници или тениски при спорт?

Добър избор са тениските от техническо трико, които позволяват отлично проветрение и отвеждане на потта, което ви гарантира висок комфорт и вентилация дори при спорт при топло време.

Едни от най-популярните марки за оригинални спортни тениски и потници са Under Armour, Nike и Adidas. С тях няма да сгрешите, тъй като спортното им облекло се характеризира с високо качество и издръжливост.

Кои неща отличават оригиналните тениски и потници?

Мъжки потници или тениски при спорт?

Качествени материи

Висококачествените материи предлагат по-голяма проветривост, което е от съществено значение при изпълнението на различни видове спортна активност. Те са добър избор, когато става въпрос за тренировки при различен тип климат.

Освен че имат способността да отвеждат потта далеч от кожата при горещ климат и да я оставят суха, оригиналните материи на спортното облекло също така предотвратяват неприятните миризми и натрупването на бактерии.

Удобни и прилягащи добре кройки 

Мъжки потници или тениски при спорт?

Удобството е от голямо значение без значение от това кой тип спорт харесвате. Неудобното спортно облекло не само ни разсейва от упражненията, но и може да повлияе негативно на спортното ни представяне.

Оригиналното спортно облекло е приятно на допир и кройките са направени така, че да позволяват високо ниво на комфорт, дори при най-интензивния спорт.

Благодарение на качествено изработените им кройки и красив дизайн, оригиналните спортни тениски и потници стоят добре на всеки тип фигура.

А тъй като материите им се характеризират с добра еластичност, те също така осигуряват максимална свобода на движението, което, както знаем, е от голямо значение при спортуване. Безшевните модели спортно облекло са отличен пример за това.

Мъжки потници или тениски при спорт?

Издръжливост на износване

Инвестицията в оригинална спортна тениска или потник определено се отплаща в дългосрочен план. Причината за това е, че оригиналните материи запазват хубавия си външен вид и свойства дори след многократно ползване.

Уникален дизайн

Няма как да не останете незабелязани носейки оригинално спортно облекло. Без значение дали ще изберете спортна тениска или спортен потник, ако заложите на известна спортна марка, то освен удобство сигарантирате и една стилна и модерна спортна визия.