Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

Dress4Less
Dress4Less
01 / 08 / 2022

През последните години модните тенденции непрекъснато ни доказват, че е напълно е възможно да внедрим спортно облекло в ежедневните си визии и да си гарантираме неповторима спортна визия всеки ден.

Спортният екип е един такъв тип облекло, което е станало неизменен елемент от гардероба на активния съвременен човек, който цени удобството и комфорта.

Важно е той да ни предлага високо ниво на удобство както при интензивна тренировка навън или в залата, така в ежеднвеието.

Ако четете тази статия, то вероятно сте от хората, които оценят високото качество, което спортните дрехи предлагат. Качеството на спортните дрехи е осезаем фактор не само при изпълнение на ежедневните ни дейности, но и при физическа активност.

Чрез избор на качествено спортно облекло със сигурност ще си гарантирате високо ниво на удобство през целия ден без значение дали спортувате, работите или извършвате ежедневни дейности.

Покупката на спортен екип от висококачествена материя предлага няколко предимства и е несъмнено една дългосрочна инвестиция в личния ни комфорт в ежедневието.

Puma е една от водещите спортни марки например, които са се наложили на пазара за спортни дрехи и обувки със своето високо качество. Ако сте се насочили към Puma като марка, то изборът ви определено е правилен. 

Изборът на спортен екип не винаги е лесен. Затова и нещото, което може да ни улесни донякъде с избора на подходящ модел спортен екип е, да определим дали ще го носим през ежедневието или по време на изпълнението на даден спорт.

Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

Как да направим избор на висококачествен спортен екип?

Кройка и тип материя

Начинът на изработка на дадено спортно облекло говори много за качеството на самата дреха. Едно от нещата, които отличават висококачественото спортно облекло е начинът на ушиване на материите.

Кройките са важни по отношение нивото на удобство, но удобната кройка не винаги е решаващ фактор за избор на спортен екип. 

Материята на спортния екип е също много важна, особено когато говорим за спорт през топлите месеци.

Материите използвани в производството на висококачествено спортно облекло се характеризират с висока еластичност, проветривост и удобство, което ги прави подходящи за носене през ежедневието през почти всеки сезон.

Проветривост и контрол над влагата - това са може би най-важните фактори, когато става въпрос за дрехи за интензивни спортни занимания.

Спортните екипи от известни марки се изработват от качествени материи, които предлагат отлична вентилация и позволяват на кожата да диша, дори при спортуване през летния сезон.

Освен отлично проветрение материите на марковото спортно облекло също така не позволяват натрупването на неприятна миризма. Това се дължи на специалните технологии на изработка, по които са направени материите.

Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

След вентилиращите свойства друго важно качество на спортните материи е разтегливостта.

Високото ниво на еластичност, което предлагат, позволява свобода на движение. Това е от значение не само за начина, по който се чувстваме, докато го носим, но и за оптималното ни спортно представяне. 

Към кои материи да се насочим, когато избираме спортен екип?

На пазара можем да намерим спортно облекло изработено от разнообразие от материи. Когато става въпрос за избор на спортен екип, който да предлага високо ниво на удобство, без значение от температурите навън, синтетичните материи са най-добър вариант.

Едни от основните им предимства са способността им да позволяват отлична циркулация на въздуха, както и тяхната еластичност. 

Полиестер

Този тип материя е доста често срещана в производството на различните видове спортно облекло. 

Едни от основните му плюсове са :

  • устойчивост на износване 
  • устойчивост на намачкване 
  • олекотеност
  • вентилираща и отвеждаща влагата способност 

Полиестерните материи осигуряват прохлада като ефективно отвеждат влагата и запазват кожата суха при спортуване в горещо време.

Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

Освен в спортно облекло за лятото, полиестерните материи се влагат и при изработката на спортни екипи за зимата, поради факта, че този материал също така може и да запазва топлината.

Еластан (ликра)

Еластанът се характеризира с изключителна еластичност. Поради тази причина от него се изработва и спортно облекло, което е предназначено за спортове включващи гъвкави движения на тялото.Това са например гимнастика, йога, фитнес. 

Техническо трико

Със своята деликатна структура и способност за вентилация, техническото трико е отлична опция за материя на спортно облекло, която наистина държи потта далеч при спортуване през лятото.

За разлика от памучните материи, които абсорбират напълно потта и водят до неприятно лепкаво усещане при носене, спортните дрехи от технически материи отвеждат потта далеч от кожата и остават леки и сухи.

Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

Полипропилен

Поради своята олекотеност и еластичност полипропиленът е предпочитана материя, използвана в изработката на спортно облекло, което позволява максимално удобство и свобода при движение.

По своята устойчивост на износване и намачкване полипропиленът наподобява полиестера. Тези свойства на полипропиленовите материи им позволяват да ни осигуряват защита за кожата при мъгливо и дъждовно време, както и да поддържат топлината на тялото при спорт през зимата.

Материите на спортното облекло, които в състава си съдържат полипропилен, предпазват от натрупване на неприятни миризми.Това ги прави подходящ избор, когато се нуждаем от материя за спортуване през лятото, която да ни кара да се чувстваме комфортно и уверено, без да се притесняваме от факта, че се потим.

Друго предимство на спортното облекло от полипропилен е, че има водоустойчиви свойства. Тъй като е водоустойчив, полипропиленът неслучайно се използва в изработката на водоустойчиво спортно облекло, подходящо за носене при дъждовно време. 

Полипропиленовите материи се използват както за вътрешната част на спортни екипи, така и за изработката на външен водоустойчив слой. Ако харесвате да носите спортни екипи, то сигурно се чудите как да ги съчетавате в различни аутфити в ежедневието си.

Представяме ви някои идеи как да носите Puma спортни екипи и да ги комбинирате по стилен начин за различни поводи.

Мъжки спортни екипи PUMA - какво трябва да знаем при избора?

Съчетания на Puma облекло със спортно-елегантни дрехи за ежедневието

Спортен екип Puma

Сам по себе си екипът се явява завършен аутфит, така че имаме ограничен брой дрехи, с които да го комбинираме.

Най-често мъжкият спортен екип може да се съчетае със спортен елек или спортно яке в същия дизайн и цвят. По отношение на обувките вариантите са два - можете да изберете да комбинирате екипа със сникърси или маратонки.

Сникърси Puma

Когато става въпрос за сникърси, то можем да създадем различни комбинации подходящи както за ежедневието, така и за работа.

За градска визия съчетайте сникърсите със спортна тениска и чифт дънки, а за визия за работа изберете да ги комбинирате със спортно-елегантен панталон тип джогър и семпла тениска или риза.

Дънки и сникърси

Една от най-разпространените спортно-елегантни комбинации за ежедневието са чифт сникърси в спортен дизайн със семпли дънки. Трудно бихте сгрешили с тази модна комбинация без значение дали говорим за работа или свободното време. 

Сникърсите на Puma са отличен избор за целта, тъй като марката предлага модели с универсален изчистен дизайн, който се вписва отлично във всяка ежедневна визия.