Модни бански 2022

Dress4Less
Dress4Less
03 / 05 / 2022

Също както и при другите видове дрехи, модните тенденции при банските се менят всяка година. 2022-ра година определено обещава да е вълнуваща по отношение на тенденциите в плажната мода. Така че ви представяме някои от последните модни идеи за бански за 2022-ра, с които ще изглеждате зашеметяващо на плажа.

Ето и кои са последните модни тенденции при банските.

Модни бански 2022

Модни бански за жени за 2022

Бански с Колан

Модни бански 2022

Добавянето на различни аксесоари, като например колан, внася винаги доза шик в лятната визия. Коланът в банските не е ново откритие, но тази година ще бъде една от топ летните тенденции, така че ако искате да се отличите с уникална модна визия, заложете на колана в банския. 

Можете да изберете семпъл вариант от плат в цвят съответстващ с този на банския, колан тип верижка или пък такъв украсен с кристали, с чиято помощ определено ще привлечете вниманието.

Бански с Танк топ

Модни бански 2022

Вече все по-често виждаме бюстиетата да превземат и ежедневния ни гардероб, като тази година ще ги видим също и при банските. Банският от две части с танк топ бюстие например е супер модна опция за почитателите на спортния и удобен дизайн. 

Танк топовете при банските се срещат в разнообразни дизайни и цветове. Когато говорим за нестандартна форма, доста актуални тази година ще бъдат и горнищата на бански в триъгълна форма придаващи бохо шик на визията. 

Срещат се и танк топ горнища на бански без презрамки, като има също и такива с ръкави- отлична стилна опция за вечерно плажно парти.

Долнища с висока талия

Модни бански 2022

И това лято долнищата на бански с висока талия ще са модерни. Предимството при тях е, че могат да се съчетават с бюстиета с различен дизайн и придават нотка женствен стил на всяка плажна визия. 

Бански със златни елементи

Модни бански 2022

Ако искате да имате секси визия на плажа, тотози смел тренд при банските определено ще ви помогне да се превърнете в плажна дива. Тази визия е особено подходяща за почитателките на златните бижута, които искат да пренесат този шик стил и на плажа. Златото винаги внася доза лукс без значение дали говорим за ежедневни дрехи или за бански. 

Можете да изберете бански с обемни златни елементи, които приковават вниманието или пък такъв с дребни и не толкова видими златни елементи за постигане на нежен шик във визията. 

За слаби жени обикновено са по-подходящи златни елементи в малки размери, докато за дамите с по-пълна фигура подходящ вариант са и тези с голям размер. Без значение кой вариант ще изберете, визията ви ще бъде гарантирано стилна.

Бански от бляскава материя

Модни бански 2022

Ако искате да постигнете женствена шик визия на плажа, то изберете следващия си нов бански от блестяща материя. Банските с леко блещукащи материи са идеална опция както за обикновен ден на плажа, така и за щуро плажно парти.

Предимството на този микро тренд е, че подхожда на всеки тип фигура и може да се приложи по различни начини. Може целият ви бански да е от бляскава материя или пък само горнището или долнището. 

Може пък да изберете само някои малки части да са от бляскав плат за деликатен моден акцент. Тази тенденция е подходяща за тези от вас, които искат да постигнат стилен ефект в плажната визия по ненатрапващ се начин.

Бански с плетени материи

Плетените материи също ще са на мода тази година, като те са налични в разнообразие от цветове. Плетените материи имат неповторим закачлив стил, който определено няма да остане незабелязан на плажа. Има както семпли плетени бански в един цвят, така и такива модели с допълнителни декоративни елементи като мидички. 

Бански с декоративни отвори

Модни бански 2022

Тенденцията на изрязаните отвори в материите се запазва и тази година, като лятото банските с декоративни отвори ще са хит. Също както е случаят със спортните бюстиета, декоративните отвори разнообразяват дори и едноцветните модели бански в семпъл стил. 

Те могат да накарат дори и най-скучно изглеждащото бюстие или бански да изглежда добре. Важното в случая е да подберете правилно вида и големината на отворите спрямо вашия тип фигура.

Модни бански 2022

Моден хит за това лято ще бъдат и целите изрязани бански, които изглеждат стилно на различните видове фигура.

Бански с една презрамка

Модни бански 2022

Този моден тренд при блузите, спортните бюстиета и банските се популяризира още през 2016-та и се възвърна отново по подиумите през 2020-та. Но по всичко изглежда, че и това лято ще го видим по плажовете.

Бански с рюш/волани

Модни бански 2022

И тази година ще видим модни тенденции от висшата мода да се пренасят в ежедневното ни облекло. И банските са едни от дрехите, които тази тенденция няма да подмине. Рюшът прибавя доза женствена елегантност на всяка плажна визия, така че определено го използвайте за разнообразяване на плажния си стил.

Бански от кадифе

Модни бански 2022

Това лято няма да сгрешите, ако изберете кадифето за вашия бански. Този тренд се появи за първи път през 2017-та благодарение на известни личности като Кайли Дженър, но тази година се възражда отново. 

Кадифето придава доза елегантност на всеки аутфит и изглежда добре във всеки нюанс, така че кадифеният бански със сигурност е добър избор за тези, които искат да са стилни на плажа.

Танкини

Модни бански 2022

Танкините са подходящ избор за плажен аутфит не само са закръглените дами, но и за тези, които търсят стилен и едновременно удобен аутфит за плажно парти.

Модни бански за мъже за 2022

Райета

Модни бански 2022

Райето си остава един от най-популярните трендове за мъже, чийто семпъл дизайн повлиян от Парижката мода е съвместим с почти всеки моден вкус. 

С материите на райета всеки мъж може да постигне небрежен шик в плажния си аутфит. Тук вариациите откъм форми и цветове са доста, като предимството на райето е, че може да се съчетава с ризи в различен цвят.

Ако харесвате семплия плажен стил, изберете бански в двуцветно райе, като комбинацията бяло със синьо, черно с бяло или жълто с бяло са добра комбинация за лятната почивка. 

Ако пък искате ярка и отличаваща се визия за плажа, изберете райе в различни цветове. В случая е желателно да съчетаете банския с риза или във същите цветове, или само в един от цветовете, които присъстват в долнището.

Модни бански 2022

Също както и при дамските дрехи, хоризонталните райета при мъжките бански ще направят фигурата визуално да изглежда широка, докато вертикалните “вталяват”, така че подберете райето спрямо вашата фигура.

Камуфлаж

Модни бански 2022

Камуфлажният мотив се наложи доста през последните години в различните видове ежедневно и спортно облекло. И е тренд, който определено привлича вниманието. Това го прави подходящ за мъжете, които не се страхуват да експериментират с модата и да имат атрактивна плажна визия.

Тук е добре цвета и шарката на камуфлажният мотив на долнището да се съчетаят с тези на ризата за една стилна завършена визия.

Едноцветен бански

Модни бански 2022

Ако обичате практичните решения при банските и не искате да се притеснявате за това дали цветовете на банския ви се съчетават с другите видове облекло, с които ще отидете облечени до плажа, то едноцветните бански са подходяща опция.

Тук е важно да подберете цвета на банския спрямо цвета на кожата ви. Ако имате бледа кожа, за вас най-добри цветове са тъмно зелено, тъмно синьо, бургунди. Ако имате тен, заложете на кобалтово синьо, ярко зелено, цвят лайм, червено или жълто.

Модни детски бански за 2022

Модни бански 2022

Когато става въпрос за тенденции в детската мода, то те всъщност отчасти съвпадат с модните тенденции и при модата за възрастни.

При момичешките бански и тази година актуални ще са пастелните нюанси на розово, оранжево, жълто, червено, синьо, както и нюанси на виолетовото и неонови нюанси. Актуални са също банските на разноцветно райе и на точки, флоралните мотиви, tie-dye ефекта, както и различните видове щампи и картинки на любими анимационни герои, животни или плодове.

Модни бански 2022

При банските за момчета актуални и за тази година си остават класическите тъмно и светло синьо, червено, зелено, черно, както и райетата, различните щампи на коли, любими герои от анимационни филмчета.