Можем ли да съчетаем най-доброто от всички марки за своя спортен екип?

Dress4Less
Dress4Less
13 / 07 / 2020

Знаем добре, че всяка марка има своите характерни черти и дизайн. Един добър начин да освежим своя спортен аутфит и да го направим по-стилен и удобен е като съчетаем най-доброто от любимите ни спортни марки.

Всеки човек има специфични виждания за това коя марка е добра и коя не не.Без значение коя е вашата любима марка, носенето на спортно облекло от различни марки също започна да се забелязва по-често като тенденция.

Вероятно знаете, че съществува лоялност към дадена марка при носенето на спортни дрехи. Можем да изберем да носим всички спортни дрехи от аутфита ни на една марка. Това може да бъде стилен и практичен избор в зависимост от моделите на дрехите. Но крайният резултат зависи от модела на самите дрехи и видовете лога.

 Можем ли да съчетаем най-доброто от всички марки за своя спортен екип?

Лоялността към дадена марка се дължи на два фактора:

  • Единият е удовлетворението от продуктите на въпросната марка по отношение на тяхното качество и ниво на удобство, което предоставят.
  • Другият е фактът,че ценностите на дадената марка съвпадат с тези на марката, както и одобрението на визията за бъдещето. Понякога определяща роля за популярността на дадена марка играят и знаменитостите, които участват в рекламните й кампании.

Когато носим дадена марка,която харесваме и тя е фаворит на любимите ни звезди, ние несъмнено се чувстваме по-добре, носейки спортните й дрехи.

Изглежда добре, когато съчетаем всички елементи от спортния ни аутфит от една марка. Ако сте фенове на определена спортна марка, то този вариант ще ви допадне. Но това не винаги е задължително.

Напълно е възможно да комбинираме спортни дрехи от различни видове марки, за да постигнем един супер удобен и стилен спортен аутфит.

Всяка спортна марка се харатеризира със свои индивидуални черти. А защо да не се възползвате от най-доброто от спортните марки и да ги съчетаем в ежедневното си спортно облекло.

Не е нужно винаги да носим спортно си облекло изцяло от една и съща марка. Можем да подберем до две или три марки в зависимост от самия дизайн на избраното спортното облекло.

 Можем ли да съчетаем най-доброто от всички марки за своя спортен екип?

Топ причини да комбинираме облекло от различни спортни марки

Модерен вид

На пръв поглед може да изглежда странно, но всъщност смесването на спортни дрехи от различни марки може да има впечатляващ резултат. Това ще ни помогне да добавим свежест към спортния си аутфит и да изглеждаме супер модно.

Препоръчва се да не смесваме не повече от две марки. Логата на спортните марки трябва да се допълват, а не да се конкурират едно с друго в аутфита ни. Можем да носим и три, но при наличие, че логата не са много големи.

Също така е подходящо да избираме лога, които са сходни по вид и форма.Това се отнася и за случаите когато носим три вида дрехи от една и съща марка  лога.

Ако например изберете да носите обувки и спортни панталони на Адидас, няма да е добре да носите и суитшърт и шапка на Адидас в  тази комбинация.

Ще се съгласите, че изглежда странно да носим тениска на Найк с панталон на Адидас.

Спортни дрехи от набиращите популярост марки Fila и  KAPPA например е да имат малки лога, които не се забелязват много. Докато има други марки като Le Coq Sportif например, а подходящи за комбиниране с по-популярните като Найк и Адидас.

За предпочитане е да комбинираме Найк със Адидас, отколкото Найс с Пума.

 Можем ли да съчетаем най-доброто от всички марки за своя спортен екип?

Цветове и дизайни

Невинаги дизайните и цветовете на моделите спортно облекло на една и съща марка ни харесват.

Добра идея при комбинирането на различни спортни марки е избирането на модели дрехи в цветен дизайн. Можете да изберете да съчетаете две лога на любимите ви марки в не повече от два различни цветови дизайна например, което също изглежда атрактивно. Не е задължително логата да са в еднакви размери.

По отношение на цветовете в спортното облекло е важно те да са в една цветова гама. Това ни помага да постигнем ултра стилен вид по един много лесен начин. Неутралните цветове и минималистични дизайни всъщност са ваш приятел. Можете например да съчетаете спортен аутфит в неутрален цвят със цветни сникърси.

Комбинацията от бяла тениска, класически спортен панталон на Адидас черни маратонки на Найк изглежда много добре.

Тениските, якета или суитшъртите например са подходящи места, където логото на дадена марка изпъква. Това са и едно от местата, можем да използваме за игра с логата.

 Дори самите спортни марки вече поставят своите лога на подходящи места, за да могат да изглеждат добре съчетани и с други видове лога.

Удобство и функционалност

За тези от вас, които са фенове на спорта и са редовно физически активни, удобството на спортните дрехи със сигурност е важно. Когато се чувстваме комфортно докато носим спортните дрехи на дадена марка, то нашето спортно представяне определено се подобрява, също така и нашата увереност.

Ако харесвате удобството, което ви предоставят обувките на Найк, но също така харесвате дизайна в облеклото на Адидас, то можете съвсем спокойно да ги комбинирате.

Размери

За успешно съчетаване на различните марки в спортното облекло, важно е да избирате облекла, които са точно вашия размер и подхождат на формата на тялото ви.

Топ съвети при носене на спортно облекло

Функционалност и моден дизайн

Спортните дрехи несъмнено намериха своето място в ежедневния ни гардероб.Те са не само  част от модните тенденции, но и ни носят супер комфорт и практичност в ежедневието.

С тяхна помощ можем да сме не само в крак с тенденциите, но и да се чувстваме комфортно. Вече все по-често ги комбинираме не само със спортни дрехи, но и със спортно-елегантни дрехи като дънки, кожени или дънкови якета, а също и по-елегантни обувки.

Най-важното при комбинирането на различните видове спортни марки е да се съчетаят дрехи, които са едновременно практични и модерни.

Контраст в материите

Важно правило при дрехите е да се подберат два вида материи – такава, която е функционална и такава, която е със спортно-елегантен дизайн.Тоест да се съчетаят материя с по-семпъл дизайн с такава с по-ярък дизайн.

Спортните клинове например се съчетават отлично със спортни тениски или потници в ежедневието.Те могат да се носят с яке тип “’бомбър”.

Друга добра комбинация е съчетанието между спортна тениска с панталон в по-елегантен стил или пък пола. Също така можем да съчетаем къса спортна блуза със панталони или дънки с висока талия за един стилен аутфит.

Според повода

Комбинирането на различните спортни марки трябва да се съобрази и с мястото, където отиваме.

По правило колкото по-официален е повода, толково повече трябва да се насочим към спортно-елегантни комбинации. А ако отивате на неофициален повод, можем да си позволим да носим облекло, което спада по-скоро към спортния стил.

Аксесоари

При спортното облекло също е важно да подбираме правилно аксесоарите, за да имаме стилен вид.

Едни от най-подходящите аксесоари за съчетание със спортно облекло са слънчеви очила, бейзболна шапка, стилна раница, бижута. Добри варианти са златни или сребърни обеци, сребърна или златна верижка.

При аксесоарите е важно да не носите твърде голям брой аксесоари и бижута, за да не отклоняват вниманието от спортния аутфит.

Комбинирайте спортни дрехи със спортно-елегантни дрехи за ежедневието за балансиран аутфит. Бъдете креативни по отношение на добавянето на слоеве в есенно-зимния период.

Съществуват комбинации между ежедневно и спортно облекло, които изглеждат шик. Това е например комбинацията от спортно бюстие под кожено яке или спортен клин с палто.

За създаване на модни вариации в спортния аутфит комбинирайте деним, кожа с леки и удобни спортни материи.Важно е те да са в една цветова гама.

Обувки

Що се касае обувките, сникърсите са може би този вид спортни обувки, които се съчетават са най-много видове спортно облекло.