Най-добрите дънки за мъже

Dress4Less
Dress4Less
18 / 01 / 2021

Дънките са едни от най-предпочитаните дрехи, които заемат важно място в гардероба на всеки съвременен човек.Те определено са се наложили поради здравината си и практичността, която предлагат, приемайки се от съвременното общество като мултифункционална дреха, подходяща за носене по различни поводи.

Това, което ги откроява от другите дрехи, е техният семпъл спортно-елегантен стил и високо ниво на удобство, което предлагат. Благодарение на универсалния си и изчистен дизайн те могат да играят ролята на основа, върху която можем да изградим елементите на нашия аутфит.

Най-добрите дънки за мъже

Друго главно преимущество на дънките е, че те могат да се съчетават с различни видове облекло и модни аксесоари.

Дънките са несъмнено неразделна част от ежедневния ни аутфит. Затова и инвестицията в подходящ чифт дънки с високо качество.

Има някои важни фактори, които да вземем под внимание, ако искате да направите правилен избор на мъжки дънки.

Кои фактори да вземем под внимание при избор на дънки за мъже?

Марка

Марката на дънките не от съществено значение в повечето случаи. Най-важното е да се избере правилния модел на дънките, като за предпочитане е избягването на така наречения модел скини фит, които са плътно прилепнали по краката.

Също така е важно да избираме от марки, които са се доказали с високото качество на продуктите си.

 Най-добрите дънки за мъже

Дизайн

При избор на дънки важно да изберем точния дизайн, който подхожда на нашето тяло, но и в същото време ни позволява удобство и ни кара да се чувстваме добре. Има 5 основни вида дънки за мъже.

Основни дизайни дънки за мъже:

 Най-добрите дънки за мъже

Прави дънки (Straight дизайн )

Този вид дизайн дънки е  класически, но въпреки това не се харесва на по-младите хора, тъй като за тях това е старомоден модел, а днешните нови модели дънки  са със стеснен крачол , който придава така желания силует от младежите. Характерни за тези дънки са правите крачоли и изчистените линии, които придават класически силует.

Подходящи са за мъже, които са почитатели на класическия стил, както и по-високи мъже със слаби крака. Правите дънки осигуряват достатъчно свобода за тялото, но в същото време предлагат един стилен дизайн. Отлична опция са за носене в ежедневието.

 Най-добрите дънки за мъже

Скини дънки (Skinny дизайн)

Този вид дънки са с плътно прилепнал по тялото дизайн.Това е всъщност един от най-новите дизайни дънки за мъже, харесвани особено много от младежите.

Скини дънките плътно прилепват по краката от кръста до глезена. Подходящи са за хора, които искат да подчертаят формата на краката си. Недостатъкът им е, че не са подходящи за всеки тип фигура.

Ако имате оформени крака и искате да акцентирате на бедрата и прасците, то скини дънките са подходяща опция за вас.Този вид дънки също така могат да ви помогнат да изглеждате по-високи.

 Най-добрите дънки за мъже

Слим фит дънки

Не са нито твърде прилепнали, нито твърде широки.Те са нещо средно между скини  дънките и стандартния тип дънки.

Ако преди сте пробвали скини фит дънки и ви харесва модела, но не ви харесва, че са твърде прилепнали по краката, то за вас слим фит дънките са перфектното решение.

 Най-добрите дънки за мъже

Стандартни дънки (Regular дизайн)

Тези дънки са с класически дизайн, който е винаги на мода, и могат да се съчетават с разнообразие от дрехи-тениски, якета, обувки. Като цяло те могат да бъдат мултифункционални.

 Най-добрите дънки за мъже

Широки дънки (Loose фит дизайн)

По дизайна им се подразбира, че са предназначени за по-едри хора или хора, които обичат свободните кройки или нестандартния стил на обличане.

 Най-добрите дънки за мъже

Стеснени дънки (Tapered дизайн)

Отличен избор за по-пълни мъже благодарение на своя удобен дизайн, който визуално вталява тялото.  В горната си част са широки, а в долната част са по-прилепнали и постепенно стават все по-стеснени надолу.

Този вид дънки е отличен избор за по-пълните мъже, които не харесват широките дънки и не се притесняват от по-прилепналия по краката дизайн

Чарлстон/буут кът дънки (Boot-cut дизайн)

Този тип дънки са в стил 70-те и са подходящи за тези от вас, които харесват ретро стила. Могат да се съчетават с каубойски обувки като по този начин комбинирани с този тип дънки ще допринесат повече за постигането на желания класически стил от 70-те години.

Един от основните недостатъци на този вид дънки е, че не биха допаднали на всеки и не могат да се съчетават с каквито и да е дрехи.

 Най-добрите дънки за мъже

Цвят:

Черен цвят

Черните дънки са подходящ вариант както за възрастни, така и за по-млади мъже. Черният цвят може да се съчетава с много видове дрехи и също така той е харесван много от мъжете, които имат наднормено тегло, защото той прави краката да изглеждат визуално по-слаби.

От друга страна подобен ефект имат и другите тъмни  цветове като тъмно- синьо, тъмно-сиво или графитено, тъмно-кафяво, тъмно-червено или керемидено червено, тъмно-зелено и други цветове, които се срещат по-рядко. 

Бял цвят

Белите дънки също са опция, която е най-подходяща за лятото. Те обаче имат някои недостатъци, като например не могат да се съчетават с много различни видове дрехи. Също така не са подходящи за зимния сезон, и са известни с това, че когато се замърсят петната изпъкват лесно на тях.

 Най-добрите дънки за мъже

Размер

Дори и най-висококачествените дънки биха ви стояли не както трябва, ако не са подбрани правилно спрямо вашия размер.

Ако ви се случи да си харесате определен модел дънки, но не сте доволни от това колко са стеснени или когато искате в определена област на крака да бъдат по-тесни, то много добър вариант е след като си ги купите да ги занесете на шивач. Той ще ви вземе размерите и ще ви стесни дънките по желания от вас начин.

Същия начин може да се приложи и ако сте си намерили стари дънки, които са ви вече широки, и искате да им вдъхнете нов живот.

 Най-добрите дънки за мъже

Височина:

Дънки с висока талия

Този тип дънки са подходящи за мъже, които искат да прикрият корема си и са почитатели на удобството. Свършват при горната част на торса.

 Най-добрите дънки за мъже

Дънки със средно-висока талия

Този вид дънки са подходящи за мъжете, които искат да си пъхнат ризата в дънките. Стигат до зоната на пъпа.

Дънки с ниска талия

Този вид дънки са в неофициален стил и се носят под пъпа. Те са най-харесвани от по-младите мъже

Ниво на разтегливост

Един от най-важните фактори за удобството на дънките е разтегливостта. В началото на производството си дънките са нямали разтегливост, но съвременните модели дънки имат висока разтегливост, която осигурява удобство и свобода на движение през целия ден.