Nike Air – любимите обувки на краката

Dress4Less
Dress4Less
26 / 10 / 2020

Едно популярно схващане сред различните националности е, че дрехите, които носите говорят много за самите вас. Всъщност това е напълно вярно и се прилага успешно и за обувките. От носенето на официални такива до небрежни за парти или разходка, днес изборът е по-голям от всякога.

Всеки тип обувки е различен от другия по отношение на използваните материали за изработка, характеристика и най-вече цена. Например, формалният вид в наши дни се изработва с гланцово покритие и висококачествена кожа, за да може спокойно да се комбинира с дънки или панталони.

От друга страна пък спортните принадлежности са коренно различни, тъй като дават по-голям акцент върху функции като гъвкавост, дишане и комфорт. Именно поради това е от изключително значение предварително да сте запознати с вашите намерения преди да посетите магазина.

Що се отнася до избора на правилен чифт, не можете да се задоволите с произволна марка. Трябва да обърнете внимание на абсолютно всичко преди да преминете към касата. Независимо дали са за официално мероприятие или спортно, изборът е важен, защото в края на краищата ще бъдете изправени пред проблеми свързани с ходилата.

Имайки в предвид богатото разнообразие ви съветваме да изберете марка, която е добре позната заради своята майсторска изработка и доказан стандарт. Точно това ще откриете и в популярният из цял свят – Nike. Той се използва, както от аматьори, така и от професионални атлети.

Американската компания знае как да спечели сърцата на своите почитатели и поради това винаги вгражда невиждани изненади. Типичен пример за това е най-иновативната им технологична колекция – Nike Air, за която ще ви разясним подробно.

Какво представлява серията Nike Air ?

Това е една от най-актуалните емблематични иновации на производителят. Те използват въздух под налягане в трайна гъвката мембрана, което е с цел да се осигури лека амортизация за носителят. Въздухът се компресира при всяко стъпване и след това незабавно връща първоначалната си форма и обем.

 В наши дни световният лидер внедрява технологията си при всички видове. Независимо дали ще си ги закупите под формата на спортни принадлежности или ежедневни такива, амортизацията ще работи еднакво ефективно и безотказно в двата случая.

Действително както казахме серията се състои от въздух под налягане, разполагащ се в здрава повърхност в долният край на обувката. Поддържащите елементи придават също така и еластичност, плътност и лекота.

Пружиниращият ефект позволява на спортистите да се представят по-устремено, докато същевременно се намират в безупречен комфорт. Въздушната възглавница намаля теглото, но не въздейства на производителността. Колкото по-лека е обувката, толкова по-малко енергия ще се използва от носителят.

Nike Air – любимите обувки на краката 

 

От какво и по какъв начин са изработени ?

Сред десетките номерирани сгради в производствения комплект на Nike в Сако, Мейн, сграда № 108 се превърна в отправната точка на новоизгряващата технология. На първият етаж се помещаваше процесът за шприцоване и капсулиране, докато полиуретанът използван за изработването на междинните подметки бе на вторият етаж.

Емблематичната сграда е била винаги държана под строга охрана и това, което се случваше там, остана една от най-добре пазените тайни на американската компания. Главна причина за това бяха тогавашните патенти, които все още не бяха затвърдени. Именно поради това никой нямаше достъп до двата етажа дори и управителят на съоръжението.

В края на 70-те години компанията Tetra Plastics се включи в амбициозният проект. През следващите години тяхното партньорство се затвърди и процесът се рационализира, като доведе до светкавична производителност. Всъщност двамата създават и патентоват колекцията Air.

От тогава досега производственият процес е останал един е същ. Всичко започва с подаването на два листа в термоформоваща машина за създаването на термопластичен полиуретанов филм (TPU). Тези листове преминават през редица нагреватели и когато достигнат желаната температура специални формички ги захващат заедно.

Въздушните подметки се подрязват, след което се напомпват с азот. Веднъж щом са изпълнение с него, възглавничките са готови за щателна проверка. В края на процеса е важно да добавим, че компанията запазва 90 % от своя скрап, който се използва за преработка, за да се започне всичко наново.

За какво служат – спорт, ежедневни нужди ?

Несъмнено спортните артикули са ключов елемент от целостта на разпознаваемата марка. Посещавайки техният асортимент ще забележите, че те разполагат с обувки от най-различни категории, предназначени за най-различни цели, които в комбинация с това са интегрирани с най-новите технологии.

Всеки тип е изградени само и единствено от висококачествени материали, така че в това отношение няма да бъдете ощетени. Това особено важи за спортните обувки, които се отличават със завидна издръжливост и функционалност. При тях преимуществата са много повече от колкото изобщо можете да предполагате.

В случай, че не сте спортна натура не се тревожете, защото има предостатъчен избор и в ежедневният сектор. За да се обедите ви препоръчваме да посетите нашият каталог в – dress4less.bg. Тук ще попаднете на най-различни видове, подходящи за цялото семейство.

Употребата им ще ви гарантира следните забележителни плюсове :

  • Удобство и мекота
  • Подвижност
  • Стил
  • Красота

Наред с това е редно да споменем и за цените. Реално погледнато не е нужно да похарчите цяло състояние, за да се насладите на всичко, което споменахме преди малко. В обширните ни каталози ще попаднете на дрехи, аксесоари и обувки, които варират между цени от 20 до 130 лв. с включено ДДС.

Nike Air – любимите обувки на краката

 

Как са постигнали тази световна популярност ?

Известността на марката Nike произтича от нейната маркетингова кампания, която съчетава успешни и харизматични спортисти с първокласно атрактивни стоки. Запомнящите се лозунги, като ‚‘‘ Just do it ‘’ предизвикват емоционални реакции при потребителите, карайки ги да се привързват. Социалното приемане и почит последователно увеличава тяхното желание да ги притежават.

По принцип спортът има символично значение в обществото и компанията непрекъснато имплементира своят грациозен завършек в тях. Хората се влага емоционално в дейностите, които практикуват и гледат. Непрекъснатото сближаване между артикулите на производителят и спорта въздейства положително и на двете страни.

Когато те се възхищават на личности представящи марката, като например Майкъл Джордан, феновете се чувства по-свързани с него. Самият той твърди, че има дълбоки впечатления от серията Air, превръщайки я в свой първи избор. Ето защо колекцията е безпрецедентно отличаваща се и известна.

Като цяло американският производител разработва иновативни стоки всяка година и вдъхновява голям процент от потребителската си база. Той е отговорен за създаването на първите състезателни маратонки за бегачи с ниско тегло и така наречената вафлена подметка. Екипът продължава да създава първокласни продукти, както в сектора за обувки, така и в облеклата.

Преминаването им към модната сфера е неоспоримо. В допълнение към нарастващия състав на спортисти, Nike се радва на по-нататъшни успехи, благодарение на влиянието, което оказват известните личности.

Nike Air – любимите обувки на краката 

 

Заключение

Като за краен завършек добавяме, че е от съществено значение да не пренебрегвате своите принципи и най-вече комфорт. Носенето не неподходящ чифт маратонки ще ви възнагради единствено с неприятни последици. Ето защо е важно да държите повече на качество отколкото цена.

А какво по-добре от един нов комплект Nike Air ? С помощта на впечатляващата технология, краката ви ще бъдат винаги в сигурност. Ходенето с тях е повече от лесно, тъй като амортизираните подметки са леки и практични. Износването е малко вероятно, благодарение на професионализмът намиращ се зад тяхната изработка.

Уверете се в магията и се доверете още сега без да се двоумите и за секунда. В случай, че искате да разгледате още информация или любопитни факти свързани с тази тематика, не забравяйте да посетите специализираният ни отдел ‚‘‘ новини ‘‘, разполагащ се в дъното на конкретната страни