Nike - най-предпочитаната марка за спортни стоки?

Dress4Less
Dress4Less
04 / 05 / 2020

Инвестицията в оригинално спортно облекло и обувки определено е дългосрочна. Човек не може да сгреши в избора си на оригинални спортни дрехи и обувки. Разумно е да инвестираме в своето лично удобство, увереност и здраве. А точно тези три неща ни предоставят оригиналните обувки на Nike.

Nike е мултинационална компания за оригинално спортно облекло, спортни обувки, аксесоари и оборудване. Продуктите на Nike съчетават в себе си красив и модерен дизайн, висококачествена изработка, практичност и гъвкавост. Няма да сгрешите, ако изберете оригиналните продукти на Nike.

Nike е предпочитана марка от редица известни спортисти по света поради отличните характеристики и функционалност на продуктите й. Също така доста хора предпочитат обувки и дрехи с марката Nike не само за спорт, но и за ежедневието. Nike предлага спортно облекло и обувки за всеки тип стил и моден вкус.

Nike се наложи като е една от най-добрите световни известни марки за спортно облекло, спортни обувки и модни аксесоари. Като глобален лидер в създаването на оригинално спортно облекло Nike задава международните стандарти по отношение на качеството на спортното облекло и обувки.

Марката изначално става известна най-вече покрай спортните обувки, които предлага. Те се явяват едни от най-добрите на пазара. Отличават се не само с високо качество на изработката, но и с модерен мултифункционален дизайн, който се съчетава с различни видове облекло.

Спортните обувки Nike впечатляват със своя уникален дизайн, който е едновременно стилен и удобен. Nike определено заслужава позицията си на глобален лидер в производството на спортни обувки и нейната популярност продължава да расте.

Любопитни факти за Nike

Седалището на марката е Уошингтън (щат Орегон). Печалбите на марката за 2010 г. възлизат на $19,176 милиарда долара и служителите й наброяват 30 000 души по света.

В началото на своето съществуване Nike се наричала Blue Ribbon Sports (BRS), в превод от английски- “синя спортна панделка”. Тя  е основана  през януари 1964 г. от  Филип (Фил) Найт заедно с личния му треньор Бил Бауърман. Тогава Фил бегач на средни разстояния в отбора на Университета на Орегон.

Отпърво Nike изпълнява дейност като дистрибутор на японския производител на обувки Onitsuka Tiger, чието настоящо име е ASICS.

Първите представени на широката публика  спортни обувки от марката са футболни обувки. Те се появяват през  1971 г.

nike

Обувките от марката носят известната по света емблема Swoosh („свуш“), която е дело на дизайнерката Каролин Дейвидсън.

Първият професионален спортист, който подписва договор с BRS/Nike, е Илие Настасе.  Един от основните маркетингови инструменти на бързо развиваща се компания става спонсорството на спортисти. Тази дейност е един от двигателите зад световния успех на Nike и превръщането й във водеща марка.

Има редица характеристики, които отличават Nike от другите марки за спортно облекло и обувки. Представяме ви някои от тях.

Няколко причини защо Nike е сред топ марките за спортни обувки по света

Отлично качество

Високо качество на продуктите Nike е безспорно.Качествено изработеният дизайн определено се набива на очи.  Nike е една от световните марки, които не правят компромис със своето качество и влагат само висок клас суровини в производствената си дейност. Неслучайно компанията е доставчик на спортно облекло и оборудване за професионални отбори.

Оригиналните Nike обувки и спортно облекло са не само с атрактивен дизайн, но и са издръжливи на износване и предлагат дълъг живот дори при честа употреба.

Продуктите на Nike са направени от висок клас дишащи текстилни материали, които осигуряват отлична циркулация на въздуха при всякакви температури.

Марката непрекъснато се стреми да надгражда дизайна на своите спортни обувки и видове облекло, както и да подобрява производствените технологии.

Разнообразие от цветове и красиви дизайни

Освен изключително качество Nike предага и богатство от вариации по отношение на модерни дизайни и цветови комбинации. Всеки може да открие своя чифт спортни обувки сред богатата гама на Nike.

Без значение от повода или настроението, Nike има предложения за всеки вкус и личен стил. Всяка от различните колекции на марката е с уникален дизайн и силни страни.

Каталогът от спортни обувки на Nike включва модели спортни обувки за различни видове спорт и ежедневието. Потребителите на марката могат да избират от богато разнообразие от атрактивни спортни модели маратонки, сникърси, кецове, спортни екипи и  други видове спортно облекло.

Стабилност и удобство

Не е приятно, а дори е и опасно да спортуваме с обувки, които са ни неудобни. Защитата от нараняване за крака е важен аспект при практикуването на който и да е вид спорт. Затова и е хубаво спортните обувки, които избираме за спорт или просто за ежедневието,  да ни осигуряват максимална стабилност.

Спортните обувки от марката Nike предоставят максимална опора и стабилност на крака без значение от вида на изпълнявания спорт. Стъпалото и глезенът имат достатъчно стабилност без значение от физическата дейност и рискът от травми е намален до минимум.

Маратонките Nike например предлагат стабилна и удобна подметка изработена от висококачествен каучук със специално проектирани канали  стил рибена кост. Точно тази форма предлага добра стабилност и гъвкавост без значение за какъв вид спорт ги използваме.

Това също така осигурява една добра защита от наранявания, което е една от главните причини за високата популярност на спортните обувки Nike.

Абсорбация на удара

Гъвкавостта е още едно важно качество на оригиналните спортни обувки. Това е така, защото когато спортуваме с обувки, които не ни осигуряват достатъчно абсорбиране на удара, силата от удара се предава на крака. Това съответно може да доведе до болка и увреждане на ставите, сухожилията, мускулите

Въпреки че са направени от здрави материали, спортните обувки на Nike предлагат различни нива на гъвкавост, съобразени с модела на обувките и дейността, за която са предназначени. Те имат абсорбираща ударите функция, което осигурява по-голямо удобство за стъпалото при движение.

 Направени са така, че след удара те възвръщат оригиналната си форма и размери. Това съответно намалява риска от травми и предотвратява появата на  умора и схващания в крака.

Иновативни технологии

Марката използва едни от най-добрите технологии на производство, за да създаде висококачествени продукти, които да отговарят на съвременните изисквания към спортните дрехи и обувки.

Успехът на марката се дължи на факта, че компанията инвестира в проучвания сред спортни отбори по отношение на спортното облекло и обувките. Изследователите тестват различни характеристики на обувките и дрехите и наблюдават дали те отговарят на специфичните нужди на спортистите. По този начин се разбира кои детайли се нуждаят от подобрение и се работи по откриване на иновативни решения.

По-добро спортно представяне

Nike предлага различни дизайни спортни обувки , проектирани така, че да отговарят на изискванията на вида спорт, за който са предназначени. Една от главните цели на марката е да помогне на всеки да постигне своите цели по удобен и безопасен начин.

С по-високото качество на текстилните материи несъмнено идва и по-голямото удобство при изпълнение на физическа активност. С това съответно и се подобрява  спортното ни представяне и ни осигурява удовлетворение от всяка тренировка.

Олекотено тегло

Теглото на обувката играе важна роля в представянето в даден спорт. Страхотната функционалност на обувките от марката се дължи и на факта, че те са с олекотено тегло, но въпреки всичко предлагат гъвкавост и супер издръжливост.

При създаването на своите колекции спортни обувки, марката цели да намали теглото на обувките, но в същото време да запази тяхната издръжливост и да не направи компромис с износоустойчивостта на материалите.

Спортните обувки от серията Nike Air например са създадени да бъдат изключително леки като по-голямата тежест се пада на материала на вътрешната подметка. С това се цели  спортуващият да влага по-малко енергия в движението и по-този начин движенията да са по-улеснени.

Издръжливост

Сериите спортни обувки и облекло на Nike се характеризират с висока издръжливост и поради тази причина ще ви се налага да ги сменяте по-рядко. Това ги прави бюджетен избор за хора, които държат на качеството и удобството при спортната екипировка.