Пума, Рийбок, Найк или Адидас - кое да изберем?

Dress4Less
Dress4Less
06 / 07 / 2020

Пума, Рийбок, Найк и Адидас са едни от най-популярните световни марки за спортни дрехи и обувки,  които са любими на милиони потребители по света.

Въпреки че са известни с производството си на изцяло спортно облекло и обувки, продуктите на марките са предпочитан избор не само на спортисти, но и на хора, които търсят удобство и качество в ежедневното облекло.

Определянето на това коя марка е най-добра не е лесно, тъй като и четирите марки имат своите преимущества и недостатъци. Всъщност няма една единствена най-добра марка.

 maratonki

Всеки един спортен бранд си има своите  специфични черти, които не се откриват при другите марки.Това коя марка ще изберете зависи по-скоро от вашите лични предпочитания за удобство и моден стил.

Нека ги разгледаме индивидуално:

Главни черти на продуктите на Найк, Адидас, Пума, Рийбок

Найк

 naik

Стабилна подметка

Спортните обувки от марката предоставят отлична стабилност благодарение на иновативно изработените им подметки, които предоставят максимална опора за стъпалото. Изработени са от няколко слоя, като високият комфорт се дължи главно на средния слой.

Вградените каналчета по тях следват форма на рибена кост, което прави подметките супер удобни. 

Гъвкава структура

Спортните обувки на Найк се характеризират със здравина и гъвкавост.  Подметките на спортните обувки се изработват от висококачествен каучук, което позволява максимален комфорт при носене и създава усещане за стабилност.

Леко тело

Когато дадени спортни обувки са с по-голямо тегло, това съответно забавя леко движенията на спортуващия. При любителския спорт това не е нещо фатално,но всъщност може да бъде от голямо значение при практикуване на дадена спортна дисциплина.

Затова и от Найк се стараят да създават максимално олекотени спортни обувки. Неслучайно обувките на марката са предпочитани от професионални спортисти от целия свят.

Въпреки че изглеждат солидни и предоставят стабилност, спортните обувки на Найк са изработени от олекотени материали, които ги правят по-леки. И това съответно спомага за по-лесните движения на носещия ги и  по-доброто спортно представяне.

Издръжливост

Найк влага изцяло висок клас материали в производството на своето облекло и обувки. Поради тази причина продуктите на Найк имат дълъг живот. Спортните обувки на Найк имат средно по-дълъг живот в сравнение с тези на другите марки.

Защита

Едно от главните качества на обувките на Найк е защитата, която осигуряват. Защитата на крака е важна при извършване на физическа активност. Затова и една от целите на Найк е да създаде възможно най-здрави спортни обувки, които да осигуряват необходимата стабилност и защита за крака.

Разнообразие от модели

Найк предлага богата гама от модели спортно облекло и обувки, които са предназначени за различни видове спорт.  Марката предлага модели спортно облекло и обувки за абсолютно всеки. Ще откриете различни дизайни и цветове в колекциите на Найк.

Тъй като при различните спортове има различни изисквания към спортната екипировка, марката съобразява дизайна на своите обувки и облекло със спецификите на всеки вид спорт, за да предоставят максимално удобство и комфорт.

Освен популярните маратонки за бягане, тренировка или разходка, сред асортимента на Найк ще откриете и спортни обувки за тенис, баскетбол, скейтборд, голф, кецове, чехли за плаж, сандали.  Найк предлага на своите фенове и опцията да създадат свои собствен модел спортни обувки с дизайн по техен вкус.

Мултифункционалност

Освен за спорт, облеклото и обувките на Найк могат да намерят приложение в ежедневието. Сред асортимента на марката ще откриете разнообразие от спортно облекло за ежедневието, което може да се съчетава с различните видове облекло.

Адидас

 adidas

Абсорбация на удара

Когато бягаме, коленете ни са подложени на натоварване. Затова и удароабсорбиращите свойства на подметките са важни, тъй като така се предпазват коленете и ставите от натоварването при спортуване.

 Спортните обувки за бягане на Адидас се отличават с отлична абсорбация на удара и предоставят удобство. Подметките им са създадени да пружинират и съответно носят комфорт и защита за крака. Една от сериите спортни обувки Адидас, чийто подметки играят ролята на пружини са UltraBoost.

Една от последните иновации в сферата на удароабсорбиращите подметки са материалите на средната част на подметките. Адидас са разработили специална средна подметка, която съдържа хиляди енергийни капсули, които съхраняват и произвеждат енергия при бягане.

Мрежести и плетени материи

Адидас непрекъснато се старае да подобрява материите на горната част на спортните си обувки и прилага нови технологии. Марката предлага интегрирани плетени материи, които обгръщат цялата предна част на стъпалото.

 Една от отличителните черти на тази иновативна материя е факта, че се адаптират към естественото движение на крака. По този начин се позволява максимално удобство. Този вид нови материи са меки и разтегливи, което позволява свободно движение  на пръстите на стъпалото в предната част без убиване и стягане.

Стабилност и функционалност

Благодарение на  интегрирането на 3D телена рамка в спортните си обувки UltraBoost 19 Адидас създава дизайн със страхотна функция.Този модел спортни обувки предлагат перфектната комбинация от стабилност и адаптивен функционален дизайн. Тази  3D телена рамка е създадена по специална технология- резултат от проучване по движенията на стъпалото и неговата анатомия.

Иновативната  рамка позволява максимална свобода на стапалото при движение , но в същото време осигурява защита за уязвимите зони от стъпалото като например Ахилесовата пета. При носене стъпалото е стабилно и не се пързаля. По този начин този модел спортни обувки намаляват риска от травми на стъпалото при движение.

Освен че предпазват крака, спортните обувки на Адидас позволяват сцепление със земята и прилягат комфортно на стъпалото, следвайки естествената му форма.

 

Reebok

 reebok

Висококачествени материи с отлична водоустойчивост. Те са създадени така, че така да абсорбират влагата, като в същото време не й позволяват да стигне до крака.

Освен материите, конструкцията на самите спортни обувки също не позволява намокряне на крака. Отличен избор са за спорт в среда, където е налична висока влажност и дъждове.

Стабилност и удароабсорбиращи свойства

Друга главна черта на спортните обувки Reebok е тяхната способност да абсорбират ударите, като в същото време предоставят добра стабилност за крака. Това се постига благодарение на системата на Reebok  Shock Eliminator System, която предоставя три нива на абсорбация на удара.

Освен това спортните обувки на Reebok имат F2 Insert мека подплънка от полиуретан с двойна плътност, която предпазва зоната на петата от ударите при движение.

Сцепление

Reebok изработва подметките на своите спортни обувки от специални материали, които позволяват отлично сцепление при различни видове повърхност.

Puma

 puma

Комфорт и функционалност

Една от главните цели на марката е да създаде спортни обувки, с които могат да се постигнат добри спортни постижения. Освен това, спортните обувки и облекло на марката са създадени да предоставят отличен комфорт без значение от вида на спорта.

Разнообразни модели

Марката предлага богато разнообразие от модели спортно облекло и обувки за различни спортове, а също и за ежедневието.

Колекциите на марката включват както изчистени класически модел, така и модерни дизайни, следващи последните модни тенденции при спортното облекло. Без значение какъв е вашият любим спорт, Puma ви предлага супер удобно и издръжливо облекло и обувки за него.

Иновации

Пума е една от марките, които целят да подобряват своите продукти с въвеждането на различни иновативни технологии. Пума предлага на своите фенове спортно облекло и обувки с вградени нови технологии, които позволяват дори повече комфорт и функционалност.

Една от прилаганите иновации от Пума е специалната материя Evo Knit. Тя е изградена от нишки, с които се увеличава топлинната проводимост на материята. По този начин се придава охлаждаща функция на обувката и се увеличава проветривостта. Този вид материя е въведена в една от сериите футболни обувки на марката.

Пума предлага модели спортни обувки, чиято горна част е изработена от синтетична кожа и мека дишаща мрежа,което позволява отлична проветривост и удобство за крака.

Практичен дизайн

Друго нещо, което отличава Пума от другите марки, е дизайнът на нейното спортно облекло и обувки, който е спортно-елегантен. Можете да носите спортно облекло и обувки на Пума и в спортната зала и в ежедневието. И в двата случая ще изглеждате супер стилно и модерно.