Reebok - цялостна екипировка с високо качество на топ цени

Dress4Less
Dress4Less
24 / 08 / 2020

Съществуват голям брой спортни марки, предлагащи различни видове спортно облекло и обувки. Reebok обаче си остава една от водещите спортни марки на световния пазар, които вече години наред създават висококачествено облекло за различни видове спорт.

 Reebok

Северноамериканската марка с английски корени има дългогодишен опит в производството на висококачествено спортно облекло и обувки. Опитът й несъмнено си личи във всеки детайл на продуктите от марката.

Марката произвежда спортно облекло и обувки за различни видове спортове:

  • бягане
  • фитнес
  • кросфит
  • борба

Някои видове от спортното облекло на марката са тениски, суитшърти, клинове, панталони.

Марката предлага спортно облекло и обувки в различни части по света. Има офиси в Европа(Холандия), Близкия Изток, Африка.Популярна е по-скоро със своите серии маратонки и сникърси, отколкото със спортното си облекло.

Любопитни факти за Reebok

Марката води началото си от 1895 г., когато е основана в английския град Болтън, графство Ланкашир. Пълното й име е Reebok International Limited. Създатели на марката са внуците на собственика на JW Foster and Sons -братята Джо и Джеф Фостър. Те  първоначално основават компанията JW Foster and Sons, която също има дълга история.

Компанията  за производство на спортни обувки  не се радва на голям успех в Англия и съответно не печели голяма световна слава. Компанията JW Foster and Sons е известна с това, че снабдява със спортни обувки спортистите, които се състезават в летните олимпийски игри през 1924 г.

Reebok

През 1958 г. марката се превръща като продължение на компанията JW Foster and Sons.Това се случва по инициатива на внуците на Фостър, които искат да създадат свой магазин за спортно облекло. Така и се ражда Reebok.

Американската основна  база на марката е разположена в Бостън, Масачузетс, като разполага и с регионални офиси в различни точки по света:

  • Монреал
  • Мексико
  • Хонконг
  • Амстердам

От 2005 г. Рийбок се явява дъщерна фирма на Адидас. Настоящ изпълнителен директор на марката е Матю Отуул.

 Reebok Интересен факт за марката е това, че името и всъщност означава африканска газела (rhebok или rhebuck). Като дете Джо Фостър спечелва речник по африкански език в състезание за бягане В него открива южноафриканската дума за газела и така решава да кръсти компанията на нея.

 Reebok

И именно това била целта на създателите на  спортния бранд. Газелата да символизира характеристиките , които обувките на Reebok притежават- грация, скорост, функционалност.

Друг факт за марката е, че в периода между 1958 г. и 1986г. Рийбок поставя националния флаг на Англия върху спортното си облекло.

Именно през 1979 г. Reebok придобива най-голяма популярност. Спортни обувки от марката били изложени на международния панаир за търговия със сникърси в Чикаго. Бизнесменът Пол Фаиерман забелязва, че спортната марка присъства на панаира. Харесал  дизайна на спортните обувки и най-вече тяхното отличаващо се високо качество.

Тези фактори били достатъчни, за да станат обувките на Reebok популярни в Северна Америка. Файерман подписва договор за лиценз и дистрибуция на продуктите на Reebok в Америка.

Това и е моментът когато Рийбок става официално американска фирма, която набира популярност на американския пазар през 1981 г.Назована е Reebok USA Ltd.Reebok

Фаиерман става представител на Рийбок в Америка. Той определя цена от 60$ за чифт спортни обувки, която се счита за висока по тогавашните стандарти. За две години продажбите на Рийбок надвишават 1.5 милиона долара. Налични са били общо 3 вида спортни обувки.

Рийбок започва да предлага за първи път спортни обувки за жени през 1982 г. Благодарение на популяризирането на аеробиката през 80-те тогава се увеличават и продажбите на  обувките на Рийбок.

През 1989г. марката обръща фокуса си към създаването на обувки за баскетбол с вграден въздушен джоб, който се надува чрез специална вградена в обувката помпа във формата на баскетболна топка.Тези въздушни джобове правят обувките още по-удобни за носене.

 Reebok

Създаването на този специален модел всъщност е вдъхновено от популярния модел спортни обувки на Найк. Моделът на Рийбок се предлага на цена от 170$, която всъщност е двойно по-висока от цените за по-старите модели спортни обувки  на марката.

Въпреки това този модел спортни обувки става популярен и за период от 4 години 20 милиона чифта биват разпродадени от него.Редица професионални атлети дават своя принос за Рийбок. Марката е партньор и с различни знаменитости.

Винъс Уилямс подписва с Рийбок след като спечелва шампионата на Уимбълдън в единичните двойки, както и летните олимпийски игри през 2000г. Рийбок подписва и 10-годишно споразумение за лиценз с NFL. Марката е също така официален спонсор на шампионата по борба UFC.

 Reebok

Reebok има за цел да намери подходящи партньорства, с които да промотира своите продукти, както и да създаде нови по-добри модели, които да отговорят на нуждите на потребителите. И поради тази причина Reebok подписва 10-годишен договор с CrossFit.

Друг известен спортист,  с който марката си партнира е баскетболният играч Шак О,Нийл. Благодарение на него се създават редица телевизионни реклами на марката,които водят до увеличаване на продажбите й и съответно нейната популярност.

През 2018 г. Reebok започва дългосрочно партньорство с Виктория Бекъм и отговаря за дизайна на марката. Тя пуска своя собствена колекция спортно облекло, вдъхновена от Шак О’Нийл.

С какво се отличават продуктите на Reebok?

Тъй като Reebok е вече повече от 125 години на пазара за производство на спортно облекло, опитът несъмнено си личи във високото качество на продуктите на бранда.

Продуктите на Reebok се характеризират с:

  • високо качество
  • надеждност
  • практичен и функционален дизайн

Съчетанието от качествена изработка и достъпна цена е печелившо за бранда и неслучайно привлича фенове на марката по света.

 Reebok

При нейното спортно облекло и обувки има умело съчетание на мода и технология, красив дизайн с функционалност.

Отличителна черта при обувките на марката е фактът, че имат висока издръжливост срещу условията на външната среда.Те имат устойчивост срещу влага, кал.

Подметките на спортните обувки са предназначени да осигуряват добро сцепление за различни видове повърхност-пясък, асфалт, камък.

Без значение дали ви трябват маратонки за бягане в парка, вдигане на тежести или скално катерене, спортните обувки на Reebok  ще се представят отлично и в двата случая.

Колекциите на Reebok включват както нови модели спортни обувки с модерен дизайн, така и такива с класически ретро линии.Такива са:

  • Reebok Classics
  • Workout
  • Insta Pump
  • Insta Pump Fury
  • Club 85
  • Aztek
  • Aztrek

Reebok прилага иновативни решения в своето производство. Всъщност това е първата марка, която въвежда специална технология при връзките на спортните си обувки за баскетбол.

При обувките с подобно връзване на мястото където трябва са последните няколко дупки на обувките имат капси, на които се увиват връзките преди да се вържат.  Целта е да се спести време в поставянето на връзките на обувките.

 Reebok

С модернизирането на начина ни на живот се менят и изискванията на потребителите за качествено спортно облекло и обувки. Затова и Reebok се старае да следва последните модни тенденции при производството на спортно облекло и обувки.

През 2010г.  марката пуска своя колекция спортни обувки под името Reebok Zig. Подметките им са изработени по специална технология, която включва пяна, която осигурява удароабсорбция. Чрез спортните обувки марката цели да помогне на атлетите да подобрят своите спортни постижения.

През 2011г. спортната марка създава първите си спортни обувки за CrossFit с името Nano.Тя създава и серия спортни обувки, които са с подметки от специална пяна под името Z-Series, чиято роля е също да абсорбира ударите при движение.

Подметките им се състоят от плътна средна и външна част.При този тип подметка не се позволява на пяната да се износи и така се запазват нейните удароабсорбиращи свойства.

За да увеличи числото си от потребители и най-вече феновете на кросфита, Reebok подписва 10-годишен договор с CrossFit през 2010 г.

Марката също така е един от спонсорите на кросфит състезание (Reebok CrossFit Games) през 2014 г. Сътрудничи си с бившия атлет Лесли Милс, чието име носи и една от сериите спортни обувки на Reebok.