Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Dress4Less
Dress4Less
03 / 07 / 2023

Все повече мъже са склонни да носят къси панталони, потник и леки обувки през лятото. Отдавна дънките и маратонките не са единствената опция. На пазара ще намерите много възможности както за свободното време, така и за тренировка. 

От Dress4less направихме проучване за предстоящите модни тенденции при мъжете за лято 2024. Ето ги и тях. 

Бермуди / къси панталони

Последните години са Ренесансът на мъжките къси панталони. Те са дрехата, която ще позволи на краката ви да се охлаждат по време на горещия сезон и ще се чувствате комфортно. Както всяка дреха, така и късите панталонки имат различни дизайни. 

Къси панталони с джобове

Карго панталони се завръщат на мода още в края на 90-те години. Причината е, че работниците ги носели ежедневно заради практичните джобове. Днес те са са не само актуални, но и функционални. Подходящи за всички мъже, които са почитатели на небрежните стилове. 

Обикновено изработката им е от памук или рипстоп найлон, който е изключително устойчив на всякакви натоварвания. Срещат се и модели от деним.

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Спортни шорти

Едно време момчетата разрязвали анцузите си до коляното, за да се охлаждат през лятото. Днес вече можете да намерите такъв тип панталони в магазините за спортни стоки.

Спортните шорти са чудесни за преходните сезони, когато температурите не са прекалено високи. Ако се спрете на някоя от спортните марки в Dress4less, ще забележите, че те са от дишащи материи и разполагат с технологии за отвеждане на потта. Те са подходящи и за горещините през лятото.

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Чино къси панталони

По-удобната алтернатива на бермудите са чино късите панталони. Тяхната дължина рядко пада под коленете и приляга перфектно по крака, давайки свобода на движение. Кройката е свободна и дължината на крачолите е няколко сантиметра над коляното. 

В случай че предпочитате по-небрежните стилове, можете да изберете модел с ластик на талията или такъв с шнур. Хубавото при тях е, че са подходящи и за носене с колан. Джобовете са дискретни и не създават излишен обем. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Къси панталони с шарки

В мъжката мода не липсват и десени - флорални, плодови, райета, карета, а даже и пейзажи. Изключително модерни за лятото са панталоните с палмовидни шарки. Добра идея е да ги съчетаете с горнище, което да е в един цвят, за да избегнете натруфена визия. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Класически дънкови къси панталони

Дънките са абсолютна класика. Потопете се в техния по-лек и гъвкав стил, създаден за по-влажните летни дни. Перфектни са за съчетание с маратонки и риза, тениска или потник с десени по ваш вкус или едноцветни. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Бордшорти

Трябва да отбележим, че бордшортите не са като шортите за плуване. Могат да се използват и за тази цел, но са чудесни и за летни разходки. Те са създадени от бързосъхнещи материи, които отвеждат влагата. 

Кройката наподобява чино късите панталони, но е по-спортна. Обикновено е с ластичен колан и връзки. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Тениски

Тениските за мъже трябва да предимно комфортни, от дишащи материи, както и с интересни дизайни. Добре е да обърнете внимание и на тяхната издръжливост, за да ви служат вярно дълго време. 

Лилавата гама

Пурпурно, люляково, лилаво и маджента - тениските за пролет/лято 2024 ще са обагрени с във всички нюанси на лилавото. Те могат да бъдат със или без десени, като цветът е подходящ както за памучни материи, така и за копринени, сатенени, а дори и кадифени. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Източник на изображението: pexels.com

V-образно деколте

Ах, V-образното деколте! Тениската с него може да бъде съчетавана с дрехи за фитнес, за ежедневието, а дори и официални. В повечето случаи кройката е Slim fit или Regular fit, цветът е дюс, а материята - памук. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Източник на изображението: freepik.com

Потници

Спортните потници позволяват свободен обхват на ръцете. Това ги прави подходящи за фитнес залата. Съчетават се успешно с всички видове мъжки къси панталони и обувки за лятото. Спрете се на потници със семпла визия. Не забравяйте и слънцезащитния лосион. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Източник на изображението: freepik.com

Обувки

След утихването на пандемията, мнозина увеличиха социалните си дейности, разходките и спорта. В радара ни попаднаха няколко модела спортни обувки, някои от тях са по-подходящи за ежедневието, а други - за спорт. 

Лоуфъри и мокасини

Все повече мъже се впечатляват от класическата мъжка мода, която включва по-изчистени и изискани модели обувки. През следващия пролетно-летен сезон ще бъдат отново актуални лоуфърите и мокасините. Те са удобни и леки, подходящи за спортно, елегантно и спортно-елегантно облекло. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Източник на изображението: freepik.com

Маратонки

Не си помислихте, че ще ги пропуснем, нали? Любимите ви маратонки ще са в крак с модните тенденции и през следващата година. Комфортни за разходки и тренировки и осигуряващи функционалност и усещане за стил. 

През лятото се спрете на маратонки в хибриден стил - издръжлива подметка и мрежеста горна част. Така краката ви ще бъдат защитени и няма да се запарват. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Обувки за скейтборд

Не е задължително да карате скейтборд, за да оцените визията на този вид спортни обувки. Повечето от тях отговарят на всички изисквания за спортната лятна визия - устойчивост, добра вентилация и перфектно сцепление. Характеристиките са актуални за доказалите се брандове в спорта. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Джапанки 

Една от причините, поради които всички обичаме джапанките е тяхното удобство. Всеки има поне един чифт, защото малко обувки могат да са толкова лесни за обуване и да осигурят такава лекота. 

Можете да ги носите на плажа, край басейна, у дома или на разходка. Подходящи са за съчетаване със спортни дрехи, като могат да се носят и с чорапи. 

Спортни тенденции при мъжете за лято 2024

Източник на изображението: pexles.com

Често задавани въпроси

Какви видове мъжки летни дрехи предлагате?

В асортимента ни ще откриете мъжки летни дрехи от всички категории, произведени от най-големите спортни брандове - Adidas, Nike, Puma, Under Armour, Reebok и други. 

Ето и видовете мъжки дрехи за лятото в Dress4less:

  • Къси панталони
  • Тениски
  • Потници
  • Обувки
  • Джапанки
  • Сандали

В какъв ценови диапазон?

Ценовият диапазон на дрехите и обувките, които са подходящи за летния сезон е от 11.90 до 179.90 лв. При нас ще откриете оригинални спортни продукти, отговарящи на всеки бюджет. 

Как да се свържем с вас?

Освен във формата ни за контакт, можете да се свържете с нас по e-mail и телефон от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 часа. 

Поддържате ли наличност от всички размери?

Стараем се да поддържаме облеклото и обувките в магазина налични във всички размери. Възможно е някой размер да се е изчерпал

Можем ли да намерим стоките във физическите магазини?

Да, всички продукти, които предлагаме в онлайн магазина, ще намерите и във физическите ни обекти. Преди да ни посетите, проследете желаните продукти къде са налични. Така ще знаете предварително кой обект да посетите, за да ги откриете.