Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Dress4Less
Dress4Less
08 / 08 / 2022

Едва ли има човек, който да няма в гардероба си поне един чифт дънки. Дънките съществуват отдавна и са определено едни от най-популярните и предпочитани дрехи за ежедневието.

На пазара съществува богато разнообразие от модели дънки в различни дизайни, размери и цветове, така че всеки човек може да открие точния дизайн дънки за себе си.

Понякога объркани от разнообразните модели дънки, може и да не сме сигурни по отношение на това кои дънки са най-добрият избор за нас.

Можем обаче да направим правилен избор на дънки за разходка из града като определим какво ниво на удобство искаме в ежедневието,както и какъв е нашият предпочитан моден стил. Друго важно нещо, което да вземем под внимание при избор на дънки в стрийт стил е да определим кой точно дизайн дънки ще ни отива на нашия тип фигура.

Едва ли има друг вид дънки, които така добре да отразяват бунтарския стрийт стил, както дънките с декоративни дупки и накъсвания.Този тип стрийт стил дънки се наложи като предпочитан стил не само за излизане, но и в ежедневието както при мъжете, така и при жените.

Предимството на дънките с декоративни прорези е, че винаги придават на всеки аутфит свеж, модерен стил, като в същото време могат да се съчетават в различни спортно-елегантни аутфити.

Ако следвате последните модни тенденции и обичате да разнообразявате своите аутфити в ежедневието с добавяне на интересни модни детайли, то изберете дънки с декоративни прорези.

Ако определяте модния си вкус като по-скоро класически и харесвате дрехите със семпъл дизайн, то за вас по-подходящи са изчистените модели дънки, по които няма допълнителни декоративни детайли, или ако има, те са малко на брой и почти незабележими.

В тази статия ще ви дадем някои насоки, които да следвате, когато избирате дамски или мъжки дънки в стрийт стил.

Дънки в стрийт стил: как да изберем правилните дамски/мъжки дънки?

Нека разгледаме различните видове дънки и подходящите съчетания, с които да ги носим.

Класически прави дънки

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Дънките в класически дизайн с прави крачоли са може би най-популярният избор на дънки, както при мъжете, така и при жените.

Тъй като по дизайн съчетават дизайна на бойфренд и и скини дънките, дънките в класически стрийт стил подхождат на всеки тип фигура. Освен това те са изключително удобни и могат да се носят на различни поводи (на работа, в ежедневието, на парти).

Освен универсалния им подхождащ си с различни дрехи дизайн, класическите прави дънки визуално правят краката да изглеждат по-дълги.

Скини дънки

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Това са едни от най-популярните дънки, които почти всяка жена има в гардероба си. Скини дънките са добър избор за дамите, които искат да подчертаят формата на краката си. Те стоят особено добре на дами с тяло тип пясъчен часовник или правоъгълник и имат оформени крака без значение дали са ниски или високи.

Скини дънките могат да са с ниска, средна или с висока талия. По дизайн и цвят те могат да са в синьо, бяло и черно, а също и с декоративни прорези, щампи и апликации.

Скини дънките имат разновидност с кройка тип “цигара”, чийто крачоли стигат до зоната над глезена. Дизайнът им е такъв, че придава нотка шик на всеки аутфит.

Те могат да са със или без запретнати крачоли, като освен този детайл, няма друга значителна разлика между тях и класическите скини дънки стигащи до глезена. Този тип скини дънки също са подходящи за жени със слаби крака.

Като цяло скини дънките не са особено подходящи за дами с крушовиден тип фигура.

Бойфренд дънки

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Дънките тип бойфренд станаха популярни за първи път през 2014-та. Характеризират се с разкроен дизайн с дължина ⅞. По различни са от скини дънките по това, че са леко широки и имат ръбове на крачолите.

Бойфренд дънките вече не се приемат само като дреха за свободното време, а те всъщност станаха универсална елегантна дреха, с която можем да се появим както на работа, така и на събиране с приятели.

Предимство на бойфренд дънките е, че могат да се съчетават с различни видове дрехи и обувки. С тях можете да постигнете както елегантна визия за офиса или задачи из града с комбинация от сако, семпла блуза и сандали или сникърси, така и атрактивна визия за нощното парти с комбинация от високи сандали и ефектен топ.

Бойфренд дънките са подходящи за всички типове фигура, като от техния дизайн могат да се възползват и по-пълните дами, които искат визуално да удължат краката и талията и да прикрият корема.

Дънки с висока талия

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Тази година дънките с висока талия са супер модерни, така че ако харесвате този дизайн, можете да изберете дизайна, който ви подхожда сред разнообразието от видове дънки с висока талия.

Дънки с висока талия се откриват в разнообразие от дизайни - с декоративни копчета на кръста, колани, декоративни отвори и прорези, декоративни елементи като камъни и перли, бродерии и щампи.

Дънки с ниска талия

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Дънките с ниска талия стоят добре на жени с добре изразена талия и оформен корем, тъй като започват от зоната малко под пъпа.

Този тип дънки всъщност могат да бъдат в три вида дизайн- прави, скини и супер скини.

Дънков клин

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Също както скини дънките, дънковият клин е подходящ за дами със слабо телосложение, които искат да подчертаят формата на краката си във визията.

Дънковият клин е добър избор за тези от вас, които целят спортно-елегантен аутфит, който предлага едновременно максимално удобство и стилен дизайн в ежедневието.

Едни от предимствата на дънковия клин са неговата еластичност, която позволява свобода при движение, както и факта, че няма закопчаване, а ластик.

Също така този тип дамски панталон от дънков плат подхожда на всеки тип фигура и се предлага в различни цветове и дизайни, които имат множество съчетания с други видове дрехи.

Дънки с широки крачоли

Стрийт стил: как да изберем подходящи дънки?

Таз годишният тренд на панталоните с широки крачоли повлиян от модата на 90-те години не подминава и дънките, като имаме разнообразие от опции за избор. Можем да избираме както от семпли модели дънки, така и такива с декоративни бродерии и апликации, ефектни колани и верижки.

Дънките с широки крачоли стоят чудесно на високи жени, високи жени с тяло тип круша, както и високите жени с тяло тип ябълка. Този тип дънки не са особено подходящи за ниски жени.