Топ 5 съвета за избор на подходящото спортно облекло

Dress4Less
Dress4Less
26 / 06 / 2019

Лятото е прекрасен сезон за активен спорт, без значение от типа активност и мястото за спортуване – дали е на открито или на закрито. Редовните упражнения са идеален начин за поддържане на добра физическа форма. Неизменна част от тях е изборът на подходящо спортно облекло. Това не означава, че например някоя стара тениска и клин, в които се чувствате удобно са правилният избор. Да се чувствате комфортно, докато спортувате, несъмнено е важно. Още по-важно обаче е да се погрижите за здравето си, а именно носенето на подходящи спортни дрехи за тренировка може да ви помогне да постигнете това.

  • Подходящи материи за спорт

Въпреки, че за най-удобни материи винаги се считат естествените тъкани като памук и лен, когато става въпрос за тренировки, потене и т.н., няма нищо по-добро от избора на тъкани, които са подобрени чрез технология. Памукът поглъща водата, съответно и потта, но му е необходимо много време, за да изсъхне, докато съвременните тъкани могат да отнемат потта от кожата ви, поддържайки телесната ви температура равномерна, а кожата ви суха, предоставяйки ви по-голям комфорт.

Adidas притежева технология ClimaLITE® , която изтегля потта далеч от кожата към външната повърхност на материята за по-бързо изпаряване, като по този начин регулира естествената температура на тялото, при Puma тази технологията се казва DryCell, при Reebok съответно Activchill, а при Under Armor е системата Moisture Transport, която е характерната за марката.

UNDER ARMOUR Run Tall Graphic Tee BlackADIDAS Racerback Printed TopPUMA Techstripe Tricot TracksuitREEBOK Acid Fade Legging

  • Стягащи облекла

При всеки спорт, в мускулите се натрупва млечна киселина и тъй като тя не може да бъде разнесена бързо, това причинява мускулна болка. Когато спортувате с екип от стягащи тъкани, подпомагате кръвоносните съдове, тъй като спортните ви дрехи прилепват плътно до кожата и по този начин подпомагат потока и движението на кръвта. Това означава, че трябва да избирате спортно облекло, което ще ви помогне да постигнете най-добри резултати и ще осигури комфорт на тялото ви.

  • Облекла по тялото

Трябва да избирате спортно облекло, което е изработено от материи като ликра и спандекс, което е плътно по тялото ви и не променя формата си дори след многократно изпиране, за разлика от памучните дрехи, които променят формата си след няколко пранета.

  • Качествени спортни облекла

Ако планирате и инвестирате разумно в качествени спортни облекла, няма да се налага да купувате нови спортни комплекти за всеки сезон. Купете екип за основната ви спортна активност и надграждайте. Изберете панталоните и дължината им в зависимост от активността, върху която ще се фокусирате (къси, дълги или със средна дължина). Изберете плътно прилепнали горнища и подходящи обувки. Стремете се да купувате най-качествените дрехи, тъй като те, не само, че ще издържат по-дълго, но и ще получите най-доброто от спортното си облекло.

  • Комфортни спортни облекла

Не на последно място представлява удобството и комфортът при избор на дрехи за фитнес. Все пак с тях ще се прекарват много часове в интензивни упражнения и спорт, ще се извършват много повтарящи се движения. За това е необходимо облекло, което да ви кара да се чувствате комфортно –  да не бъде нито твърде стегнато, нито твърде свободно, защото това как се чувствате по време на спорт е наистина важно.

Важно е всъщност не колко добре изглеждате в спортните си дрехи, а дали те са ви удобни, съобразени с вашите тренировки без значение от избора на спорт. А какво по-хубаво, ако се харесвате и чувствате комфортно в спортната си визия.

Може да разгледате нашите предложения за мъжки тениски, мъжки къси панталони, дамски потници и дамски клинове, с които да осигурите вашият спортен стил и комфорт във всякакви условия!