Топ успешни колаборации между известни личности и марки маратонки

Dress4Less
Dress4Less
26 / 04 / 2022

Източник на снимка: Unsplash

Неведнъж сме говорили за това, че маратонките са сред предпочитаните обувки от мъже и жени. Те може да са перфектния избор не само за спорт, но и за ежедневието. 

Днес конкуренцията сред марките, предлагащи маратонки, е огромна, особено що се отнася до спортни марки като Adidas, Nike и Puma. Въпреки, че всяка една от тях си има своите верни почитатели и внимание не липсва на нито една, то те трябва да полагат необходимите усилия, за да са на върха и да се стремят да изпреварят своята конкуренция.

Един от най-впечатляващите начини, по които марките успяват да привлекат вниманието към себе си, е като си сътрудничат с известни личности, като актьори, поп изпълнители и спортисти.

Подобни колаборации имат преимущества не само за брандовете, но и за звездите, защото така те печелят още повече внимание и слава, увеличават приходите си и предизвикват невиждан шум в социалните мрежи. 

По-интересното според нас, обаче, е, че знаменитостите вече не са само посланици на световни марки, но подкрепят и съвместно с бранда създават продукти, с което още повече привличат прожекторите към себе си. Но, говорейки за маратонки, определено има страхотни колаборации, които са били успешни и запомнящи се. Нека да видим кои са те.

Серина Уилямс и Nike

Няма как да не започнем с Nike. Брандът винаги е бил на върха и един от най-предпочитаните както от обикновените потребители, така и от световноизвестни звезди.

През 2018 година една от топ тенисистките - Серена Уилямс, след бременността с дъщеря ѝ Алексис, тя се завърна отново на турнира Уимбълдън в Лондон.

Завръщането ѝ беше повече от страхотно, защото отбеляза случая със свой продукт, колаборация именно с Nike. Малко преди турнира Серена Уилямс представи своят модел маратонки Nike Air Force 1 Strong and Sure. 

Основният цвят на модела е мръсно бяло, като се отличава с изключителен дизайн, така че със сигурност ще грабне вниманието ви и ще го запомните.

Джъстин Тимбърлейк и Nike

Продължаваме отново с бранда Nike и колаборацията му с един от отличаващите се поп изпълнители - Джъстин Тимбърлейк. Всъщност, Nike и Тимбърлейк имат два успешни проекта. Първият беше през 2013 година, когато беше представена колекцията Legends of the Summer, включваща два модела маратонки, създадени от Джъстин Тимбърлейк и дизайнера Тинкър Хатфийлд.

След успеха на първата съвместна работа, през август 2018 година последва създаването на още един модел маратонки - Air Jordan III JTH, вдъхновен от песента Higher Higher, която е част от албума му “Man of the Woods”.

Ана Уинтур и Nike

Ана Уинтур - главен редактор на списание Vogue в САЩ и едно от най-разпознаваемите имена в модната индустрия. Затова и не беше никаква изненада за нас, че колаборацията ѝ с Nike пожъна такъв успех. Заедно създадоха два модел маратонки.

Първият модел бе AJI ZIP AWOK - ретро Air Jordan 1, който пуснаха в продажба през юли 2018 година. Изработени от ултра мека кожа, маратонките бяха налични в червено или бяло. 

Циповете имат етикети Nike Air и edited by Vogue. На езика на маратонката и подметката има още един емблематичен елемент, а именно подписа на Ана Уинтур, който поставя като одобрение и на страниците на списание Vogue - AWOK (Anna Wintour Okay).

Два месеца по-късно през същата година излезе и вторият модел - AJIII SE AWOK. Този модел маратонки отново е с нейния характерен подпис AWOK. Специфичното за модела е, че е вдъхновен от костюмите на Ана, направени от луксозната материя туид.

Травис Скот и Air Jordan 1

Травис Скот е другото лице, което направи изключително успешна колаборация с Nike, създавайки модела маратонки Air Jordan1. Рапарът е известен не само с музиката си, но и като част от модата днес. Както сред брандовете има съревнование, така се усеща и между звездите.

И ако трябва да бъдем по-конкретни, то говорим за това между Травис Скот, Върджил Абло и Кание Уест. И все пак, Травис определено знае как умело да изпъкне със своя нюх за бизнес в модната индустрия.

Толкова добре, че в края на 2021 година трябваше да излезе нов модел Air Max 1 × Cactus Jack. Но Nike отложи пускането на продукта на пазара, заради трагичната злополука, която се случи на Astroworld.

Топ успешни колаборации между известни личности и марки маратонки

Източник на снимка: Unsplash

Карди Би и Reebok

Една от топ рап изпълнителките, Cardi B бързо успя да спечели сърцата на брандовете Christian Cowan, Michael Costello и Dolce&Gabbana. 

Още едно доказателство за това колко добре ѝ се получават колаборациите с едни от топ марките в света е съвместната работа с Reebok, създавайки нов модел маратонки. Оттогава често виждаме как Cardi B завършва своята визия с чифт Reebok маратонки.

Джиджи Хадид и Reebok

Един от топ моделите в света - Джиджи Хадид, е още една звезда създала много успешна колаборация с Reebok. В началото на декември 2018 година Reebok пусна нов модел маратонки - Reebok x Gigi Hadid. 

По случайност или не това беше правилният момент за пускане на нов продукт, точно преди коледните празници. Това също допринесе за успеха на колаборацията.

Моделът маратонки, който представи, бе в черен цвят с открояващи се оранжеви връзки. Интересното е, че това не е първата колаборация на Джиджи Хадид с бранд. Моделът има други успешни съвместни проекти с Puma и Tommy Hilfiger.

Топ успешни колаборации между известни личности и марки маратонки

Източник на снимка: Pixabay

Александър Уанг и Adidas

Adidas Originals и модният дизайнер Александър Уанг създадоха успешна колаборация на цели 3 колекции маратонки и всичко това само в рамките на 2018 година. Абсолютното доказателство за успех, но предвид мащаба на дизайнера и това, което е, няма как да очакваме друго.

Това, което със сигурност знаехме, че моделите маратонки, които ще ни предложат, няма да са нещо предсказуемо. И точно така стана. Колаборацията успя да ни изненада с интересни модели, като те заложиха на нещо ново и достатъчно дръзко.

Селена Гомес и Puma

Американската певица и актриса Селена Гомес е един от най-големите посланици на бранда Puma. През 2018 година брандът и певицата решиха да създадат нещо ново заедно. 

Така се ражда и модела Defy x SG, който се оказва и един от хитовите модели маратонки. Не случайно получиха изключително много признания за съвместната си работа и продукта, който бяха създали.

Със сигурност това са малка част от успешните колаборации на холивудски звезди с едни от гигантите в производството на маратонки. Ние определено можем да потвърдим, че този тип сътрудничества работят изключително добре, защото помага на брандовете да внесат глътка свеж въздух сред моделите маратонки, които предлагат.