Цял бански или от две части да изберем?

Dress4Less
Dress4Less
22 / 08 / 2022

Лятото е тук и треската за бански вече започна. Ако сте от тези, които са позакъснели с избора на бански, то не се тревожете, тъй като в тази статия ще ви дадем съвети как да изберем правилния дизайн бански.

По отношение на въпроса дали да изберем цял бански или бански от две части, то при този избор трябва да се ръководим главно от това с кой дизайн бански ще се чувстваме най-удобно, а също и какво е нашето телосложение. 

Въпреки че понякога се влюбваме в модел бански, който сме видели на витрина на магазин, това не е гаранция, че той ще ни подхожда след като го облечем. За да изглеждаме и да се чувстваме добре в един бански, то неговия дизайн трябва да е подбран спрямо нашия тип фигура.

Има разнообразие от модели бански на пазара, и това от една страна е добре, но от друга може да ни затрудни при избора на подходящ бански. 

Както е и със всеки тип облекло, постигането на красив и хармоничен аутфит е изборът на дрехи в такъв дизайн, който най-добре съответства на нашия тип фигура. Един от начините да си гарантираме страхотна плажна визия е като изберем такъв дизайн бански, който подхожда на нашия тип фигура и подчертава нейните преимущества. 

Тяло тип ябълка

Цял бански или от две части да изберем?

При избор на бански за фигура тип ябълка основна цел е да постигнем визуално удължаване и вталяване на фигурата чрез прикриване на по-широките части на тялото като бедрата, корема, ханша и талията.

Целите бански са отлична опция за дами с подобен тип фигура. Ако имате такъв тип фигура, то за вас най-подходящи са целите бански, тъй като те най-добре подхождат на тяло с ябълковидна форма.

Цял бански или от две части да изберем?

Други подходящи модели бански са едноцветни горнища със семпъл изчистен дизайн, като горнищата в стил спортно бюстие също изглеждат добре на тази фигура. Ако сте почитатели на банските от две части, то се препоръчва за вашия тип тяло горнище и долнището да са от една цветова гама или да имат еднакъв тип щампа.

Тяло тип круша

Цял бански или от две части да изберем?

При тялото тип круша долната част на тялото е по-широка спрямо горната. При избора на бански за този тип фигура целта е вниманието да се насочи главно към горната част на тялото, като в същото време се осигурява покритие за долната част на тялото.

Изберете горнището на банския в ярък цвят и с различни декоративни детайли (например руш, дантели), а долнището се препоръчва да бъде малко по-изрязано, което ще направи краката да изглеждат визуално по-дълги и ще “втали” талията и ханша. 

Също така долнището на банския за крушовиден тип тяло се препоръчва да бъде в един неутрален цвят, за да бъде фокусът във визията насочен главно към горната част на тялото.

Банските с релефни материи и асиметричните модели с една презрамка също изглеждат много добре на този тип фигура, тъй като визуално карат тялото да изглежда издължено.

Ако харесвате семплия и изчистен дизайн при банските, то подходяща опция за вашия тип фигура е цял бански в черно с изчистен дизайн. За крушовидния тип тяло подходяща опция са също дамските бански шорти, ако са ви удобни.

Тяло тип пясъчен часовник

Цял бански или от две части да изберем?

Ако природата ви е дарила с тяло пясъчен часовник, то сте късметлии, тъй като на този тип фигура подхождат голям брой модели бански. При тялото тип пясъчен часовник имаме добре изразена талия като раменете и ханша са в еднаква ширина. 

За дами с такава фигура са подходящи както целите, така и банските две части. По отношение на дизайна можете да изберете точно този, който ви допада най-много, без значение дали ще е изчистен откъм детайли и в един цвят или в него ще присъстват няколко цвята и различни декорации като принтове, рюш, дантела, връзки,колани, панделки, верижки, декоративни камъни.

Тяло тип обърнат триъгълник

Цял бански или от две части да изберем?

При тялото тип обърнат триъгълник раменете са по-широки от ханша. Дамите с фигура обърнат триъгълник са често с малък бюст. За този тип тяло най-подходящи са горнищата на бански с V-образно деколте, както и горнищата с триъгълна форма с връзки, които се връзват на врата, тъй като те придават женственост и хармония на фигурата. 

При избора на бански за този тип фигура е важно фокусът да се привлече към долната част на тялото. Затова и ако имате тяло тип обърнат триъгълник, се препоръчва да изберете долнища с различни декорации като рюш, странични връзки, декоративни гънки.

Цял бански или от две части да изберем?

Също така заложете на многоцветни долнища, долнища на райета, или пък такива с цветни щампи и декоративни камъни, които да привличат фокуса във визията. Ако обичате да носите цели бански, то на вашата фигура най-добре стоят асиметричните модели бански с една презрамка, като те могат да са цели или от две части.

Тяло тип правоъгълник

Цял бански или от две части да изберем?

За атлетичното тяло с правоъгълна форма има богат избор от дизайни бански. За този тип фигура, при която раменете и ханшът са с еднаква ширина, подходяща опция са банските с различни декоративни елементи и различни декоративни прорези, тъй като с тяхна помощ можем да създадем усещането за извивки във фигурата и да придадем женственост на визията.

Долнища с висока талия помагат за постигането на фигура тип пясъчен часовник, и те изглеждат добре на дамите с правоъгълна форма на тялото. 

Цял бански или от две части да изберем?

Целите бански със стратегически разположени декоративни отвори, както и моделите с връзки отстрани, декоративни верижки, разноцветни геометрични, тропически или флорални принтове също са подходящ избор за тялото с правоъгълна форма, тъй като създават усещането за извивки в самата визия.

Друг тип бански подходящ за правоъгълния тип тяло е целият бански с V-образно деколте и изрязана долна част, което също придава женственост на силуета.

Бански за голям бюст

Цял бански или от две части да изберем?

Ако сте от дамите надарени с голям бюст, то е важно да заложите на бански, чието горнище осигурява добра поддръжка. Заложете на модели бански със стабилно и здраво закопчаване, като например катарами.

При покупка на бански търсете такива, в чийто описание, присъстват и размерите на бюста, отколкото тези, които се предлагат в стандартни размери, при което се взема предвид цялото тяло. Така ще избегнете риска да си вземете бански, който пасва отлично на долната част на тялото, но пък не осигурява добра поддръжка за бюста. 

Бански за малък бюст

Цял бански или от две части да изберем?

Ако пък имате малък бюст, то за постигането на един балансиран плажен аутфит се препоръчва да изберете бански с горнища, при които присъстват различни декоративни елементи. Това могат да са привличащи окото панделки, рюш, цветни щампи, райета, декоративи верижки, катарами.

Допълнителните детайли ще придадат илюзия за по-голям бюст и ще балансират пропорциите на плажната ви визия. Добър избор са също push up горнищата на бански, които придават обем на бюста и балансират фигурата. 

Дамите с малък бюст могат да се възползват от дизайна на триъгълните горнища, които ще им стоят добре и са също актуални всяко лято. Банските с плетени материи също са модерна и закачлива лятна опция за вас, ако имате малък бюст.