Кое е най-доброто спортно облекло за през пролетно-летния сезон?

Dress4Less
Dress4Less
12 / 04 / 2021

Студеното време е освен фактор, който спира хората от това да излязат навън и да се насладят на една приятна разходка или интензивна тренировка. Но за щастие, пролетно-летния сезон е към своето начало, което от своя страна означава, че външните спортни активности могат да започнат. 

Предвид сегашната епидемична обстановка предполагаме, че ако преди не сте били физически активна личност, сега желаете повече от всичко да излезете навън, за да практикувате всякаква по вид дейност. В края на краищата, активното тяло е със сигурност здраво тяло, така че е редно да се възползвате от тази възможност.

Преди да предприемете каквото и да е било обаче е важно да съобразите вашето облекло. В случай, че все още не знаете, спортното облекло играе съществена роля при спортуващите хора. Все пак не случайно, професионалните атлети се доверяват толкова много на своята екипировка.

Ето затова днес сме си поставили за цел да представим кои комбинации всъщност ще бъдат идеални за вас. Към това число ние ще обърнем специално внимание на дамския и съответно мъжкия стил, тъй като поради богатото наличие от дрехи е възможно да останете сравнително объркани.

Кое е най-доброто спортно облекло за през пролетно-летния сезон ?

Независимо дали разполагате с клинове, шорти или други активни облекла във вашия гардероб, всички те играят ключова роля в постигането на цялостен спортен вид. С новата 2021 година ви гарантираме, че предстоят редица интересни тенденции, които определено ще ви оставят изненадани. 

Границата между ежедневното облекло и това предназначено за спорт вече не съществува, тъй като голям процент от потребителите на световна база се стремят да рационализират своите тоалети. А с навлизането на новите модели активни облекла, броят на ентусиастите се увеличава двойно.

В случай че желаете нещо многофункционално, с което да спортувате и работите от уюта на дома, новите тенденции със сигурност ще ви възнаградят с вдъхновение. Разнообразната им комбинация от цветове, щампи и стилове е повече от превъзходна.

Именно поради това ви препоръчваме да останете с нас възможно най-дълго, за да разберете кое всъщност е най-доброто спортно облекло за пролетно-летния сезон. Както вече споменахме, ще разгледаме продуктите и при двата пола, като за начало ще започнем от сферата на дамите.   

За дамите

Изборът при дамите почти винаги е бил доста объркващ, поради огромното наличие от модели. С наближаването на пролетно-летния сезон обаче изглежда, че модните тенденции са се насочили изцяло към цветните нюанси. Причината за това е, защото те се съчетават изключително добре с естествените тонове. 

Като най-добър тоалет можем веднага да оприличим - клиновете с висока талия и също така суитчърите с качулка. По отношение на горнището вече е напълно възможно да откриете модели, които да са изградени от благоприятни дишащи материи и в разнообразни цветове, отличаващи се от скучното сиво. 

Съответно леките материи, от които са изградени са перфектни за комбинирането им със спортни сутиени и клинове. С тяхна помощ дамите ще могат да поддържат комбинацията на уличен и традиционен фитнес стил. А веднъж щом изберете атрактивен пролетен цвят вашето присъствие ще бъде наистина забележимо.

Клиновете са популярно активно облекло от доста години насам, но на този етап разновидностите с висока талия превзеха световните сцени. Обикновено стандартните модели осигуряват подобаваща опора на тялото, но някои дами желаят да имат още по-голямо покритие. 

Това от своя страна допринесе за силното популяризиране на високата талия.  Със съдействието на скромните клинове ви уверяваме, че ще се чувствате наистина превъзходно. Комфортът е само една част от предимствата, така че непременно обърнете внимание на световните марки, които ги произвеждат, като – Puma, Reebok и Adidas. 

 Кое е най-доброто спортно облекло за през пролетно-летния сезон?

За мъже

Макар че мъжете наблягат повече на практичния и изчистен дизайн, модните тенденции през пролетно-летния сезон за 2021 година не са никак за подценяване. Най-основния проблем тук обаче ще бъдат определено горещините, които ще настъпят в средата на сезона. 

Следователно, за да може спортуващите да се чувстват непрекъснато в комфорт, водещите производители решиха да променят своя производствен подход.  Те от своя страна, започнаха да прилагат само дишащи материи в своите мъжки стоки. 

Това важи включително, както при спортните долнища, така и при горнищата. Дори при някои от най-новите модели горнища с дълъг ръкав на марките, като Adidas и Puma, е възможно да срещнете дишащи тъкани, които ще ви поддържат непрекъснато в хладно състояние по време на тренировъчния процес.  

Като за допълнение към своя вид, съветваме мъжете да обърнат внимание и на спортните аксесоари  от рода на :

Колкото и изненадващо да звучи, през последните няколко години комбинацията на мъжки къси панталони с тениска и спортно яке започна да набира все по-голяма скорост. Ако възнамерявате да спортувате рано сутрин, за да избегнете следобедните горещини тази тенденция е перфектна за вас.

В края на краищата марките, като – Puma, Nike и Under Armour, внедриха мрежести тъкани в своите продукти, с които потребителят ще се чувства по-хладно. В допълнение към това спортните облекла разполагат с олекотена и водоустойчива материя, която ще ги предпазва успешно дори при дъждовно и ветровито време.   

 Кое е най-доброто спортно облекло за през пролетно-летния сезон?

Има ли значение какъв тип спорт практикувате ?

Въпреки че доскоро това се считаше за мит, реално погледнато облеклото наистина може да повлияе на спорта, който практикувате. От една страна, носенето на подходящи дрехи ще повиши увереността ви и съответно отношението към самите тренировъчни процеси. 

Без значение дали ще упражнявате йога или бягане е препоръчително да се насочите към облекло, което е изцяло предназначено за тях. По този начин вие ще можете да си гарантирате подобаваща защита, защото специализираната им материя ще бъде способна да предотврати евентуални наранявания.

Наред с това циркулацията на вашия кръвен поток също ще бъде облагодетелстван, тъй като тъканите ще осигуряват постепенно компресиране. Ако сте активно спортуващ, това не е никак за пренебрегване, защото ще можете по-ефективно да се възстановявате след края на тежките упражнения.

Специалистите препоръчват да се насочите към удобни и прилепнали дрехи от следните материи :

  • Спандекс
  • Найлон
  • Памук
  • Полипропилен и други

Избягвайте облеклата, които държат прекалено стегнато или пък не оказват никаква опора на вашето тяло.  В крайна сметка не забравяйте, че най-важното съображение е да се чувствате добре по време на тренировка, докато излъчвате спретнат и изтънчен вид. 

Облеклото подходящо ли е за ежедневието ?

Невероятно, но реалната действителност е, че можете да носите спортно облекло по време на вашето ежедневие. В интерес на истината това всъщност е новата мода, която завладя всички възрастови групи по света. Спортните производители наистина вдигнаха нивото, когато представиха своите нови модели. 

За да осъществите желания небрежен стил, ще е нужно да внимавате доста, тъй като шансът да направите грешна комбинация е сравнително висок. При условие обаче че избирате класически еластични тъкани, които да не ограничават вашето движение смятаме, че няма за какво да се тревожите.

От друга страна при посещението на онлайн магазина на Dress4less, вие ще останете наистина удивени. Причината за това е, защото тук ще успеете да откриете абсолютно всичко, тъй като новата ни пролетна колекция е вече факт. В нея ние сме обърнали особено внимание върху спортния сектор. 

Ако цялостните спортни комплекти не са нещото, което ви носи максимална наслада, чувствайте се свободни да експериментирате. Както вече разбрахте, спортният стил може да бъде комбиниран с абсолютно всичко, така че възползвайте се от нашите висококачествени марки още сега.

Освен със стилния си дизайн, предлаганите от нас продукти ще ви възнаградят с несравнимо удобство, дълготрайност и най-вече достъпна цена. С тях тренировките ви ще минават изключително приятно и пълноценно.