Защо да изберем обувки с Gore-Tex мембрана и за какво служи тя?

Dress4Less
Dress4Less
21 / 01 / 2019

От интензивни алпийски спортове до обикаляне на студените улици и топли кафенета, обувките с GORE-TEX ще осигуряват топлина и комфорт на краката ви. GoreTex® осигурява оптимална защита при всякакви метеорологични условия - при студено и влажно време, когато вървите по чакъл, асфалт или скалист терен. Обувките с Gore-Tex® мембрана предлагат оптимална защита, комбинирайки водоустойчивост с максимално дишаща материя. Благодарение на микропорестата структура на мембраната, обувките отблъскват водата и позволяват на потта, която се отделя от краката да излиза навън. По този начин краката ви ще са винаги сухи и комфортно топли. В допълнение, всички Gore-Tex продукти са безопасни за носене и отговарят на най-съременните препоръки за безопасност - като Oeko-Tex. Освен това са и екологичо съобразен избор,  благодарение на факта, че се произвеждат изключително отговорно и с такава издържливост, която да позволи ползването на продуктите дълго време, което от своя страна намалява използването на естествените ресурси и загуби при производството.

Предимствата на обувките с Gore-Tex® не са никак малко и включват висока ветро- и водоустойчивост. Порите на мембраната възпрепятстват преминаването на водата навътре като същевременно позволяват на обувката да диша за да не спарва краката.

Обувките с такава технология са подходящи за всякакви дейности – от бягане, походи и планински туризъм до лов.

Друго главно предимство на мембраната, е че при кожените обувки, които са естествено водоустойчиви, намалява времето за изсъхване на повърхността на обувката и представлява втори слой защита срещу метеорологичните условия. При обувките от синтетични материали пък, мембраната предоставя отлична водоустойчивост, неприсъща за повечето обувки произведени от такива материали.

Обувките с Gore-Tex® се поддържат лесно и ако се грижите за вашите ще може да ги носите дълги години. Когато е възможно ги изтръсквайте и ги почиствайте с четка след всяко носене. За кожени обувки също може да използвате продукти за грижа за кожата (вижте нашите предложения тук), които запазват кожата еластична и без пукнатини. Оставяйте обувките да изсъхват сами, на стайна температура.

описание на Gore-Tex мембраната

Използвайте  продукти, които са на водна основа. Мазните или маслени продукти за поддръжка могат да възпрепятстват функциите на мембраната. Третиране с цел отблъскване на водата не е нужно за продуктите, които са с Gore-Tex® мембрана. Но използвайки ги, можете да защитите външния материал, от който е изработено изделието, запазвайки го сух и подобрявайки неговото отблъскване и незадържане на прах и замърсявания.

Правилните чорапи също са от значение за усещането и комфорта на краката. Няма нужда да казваме, че Gore-Tex® мембраната ще изпълнява функциите си независимо какви чорапи носите. Въпреки това може да съобразите изборът на чорапи с активността ви. Вълнените чорапи са подходящи за зимни ботуши или ниски обувки, както и за детските обувки. Последните комбинират в себе си висококачествена вълна с модерни функционални нишки. Колкото до чорапите от памук - те имат един недостатък, а именно, че поглъщат влагата. Това намалява изолацията и потта не може лесно да излезе навън. В резултат краката стават студени и влажни.

Може да разгледате нашите предложения за мъжки и дамски обувки, с които да осигурите вашият стил и комфорт във всякакви условия!