Защо да предпочетем марковото пред обикновеното спортно облекло?

Dress4Less
Dress4Less
30 / 09 / 2020

Инвестицията в марково облекло определено се отплаща. Оригиналното спортно облекло има редица предимства пред неоригиналното. Когато си купуваме оригинално спортно облекло, ние правим дългосрочна инвестиция в своето удобство и комфорт.

Без значение дали сте професионални атлети, които целят нови спортни постижения или просто сте фенове на спорта, които искат да поддържат своето здраве и фигура, спортното облекло и обувки с високо качество е това, от което се нуждаете.

 

Оригиналното спортно облекло е изработено така, че не само ни кара да се чувстваме супер удобно, но и подобрява нашето спортно изпълнение и ни предпазва от нараняване.

 

 Когато се чувстваме удобно по време на спорт ние не само подобряваме спортното си представяне, но и намаляваме риска от евентуални травми. Материите на спортното облекло са меки на допир и осигуряват изключително чувство за комфорт. 

 

Оригиналното облекло за спорт оправдава своята по-висока цена поради факта, че в неговата изработка са вложени висококачествени материали. 

 

Какви ползи ни носи оригиналното спортно облекло?

 

Защита от травми

От изключително значение е да сме защитени по време на спортна дейност. Спортното облекло трябва да бъде не само удобно, но и да ни осигурява необходимата защита от наранявания по време на спорт.

Спортните обувки са може би един от най-важните елементи на даден спортен аутфит.

Защо да предпочетем марковото

Удобство и свобода

Удобството на спортната екипировка е от приоритет без значение дали сте просто любители или се занимавате със професионален спорт. Оригиналното спортно облекло улеснява движенията ни, а не ги ограничава.

Важно е спортното облекло да бъде съобразено с вида на спорта, който практикуваме. Когато носим неудобно спортно облекло, по време на спорт ще се спираме да го коригираме.

Така е и по-вероятно да се разсейваме от тренировката, което съответно ще намали нейната ефективност, както и ще попречи на оптималното ни спортно представяне.

Те трябва да са точния размер и да са подходящи за вашия тип тяло. Правилно избраните спортни дрехи осигуряват свобода на движението. Те не само позволяват повече удобство, но и подобряват спортното представяне, което ключово при атлетите.

Неправилните обувки за спорт могат да наранят стъпалото и да доведат до натъртване, охлузване на стъпалото, мазоли, което създава дискомфорт.

Правилното спортно облекло може да ви накара да забравите, че го носите. При някои модели спортно облекло има въведена безшевна технология, която позволява максимален комфорт при носене. То не трябва да е нито твърде тясно, нито твърде широко,за да не възпрепятства свободните ви движения.

Същото е и със спортните обувки. Те не трябва нито да са твърде тесни и да стягат крака, нито пък да са широки и да нестабилни за стъпалото. Подметката им трябва да бъде направена така, че да абсорбира отлично ударите при движение.

Защо да предпочетем марковото

В противен случай, може да усещате болка в мускулите и ставите след спорт. Това се отнася особено за аеробни упражнения или спортове, които включват бягане и скачане.

В зависимост от вида на стъпалото ви, понякога е добра идея да използвате ортопедични стелки, ако усещате дискомфорт при носене на дадени спортни обувки.Те ще дадат стабилност при движения кат бягане и скачане.

Издръжливост

Поради висококачествената си изработка, марковото спортно облекло е издръжливо на износване и пране. Ако смятате да практикувате редовно дадена спортна активност, то си струва да инвестирате в устойчиво на износване оригинално облекло.

Издръжливостта на спортното облекло се дължи на начина на изработка. То трае много повече от неоригиналното. Шевовете на материите  са здрави. Материите са здрави, но в същото време се характеризират с еластичност.

Друго качество на оригиналното спортно облекло е свойството му да запазва формата си след разтягане. Това важи за всички видове спортно облекло, което е оригинално.

Спортното облекло изработено от ликра и еластан например се характеризира с висока издръжливост. Материите, в които присъства смес от технологично подобрени и естествени тъкани като памук, коприна, лен, вълна, са най-подходящ избор за спортно облекло. Те предлагат комбинация между еластичност, проветривост и влагоабсорбиращи свойства.

Преценете колко често спортувате. Колкото по- активни сте, толкова по-качествено и надеждно трябва да бъде вашето спортно облекло, за да ви служи за дълго.

Дишащи и деликатни материи

При оригиналното спортно облекло материите са дишащи и осигуряват отлично абсорбиране на потта и проветривост дори при интензивна физическа дейност. При производството им се влагат иновативни технологии, които предоставят максимално удобство и комфорт.

Материите на оригиналното спортно облекло се адаптират към промените в температурата на тялото при различните сезони. Например през лятото спортното облекло помага на тялото да се охлади, а през студените месеци поддържа топлината.

Избраните спортни дрехи трябва да ни носят комфорт при различни видове климат. Така че трябва да прецените при какъв климат обикновено спортувате. Подберете правилно спортното облекло спрямо сезон.

Всяка кожа е различна.Затова и при избор на спортно облекло е хубаво да избираме такова, което е изработено от висококачествени материи. Така ще избегнем неприятното потене и дразнене на кожата.

Материите на някои оригинални спортни облекла са направени по специална технология. Тя не им позволява да задържат потта и тя се изпарява без да създава чувство дискомфорт на кожата. Също така някои материи са изработени така, че да предпазват от неприятни миризми.

Защо да предпочетем марковото

Стабилност

Когато носим спортно облекло и обувки усещаме чувство на стабилност и опора. Това се дължи главно на дизайна на облеклото.

Подходящото за нас оригинално спортно облекло трябва да ни осигурява опора на правилните зони, което пък от своя страна подобрява нашите движения и спортно изпълнение. При спортните клинове и панталони тази част може да се явява високата талия, която предоставя чувство за опора на кръста.

Възстановяване

Оригиналното спортно облекло също така може да подпомогне възстановяването. Компресионното спортно облекло и термо бельо на известните спортни марки носи редица предимства.

Този вид спортно облекло подобрява кръвната циркулация и дори има масажиращ ефект. Това съответно спомага за по-бързото възстановяване на тялото след физическа активност. Носенето на подобен вид оригинално спортно облекло спомага за намаляването на мускулната треска и схващанията.

Съвети при избор на подходящо спортно облекло

Както знаем има разлики между спортните марки, дори най-доброто спортно облекло може да не е подходящо за нас. За да си гарантираме удобство и комфорт е добре да подходим с внимание към избора на оригинално облекло.

Има няколко съвета, които да следвате, когато избирате спортно облекло в магазина.

Защо да предпочетем марковото

Раздвижете се

Когато мерите избран вид спортно облекло, направете движения, които са подобни на тези, които ще извършвате при любимата спортната дейност.

Спортното облекло трябва да ви приляга удобно и да ви предоставя свобода при движението. То не трябва да пречи на спортната ви дейност, а да бъде съобразено с потребностите ви за удобство и свобода. Оригиналните материи са меки и деликатни на допир.

Проверете етикетите

На пазара за спортно облекло се срещат постоянно фалшификати. Затова и при покупка на спортно облекло винаги проверявайте дали дизайните на моделите дрехи отговарят на истинския дизайн на официалния производител.

Обърнете внимание на етикетите и опаковките. Често при фалшивото спортно облекло те са с недобро качество на изработката.

Правилен размер

Правилният размер спортни обувки ще ни осигури удобството и защитата, от които се нуждаем по време на спортна дейност. Когато носим правилния размер спортно облекло ще избегнем дискомфорт и риск от травми.

Но добре е да знаете, че дори и когато подхождат добре на крака, дадени спортни обувки може да носят риск от травми, ако са износени. Затова е важно да подменяме редовно спортното облекло и обувки, когато забележим признаци на износване.

Правилен дизайн

Подберете точно дизайна на спортното облекло спрямо вида на спорта, който сте си избрали.  Ще бъде неподходящо, ако изберете за бягане спортни обувки, които са предназначени за фитнеса, или пък да носите йога бюстие за интензивни кардио упражнения.

Винаги проверявайте етикетите и четете характеристиките на дадения модел. Той трябва да съответства на особеностите на избрания спорт.