Златните правила в спортната мода

Dress4Less
Dress4Less
06 / 06 / 2022

Има редици причини да изберем спортни дрехи като част от ежедневния си гардероб. Те отдавна не принадлежат само на спортната зала или стадиона. 

Спортните дрехи дотолкова са навлезли в ежедневието ни като предпочитан моден избор за всеки сезон, че вече почти сме забравили за първоначалното им предназначение.

Стилът на спортните дрехи до някаква степен се адаптира спрямо модните тенденции и при другите видове облекло. То също така се адаптира и спрямо нуждите от удобство и комфорт на всеки съвременен човек с динамично ежедневие.

Това, което ги прави предпочитан избор на дрехи за ежедневието, е техният практичен и в същото време красив дизайн, както и високо ниво на удобство.

Златните правила в спортната мода

Ако сте фенове на спортния стил в обличането, то тази статия ще ви е любопитно да разберете кои са правилата на обличане при спортната мода, които ще ви гарантират уникален стил.

Без значение какви са вашите лични предпочитания за стил в спортното облекло, има някои правила, които всеки човек, който иска да изглежда добре, следва да спазва. 

Ето кои са и 5-те златни правила в спортната мода

1.Избор на подходящ размер

Едно от предимствата на спортно облекло е,че благодарение на еластичните му материи, то подхожда на различните типове фигура. Въпреки това е важно да изберем точния размер, който ни приляга.

Дори и да изберем спортно облекло от топ марка, ако то не съответства по размер на нашата фигура, няма да постигнем ефекта, който търсим. А дори обратното. Това е особено важно за случаите, когато става въпрос за спортно-елегантна визия.

 От избора на подходящ размер спортно облекло зависи и колко добре то ще ни приляга и ще прави визията ни привлекателна. Когато имаме плътно прилягащо по тялото спортно облекло, то трябва наистина да внимаваме дали избираме съответстващ на тялото ни размер при покупка.

2.Избор на марка

Златните правила в спортната мода

Когато става въпрос за спортно облекло, важно е да не прекаляваме със смесването на твърде много марки, тъй като различните лога ще си противоречат в самата визия, което няма да ни помогне да постигнем ефекта, който търсим. 

По-добър вариант е да се придържаме към една марка, без значение коя е тя, отколкото да носим облекло от две или повече спортни марки.

3.Избор на дизайн

Златните правила в спортната мода

Спортните дрехи отлично се вписват във всяка спортно-елегантна визия и с тях се постига най-лесно спортен шик. За тези, които не знаят, спортният шик представлява комбинирането на класически модели облекло с такива със спортен дизайн.

Не е задължително да сме облечени изцяло в спортни дрехи, ако целим спортно-елегантна визия за ежедневно носене.

Можем например да съчетаем чифт дънки в светъл нюанс и изчистен дизайн със спортна тениска или суичър и маратонки по възможност в същия цвят. Ако добавим и класическо кожено яке в черно ще постигнем с лекота небрежна градска визия.

Златните правила в спортната мода

Друг вариант е съчетаването на изчистена риза, поло и сако с чифт бели сникърси или маратонки, която визия може всъщност да бъде носена дори и в делова среда.

Ако пък харесвате спортния стил на обличане от глава до пети, то е важно да знаете, че той не е много подходящ за по-официални поводи за делови събирания с колеги и бизнес събития.

Когато става въпрос за избор на спортно облекло за спортно-елегантна визия, е важно да се насочим към тези модели спортни дрехи, които предлагат добро съотношение между функционалност и стилен дизайн.

4.Избор на цветове

Златните правила в спортната мода

Цветните дизайни в спортното облекло може и да са добра идея, когато става въпрос за поставяне на привличащ вниманието акцент във визията, но те трябва да се използват умерено.

При спортното облекло е важно да не съчетавате твърде много нюанси, за да избегнете визия, в която няма хармония и стил. Ако се колебаете кой цвят спортно облекло точно да изберете за даден повод, то семплите нюанси са винаги най-безопасната опция.

Насочете се към неутрални базови цветове като черно, бяло, кафяво, сиво, които се вписват отлично във всяка спортно-елегантна визия.

Златните правила в спортната мода

Можете да изберете аутфита си в изцяло един цвят. Съчетаването на различните елементи в спортното облеклото по цвят е един добър начин за постигане на добре изглеждаща спортно-елегантна визия.

Ако пък искате да добавите цвят към спортно-елегантната си визия и да изглеждате атрактивни, други цветове за постигане на стилна и класическа са наситените и тъмни нюанси на червеното, тъмно синьо, тъмно зелено, тъмно лилаво. 

Те са подходящи за носене през всеки сезон и се съчетават отлично с черния цвят. Можете например да подберете спортното горнище в един от изброените цветове, а долнището изцяло в черно.

Ако харесвате геометричните принтове или щампи на лога при спортното облекло, то за стилна визия се препоръчва да се придържате към правилото “По-малко е повече”, тоест принтът или щампата да присъстват само в един елемент на облеклото. 

5.Избор на обувки

Златните правила в спортната мода

Спортните обувки са отличен избор за придаване на завършен вид на всяка визия за ежедневието. При тях е важно на първо място да обърнем внимание на това как се чувстваме, докато ги носим, а след това да подберем и дизайна.

6.Избор на аксесоари

Златните правила в спортната мода

Въпреки че са често подценявани, когато са правилно съчетани аксесоарите имат способността да придадат различен вид на една визия и да ни помогнат да постигнем стилен и завършен вид.

Едни от най-подходящите аксесоари за съчетаване със спортно облекло са слънчевите очила, шапките, чантите и раниците, както и семплите бижута. Важно при правило при подбор на аксесоари към спортното облекло е те да не бъдат в дизайн, който да е твърде различен от този на спортните дрехи. 

Например, избягвайте да съчетавате аксесоари във винтидж стил със спортно облекло с модерен дизайн.

Без значение какъв дизайн ще изберете за своето спортно облекло, важно е да не правите компромис с качеството. Един от сигурните начини, с които да си гарантирате правилен избор на спортно облекло, е да се доверявате винаги на спортни марки, които са се наложили с качеството си.

Златните правила в спортната мода

Високото качество несъмнено се отразява и на начина, по който се чувстваме, докато носим даден вид спортна дреха. Оригиналните материи при спортното облекло са залог не само за удобство, но и за високо ниво на удобство.Те осигуряват проветрение и свобода на движението дори при продължително носене през всеки сезон.

Когато говорим за удобство, материята на спортното облекло е много важна, тъй като на нея се дължи основно и нивото на удобство, което предлага даден вид спортно облекло. 

Ако харесвате спортния шик, то има разнообразни начини, по които можете да го внедрите в спортната си визия.