Adidas Terrex

Dress4Less
Dress4Less
23 / 10 / 2022

Източник снимка: pixabay.com

Трудно бихме намерили човек, който да не е чувал за световноизвестната немска марка за спортно облекло и обувки Adidas

Без значение дали си търсите обувки за спорт или за ежедневието, спортните обувки на Adidas са със сигурност качествен избор.

Като производител на висококачествени дрехи и обувки за спорт Адидас влага в своите продукти само висококачествени материали, които да осигурят отлични качества на крайния продукт.

Като например:

  • Износоустойчивост
  • Удароабсорбция
  • Проветривост 
  • Удобство за краката през всеки сезон и други

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Adidas предлага богата гама от мъжки, дамски и детски спортни обувки в различни размери, дизайни и предназначение. 

Едни от тях са Adidas Terrex, които са любими на всеки планинар с приключенски дух. 

Освен, че са супер удобни и устойчиви на износване, обувките Терекс имат красив и функционален дизайн, който може да се впише в различни туристически аутфити, а също и аутфити за ежедневието.

Без значение дали планирате изкачване на скалиста местност, планински преход през зимата или пък искате да побягате сред природата, те са обувки, с които няма да сгрешите.



Кое прави Terrex добри обувки? 

Обувките от тази серия на Adidas са отличен избор за всички почитатели на физическата активност сред природата, спиращите дъха природни гледки и екстремните преживявания.

Сред тях ще откриете както обувки за бягане, така и такива предназначени за туризъм и планински преходи.

В изработката им са вложени специални иновативни технологии, които им придават отлични качества. 

Всеки елемент от структурата на обувките е изработен така, че да отговори на изискванията за удобство, защита и надеждност на всеки фен на разходките из планината.

Спортните обувки на Адидас от серията Терекс са създадени така, че да осигуряват добра стабилност на неравни терени и да осигуряват максимален комфорт при различни видове условия.

Това ги прави подходящи за всякакви дестинации - от планински преходи и офроуд терени до плажове и градски условия.

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Какви видове Adidas Terrex има?

Серията Terrex на Adidas е изключително разнообразна и включва модели за мъже и за жени в широка гама от цветове и дизайни. 

Като дизайн Терекс се делят на маратонки и спортни боти, както и на зимни и летни модели.

Нека разгледаме основните предимства на обувките от серията Adidas Terrex

Проветривост, устойчивост и непромокаеми материи 

Както знаем времето в планината бързо се мени, затова и трябва да сме подготвени с подходящи дрехи за сменящи се температури.

В изработката на спортните обувки от серията Terrex са вложени Gore Tex материали, които имат способността да се адаптират към различни видове климат.

Освен това обувките са подсилени за допълнителна устойчивост на повреди и осигуряват отлично проветрение за крака дори при продължително носене.

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Мрежестите Primeknit материи на горната част на обувките предлагат плътно прилепване към крака, което допринася за удобството и стабилността при носене. 

Те придават такова чувство на лекота, че сякаш носите чорап, тъй като са еластични и се адаптират по формата на крака. 

Различните модели Терекс обувки са с различно ниво на водоустойчивост, благодарение на Gore tex подплатата, която предлага защита от влага и отлично проветрение през всеки сезон.

При създаването на известните си спортни маратонки Terrex Adidas си сътрудничи с марката Gore Tex(пълното й наименование е W. L. Gore & Associates), която е специализирана в създаването на иновативни дишащи и водоустойчиви материи.

Goretex води началото си от 1969 г. и се е наложила като еталон за качество в света на водоустойчивите материи.

Патентованите водоустойчиви материи Gore tex осигуряват отлична защита от влага и вода за крака за продължително време, което ги прави подходящи за производството на различни видове обувки за планински туризъм.

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Няколко модела спортни обувки Adidas Terrex са напълно водоустойчиви, докато други осигуряват защита само от лек дъжд, но при пълно потапяне във вода, например при преминаване през дълбоки локви, те ще пропуснат вода.

Напълно водоустойчивите обувки от серията Терекс се срещат с името Adidas RAIN.RDY. 

Подходящи са както за бягане, така и за планински терени, като са напълно непромокаеми и запазват стъпалата сухи. 

Специалните технологии при подплатите на обувките Терекс Climawarm и PrimaLoft от друга страна предлагат отлична изолация от студ, което значи, че можете да ги носите и при зимни условия.

Удобни, удароабсорбиращи подметки

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Знаем колко е важно при физическа активност спортните обувки да ни осигуряват необходимото ниво на удароабсорбция, тъй като тя може да ни предпази от травми по време нa спорт или работна дейност.

Разположените в средната част на обувките EVA и Boost подметкиса изработени от удароабсорбираща специална пяна. Благодарение на нейните свойства те могат да осигурят омекотяване на удара при бягане или вървене, като едновременно с това са с олекотена структура. 

Външно разположените подметки на обувките Terrex са направени от специална Grippy Continental гума и TRAXION гума, които осигуряват отлично сцепление, дори при влажно време.

Грайферът на подметките им е направен така, че да осигурява отличен контрол и стабилност за крака дори при неравен или кален терен.

Серията обувки за бягане Terrex е подходяща за тези от вас, които обичат кардиото по офроуд терени сред красива гледка.

Те се делят на няколко вида според дизайна и функционалностите им и са познати с имената:

  • Terrex Agravic
  • Terrex Soulstride
  • Terrex Speed
  • Terrex Two

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Обувките за бягане от серията Terrex се характеризират с отлична удароабсорбция, но и също както и при другите видове планински обувки от серията те осигуряват отлично сцепление и комфорт на крака при бягане.

Въпреки, че са предназначени за бягане и могат да се носят и във фитнес зала, обувките за бягане Terrex предлагат едно добро съотношение между удароабсорбция, сцепление и устойчивост на различни видове настилка.

Благодарение на специални системи като Adiprene, които се използват при изработката на подметките, обувките от тази серия предлагат комфорт във всяка стъпка. 

Технологията Adiprene спомага за намаляване на натоварването върху ходилото по време на бягане или скачане.

По този начин се намалява напрежението в ставите, както и се предотвратява появата на болка след бягане и травми

Освен в областта на петата, тази технология може да се приложи и в областта под пръстите на ходилото, с цел осигуряване на гъвкавост и стабилност при отскок. 

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Олекотена структура

Въпреки, че се характеризират с висока устойчивост на износване и са изработени с подсилени материи, обувките за планински туризъм и стилните маратонки бягане Terrex са с олекотено тегло. 

По този начин те осигуряват високо ниво на удобство и по-малко умора при носене. 

Функционален дизайн

В забързаното ни ежедневие повечето от нас искаме практични решения в своето облекло. 

С избор на нови спортни маратонки от серията Terrex със сигурност ще си гарантирате практичност на работа и в свободното време.

Някои от моделите спортни обувки Terrex са с универсален дизайн, който може да се съчетава с различни модели дрехи - както с екипировка за алпинизъм, така и с дрехи в спортно - елегантен стил.

Без значение дали с дънки или със спортен клин, спортни къси панталони или панталон за скално катерене или ски, обувките от серията Terrex изглеждат еднакво добре с различните видове спортна екипировка. 

Adidas Terrex

Източник снимка: pixabay.com

Спортните обувки, част от серията Терекс са едно отлично решение за всеки спортуващ с приключенски дух.

Благодарение на вложените в тяхната изработка иновативни технологии дизайнът им и техните качества ги правят подходящи както за разходка из града, така и за преходи в планински условия.

Казано иначе, тези спортни обувки ще ви осигурят комфорта, от който се нуждаете, без значение дали ще ги използвате за бягане, планински преходи или в ежедневието.

Неслучайно елитни спортисти от целия свят състезаващи се в различни дисциплини, от които скално катерене, се доверяват на качеството на обувките от серията Terrex.

Каква е ценовата гама на Terrex?

Обувките за бягане и планински туризъм от серията Terrex се предлагат в ценови диапазон от 100 до 300 лв. в зависимост от модела и предназначението.

Тяхната висока цена обаче е оправдана, предвид факта, че те са изключително устойчиви на износване, което и гарантира, че след покупка на нов чифт Terrex обувки няма скоро да разделите с тях.