Как да изберете вашите обувки Adidas?

Dress4Less
Dress4Less
12 / 06 / 2023

Задължителените фактори при избора на обувки е те да са удобни, издръжливи и качествени. Така ще предпазват краката от наранявания и запарване. Правилното прилягане е също сред основните приоритети, за да предпазите ходилата си от мазоли. 

Адидас е брандът, който предлага високо качество, издръжливост и изключителен комфорт на своите клиенти. Ако искате на научите как да изберете вашата обувка Adidas, не спирайте да четете. От Dress4less сме ви подготвили някои насоки. 

Как да изберете вашите обувки Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

Защо е важно да избираме подходящи обувки?

Ако обувките ви са твърде тесни, големи или не предоставят нужната поддръжка на стъпалото, всяка активност може да неприятна и дори опасна. Te водят до натоварвания на глезените, ходилата и ставите. Постоянният им натиск е предпоставка за болки и травми.

Ето и защо е важно да избирате винаги подходящите обувки за вас:

  • Предотвратява се неприятната болка - Удобните обувки не причиняват болка. Те карат тялото ви да се чувства добре, което ще ви мотивира да се движите още повече. Добре прилепналите обувки, които имат омекотяваща подметка, ще се погрижат правилно за стъпалата ви. 
  • Подобряват стойката - Изкривената стойка не само изглежда непривлекателно, но и може да причини редица проблеми с вътрешните органи, които няма да функционират правилно. Мускулите ви също ще страдат от напрежението. 

Това означава че трябва винаги да избирате маратонки, осигуряващи нужната опора и разпределящи равномерно ударите при ходене. Накратко, ако те не поддържат извивките на стъпалата ви, извивката на гърба ви също ще пострада. 

  • Превенция на проблеми за в бъдеще - Удобните обувки ще направят услуга на краката ви в дългосрочен план. За да избегнете деформации, наранявания и мазоли, старайте се спирате на точния размер. 
  • Подобряване на кръвообращението - Инвестирайте в качествени и комфортни обувки, за да го подобрите, насърчавайки здравословния кръвоток при движение. Те трябва да са достатъчно широки и дълбоки, като осигуряват добра опора около глезена. 

Adidas е бранд, който изработва спортните си обувки под строг контрол. Така продуктът, който достига до вас е висококачествен и снабден със специални технологии. Тези характеристики са създадени с грижа към нуждите на потребителите и забързаното им ежедневие. 

Как да изберете вашите обувки Adidas?

Какви са последиците от носенето на неудобни обувки?

Болките и подуванията от неудобни обувки могат да затруднят ежедневието ви и да доведат до усложнения. Ние ще ви изброим най-често срещаните проблеми, с които можете да се сблъскате, ако не изберете точните обувки. 

Болка в краката

Това е и един от първите признаци на неудобни обувки. Тесните обувки причиняват подувания в областта на стъпалото и петата. Ако глезенът е по-притиснат, то води до намалено кръвообращение.

Деформации 

Мазолите и деформациите са редовен проблеми при тесните обувки. Между пръстите на краката се получава триене, което причинява неприятни наранявания. При много тежки случаи, когато предната част на обувката е прекалено тясна, пръстите могат да се деформират. Обикновено палецът се извива навътре към показалеца.

Врастнали нокти на краката 

Когато пръстите ви се трият повече в обувката, е възможно ноктите ви да врастнат. Ако в съчетание с това имате и изпотяване и стягане в областта на крака, може да се получи сериозна инфекция. При нея понякога се налага отстраняване на ноктите. 

Периферна невропатия 

Хората, които имат проблеми с кръвообращението и други заболявания, например диабет, са по-предразположени към този тип усложнения. При диабетно стъпало, страдащият не усеща, ако е получил наранявания в областта на стъпалото. А те се получават, когато обувките са малки. 

Лошото кръвообращение, което се получава от тесни обувки, може да причини и други здравословни проблеми като разширени вени и високо кръвно.

Гъбични инфекции

Ако маратонките ви не са от дишащи материи и са ви тесни, това ще доведе до изпотяване на краката. При недостатъчно място за вентилация и отвеждане на влагата, обувките се превръщат в развъдник на бактерии. Образуват се гъбични инфекции между пръстите на краката и ноктите.

Изкривяване на стойката

Обувките, които не разполагат с достатъчно пространство за краката ви, могат да ви накарат да имате неестествена походка. По същество, ходенето ви по този начин и болките в краката ви ще попречат на изправената ви стойка. Това ще доведе до болки в гърба и ставите.

Кои са основните критерии при избор на обувки?

При избора на детски, мъжки и дамски обувки има няколко критерия, които е добре да следвате. Така ще предотвратите много неприятни последствия, които биха влошили качеството ви на живот. 

Това са факторите, по които да избирате новите си обувки:

  • Стабилност - Когато обувките са изработени така, че да предотвратяват необичайното движение на стъпалото, се считат за стабилни. Това е важно, за да се предотвратят травми. За да бъдат стабилни, това зависи от конструкцията на междинната подметка, на петата и на външната подметка. 
  • Издръжливост - Макар и стабилни, когато са нови, някои обувки бързо се късат и стават неефективни при интензивно натоварване. Доверявайте се само на доказали се марки, като Адидас. 
  • Специални технологии - Тук са включени допълнително омекотяване на подметката, дишащите материи и уменията на обувката да отвежда пот. Спрямо спорта, за който се използват маратонките, има и допълнителни системи, подобряващи представянето на спортиста. 

Как да изберете вашите обувки Adidas?

Съвети за избор на Adidas обувка

Преди да се спрете на правилните маратонки Adidas, е добре да знаете за какви активности ще ги използвате. Всеки спорт е с различен интензитет и натоварване, както и се извършва на различна настилка. Нужно е да имате добра стабилност и сцепление.

Необходимо е да изберете размер, който да съответства напълно с вашия. Така обувките ви ще прилягат перфектно към краката ви и ще се усещат стабилно. Размерите на Адидас си отговарят, но ако сте несигурни, по-добре измерете дължината на стъпалото си. Ориентирайте се по таблицата с размери в Dress4less. 

Правилните технологии също са от значение. Макар и всички спортни обувки на немската марка да разполагат с такива, някои спортове имат допълнителни. Например, технологията GORE-TEX е подходяща, ако обичате да ходите на поход. Те ще предпазят краката ви сухи при всякакви метеорологични условия.

Това са и останалите технологии, които ще срещнете в маратонките за малки и големи на Adidas:

  • Boost
  • Bounce
  • TORSION SYSTEM
  • ClimaCool
  • ClimaChill
  • ADIPRENE
  • ADIPRENE+
  • EVA пяна
  • CloudFoam

Заключение

Независимо каква е дневната ви програма, всички сме единодушни, че удобството е от ключово значение. Никога не подценявайте комфорта и стабилността пред красотата. Правилните маратонки ще предотвратят проблеми със стъпалата и стойката ви, които могат да се влошат в дългосрочен план. 

В края на дена няма нищо по-лошо от това да се приберете у дома, да събуете обувките си и краката ви да са болезнени и в мазоли. 

Как да изберете вашите обувки Adidas?

Източник на изображението: pexels.com

Често задавани въпроси

За какво да внимаваме, когато избираме обувки?

Те трябва да са комфортни и издръжливи и да са изработени от качествени материали. Така краката ви ще бъдат предпазени от наранявания. Правилното им прилягане също е сред основните приоритети. 

Никога не избирайте визията пред качеството. Тя трябва да е на второ място. 

Какво отличава спортните обувки на Adidas от останалите модели на пазара?

Освен, че са снабдени с уникални системи и здрави тъкани, техните дизайни са винаги в крак с модата. Удобство, красиви дизайни, здрави крака и ефективна тренировка - това ще получите при закупуването на маратонки от немския бранд.

Как да изберем подходящ размер маратонки Адидас?

Номерацията е стандартна. Спрете се на размера, който носите всекидневно.