Летни дрехи за групови тренировки

Dress4Less
Dress4Less
10 / 07 / 2023

Спортът е една от областите в нашия живот, които не само ни позволяват да бъдем по-здрави физически, но и да изпуснем малко парата. Дори да сте го превърнали в рутина през цялата година, нормално е през лятото да сте повлияни от високите температури. 

Те усложняват тренировките и изискват адаптирането на часовете за нея. Освен тях е добре да коригирате и спортния си гардероб за летния сезон. Заложете на леки и дишащи дрехи, които няма да залепнат по тялото ви. 

Ако искате да разберете на какво още да обърнете внимание при избора на летни дрехи за групови тренировки, продължете да четете. От Dress4less направихме своето проучване, за да получите най-актуалната информация. 

Летни дрехи за групови тренировки

Източник на изображението: pexels.com

Изберете правилните материи

Някои тъкани са проектирани така, че да отвеждат потта, а други да я абсорбират. Когато става въпрос за дрехи за трениране, особено през летния сезон, някои са по-добри от други. 

Ето за какво да помислите преди да изберете новото си облекло за тренировки:

  • Отвеждане на влагата - бързото изпаряване на потта е от съществена важност, за да се охлаждате по време на спорт. Също така ще се чувствате по-комфортно. Дрехите, които са изработени от материи, съдържащи полипропилен, са добър избор за групови тренировки през лятото. Така потта бързо ще се изпари и няма да се чувствате неудобно.
  • Памук - памучните облекла не отвеждат потта, а я абсорбират. Тя не се изпарява и дрехите се усещат тежки, мокри и неудобни по време на спорт.
  • Избягвайте материи, които не дишат - такъв тип тъкани не позволяват отвеждане на излишната влага. Така тялото ви поддържа висока температура по време на спорт, а това не е полезно за вас. 

Дрехи за пилатес

Пилатесът е дисциплина, която изисква еластичност при движенията. Необходимо е да се носят дрехи, които я позволяват. Идеалният вариант е еластично и стегнато облекло, което да не пречи на контрола на движенията.

Долнище

Клиновете за йога са подходящи и за пилатес. Тъй като двете групови тренировки имат сходни упражнения, характеристиките на дрехите и за двете съвпадат. Спрете се на спортен клин с висока талия, осигуряващ стабилност в кръста. Най-важното е той да е в правилния размер, за да се чувствате максимално удобно.

Горнище

То може да бъде и в комплект с клина. В случай че избирате горната част на спортното си облекло отделно, то избягвайте широките тениски. Прилепналите горнища не само стоят по-добре, но и няма да ви пречат по време на тренировка и ще останат на мястото си. 

Ето и моделите, на които да се спрете:

  • Спортно бюстие
  • Потник
  • Тениска

Обувки и чорапи

Най-добре е да практикувате пилатес боси или с чорапи. Причината е, че има много упражнения, при които стъпалото ще има определена роля и обувките ще попречат на мобилността ви.

Ако предпочитате да тренирате с чорапи, избягвайте памучните, а наблегнете на такива, отвеждащи влагата. Изберете чифт, който да не се плъзга, за да не променяте позицията на краката, когато поддържате поза. 

Летни дрехи за групови тренировки

Източник на изображението: pexels.com

Дрехи за йога

Както споменахме и по-рано, пилатесът и йогата си приличат. Нужни са ви еластични, комфортни и отвеждащи потта дрехи. Така няма да бъдете обезпокоявани по време на тренировки. 

Долнище

Що се отнася до материята, ще попаднете на клинове от памук или ликра. И двете материи са чудесни за йога, но ви препоръчваме да се спрете на клин от ликра, който да не задържа влагата. Тук отново е добре да изберете долнище с висока талия. 

Горнище

Идеалното горнище е това, което ще ви позволи да движите ръцете си свободно, като потник или спортно бюстие. Ако предпочитате тениски, изберете такава с по-дълъг ръкав, който да не се залепва на подмишницата ви. Важно е потникът или тениската ви да е прилепнала по тялото, за да не мърда при движение. 

Препоръчваме ви да носите удобно и безшевно бюстие под горнището си, а не сутиен. Така ще избегнете неприятното забиване на банелите и закопчалката в тялото. 

Обувки и чорапи

Йога рядко се практикува с обувки. Всеки е различен и има своите предпочитания. Ако не обичате да тренирате боси, препоръчваме ви обувки с много тънка и гъвкава подметка. 

През лятото е възможно краката ви да се потят повече от обикновено, затова чорапите също са вариант. Те трябва да не се хлъзгат, за да имате необходимото сцепление. Има модели, които са предназначени за йога и приличат на цвички. 

Летни дрехи за групови тренировки

Източник на изображението: pexels.com

Дрехи за зумба

Забавна групова тренировка, по време на която ще изгорите много калории. С горенето на калории върви и обилното потене, което през лятото се удвоява. От съществено значение са дишащите материи, за да се чувствате удобно и свободни за още танци. 

Долнище

Зумба може да се тренира с анцуг или клин. Най-важното е да се чувствате комфортно и да имате свобода на движение. Препоръчваме ви да заложите на еластичен клин, който да е по тялото ви. 

Той ще ви даде нужната гъвкавост и компресия. Важно е изработката на долнището да е от дишащи материи, тъй като зумбата е интензивен спорт и ще се потите, особено през лятото. 

Горнище

Този спорт ви дава пълна свобода при избора на горна част. Можете да изберете спортно бюстие или тениска, независимо дали е по тялото или е широка. Основното е да се чувствате добре в тялото си и със самочувствие. Разбира се, тук също е важно материята да отвежда излишната влага. 

Обувки и чорапи

Както при повечето спортове, изборът на обувки е ключов. Така ще можете да се насладите на упражненията си по безопасен начин. Освен, че дизайнът им е ключов, за да е синхрон с цялостната ви визия, обувките ви трябва да притежават и някои качества. 

Ето ги и тях: 

  • Стабилност 
  • Свобода в областта на пръстите 
  • Омекотяваща стелка
  • Твърда и стабилна подметка 

Важно е да запомните, че маратонките за бягане не са подходящи за зумба, но обувките за зумба могат да се използват и за фитнес залата

Летни дрехи за групови тренировки

Източник на изображението: pexels.com

Често задавани въпроси

Какви видове дрехи за групови тренировки предлагате?

В Dress4less предлагаме дрехи за всякакви тренировки. Всички те са оригинални и висококачествени, произведени от най-добрите спортни марки.

Ето и видовете дрехи за групови тренировки, които ще намерите в Dress4less: 

  • Клинове
  • Потници
  • Тениски
  • Спортни панталони
  • Чорапи

В какъв ценови диапазон?

Летните дрехи за тренировки започват от 11.90 лв. за бюстие и стигат до 179.90 лв. за обувки. Оригиналните спортни облекла и аксесоари, които ще намерите при нас са подходящи за всеки бюджет. 

Как да се свържем с вас?

Свържете се с нас във формата ни за контакт в сайта, както и от понеделник до петък от 09:00 до 18:00 часа по e-mail или телефон. 

Поддържате ли наличност от всички размери?

Обикновено всичките ни дрехи са в разнообразие от размери. Ако някой размер липсва, е възможно да се е изчерпал. 

Можем ли да намерим стоките във физическите магазини?

Всички продукти, които предлагаме в сайта, са налични и във физическите ни магазини. Можете да следите наличността им в реално време в dress4less.bg, за да знаете в кой обект ще откриете желаните продукти.