Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Dress4Less
Dress4Less
26 / 07 / 2021

Спортните дрехи са по-модерни от всякога и няма да сгрешите, ако добавите спортни елементи към ежедневната си модна визия. Те съчетават в себе си функционалност, практичност, удобство, а също и моден стил.

Ако сте от хората, които са активни през целия си ден, ще се съгласите, че оригиналното спортно облекло си заслужава инвестицията.

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Спортното облекло е предпочитан избор за ежедневието на всеки модерен и динамичен човек. През последните години спортните дрехи се внедриха в ежедневния гардероб на почти всеки съвременен човек.

Виждаме и известни личности, модни блогъри и любимите ни холивудски звезди също да носят навсякъде в ежедневието си спортно облекло.

Спортното облекло е предпочитано от всички поколения - както от по-млади, така от възрастни хора поради факта, че осигурява удобство и функционалност в ежедневието.

Сега разнообразието от спортно облекло е по-богато от всякога. Дизайнът на някои модели спортно облекло наподобява този на спортно-елегантните дрехи.

Спортните дрехи се изработват най-често от материи като полиестер, микрофибър, полипропилен, памук, вълна (при спортното термобельо) в зависимост от модела и предназначението.

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Най-често използваните синтетични материи в производството на спортно облекло са издръжливи на износване и са на сравнително евтина цена. 

Те се характеризират с устойчивост, еластичност, осигуряват отлично проветрение и запазват формата и качествата си дори след много пранета. А някои от тях могат и да се рециклират.

Кои са плюсовете и минусите на спортното облекло?

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Плюсове

Изключителен комфорт 

Оригиналните спортни дрехи предоставят високо ниво на комфорт и проветривост при носене. Неслучайно станаха предпочитан избор за дреха на много хора.

Особено когато става въпрос за по-широките дизайни спортни дрехи, които позволяват максимално удобство като например йога облекло, обемни суичъри, спортни чорапи с цветни принтове. Не случайно голяма част от хората, търсещи удобство и комфорт в ежедневието си, се насочват към спортните дрехи.

Тук става въпрос не само и за спортните дрехи, но и за спортните обувки, които предлагат голям комфорт в сравнение с обувките предназначени за ежедневието, които са естетически издържани, но не винаги са удобни за продължително носене.

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Сникърсите например спадат към универсалните видове обувки благодарение на универсалния си семпъл дизайн.

Няма да сгрешите, ако изберете сникърси за вашата спортно-елегантна визия. Те са не само удобни и модерни, но и могат да се съчетават по безброй много начини с различни аутфити за жени или мъже и по различни поводи. Този тип обувка придава завършен вид на един спортно-елегантен аутфит в зависимост от цвета и дизайна .

Когато става въпрос за неофициални събития чифт сникърси отлично може да замести чифт елегантни обувки.

От анатомическа гледна точка сникърсите са по-добър вариант за стъпалото спрямо другите видове стандартни официални обувки, тъй като осигуряват по-добра опора за крака.

Колкото и обаче да обичате любимия си чифт сникърси, не е добра идея да ги носите на официални корпоративни събития или интервюта за работа.

Функционалност

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Спортното облекло е създадено така, че да следва формата на тялото и да позволява свобода на движението, което, както знаем, е много важно при изпълнение на какъвто и да е вид спорт.

Благодарение на своята еластичност спортното облекло приляга добре на формата на тялото. Така без значение от вашата фигура, спортното облекло има способността визуално да “втали” фигурата.

Без значение дали ще носите спортно облекло през свободното време или по време на спорт, със сигурност ще се чувствате удобно в кожата си.

Универсалност

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Всеки се нуждае от практичност в ежедневието си. А спортното облекло със своя универсален дизайн ни предоставя точно това.

Сега спортно облекло се носи не само по време на спорт, но и през останалата част от ежедневието - по време на пазаруване,излизане с приятели, задачи из града, пътешествия.

Едва ли има други вид дрехи, които могат да се носят на толкова много места, както е случая със спортното облекло.

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Минуси

Не може да се носи навсякъде

Когато става въпрос за бизнес среда спортното облекло към ежедневната визия не винаги е разумен вариант. Ако трябва да сме честни, някои видове йога панталони по дизайн приличат на спортно-елегантни панталони за ежедневието.

Внимавате и при комбинирането на изрязани спортни горнища като къси потници и тениски, както и с късите панталони. Спортно облекло от този вид определено не се препоръчва да се носи навсякъде.

Възможност за дразнене на кожата

Както вече споменахме спортното облекло се изработва най-често от синтетични материали като полиестер, спандекс, найлон.

Тези материи въпреки че се характеризират с положителни качества като издръжливост, проветривост, бързо съхнене и способност за терморегулация, те могат да предизвикат дразнене на кожата у хора с чувствителна кожа или такива страдащи от алергии.

Спортните дрехи - универсално облекло за всеки сезон

Неподходящ избор за влажно време

Спортните дрехи са отличен вариант за топлото време, когато човек се поти повече по време на спорт. 

Материите на спортното облекло несъмнено позволяват добро проветрение и съответно бързо изпарение на потта. По този начин се предотвратява чувството на дискомфорт по време на спортна дейност при топло и сухо време. 

От друга страна обаче те нямат спосоността да абсорбират потта, както е при памучните материи. Така е ако изпълнявате спортна дейност при влажно и дъждовно време, те няма да могат да отвеждат потта ефективно.