Как да изберем мъжки спортни дрехи за тренировки на закрито?

Dress4Less
Dress4Less
20 / 02 / 2023

Носенето на перфектните дрехи за тренировказвучи чудесно, но как да ги подберете? Мъжките спортни облекла често балансират между стил и практичност, без да привличат прекалено много внимание. 

Много е важно да изберете подходящото облекло за своите тренировки на закрито, защото не само ще изглеждате страхотно, но и биха помогнали за вашата мотивация. Мотивацията, от своя страна, ще ви активизира да се съсредоточите в постигане на своите фитнес цели.

Всеки човек изпитва трудности в избора си на дрехи за спорт. Дори и жените. Ако сте начинаещи в спортуването е още по-сложно. Няма страшно, дошли сте на правилното място - нашето ръководство. 

Как да изберем мъжки спортни дрехи за тренировки на закрито?

Тъкани, подходящи за спорт

Съществуват памучни спортни облекла, които освен за ежедневието, са правилен избор и за тренировки. Тайната е да знаете как да избирате тъкани с правилната дебелина на конеца.

Ето няколко полезни съвети:

  • памучни тъкани - дрехите, изработени от 100% памук с дебелина на конеца 30/1 са удобни, дишащи и хипоалергенни. Ако избирате дебели памучни дрехи с дебелина на конце 20/1 или 24/1 ще получите обратен на желания ефект. Това означава че по време на тренировка дрехата ще става по-тежка, заради задържаната влага в нея, както и ще изсъхва по-бавно, причинявайки дискомфорт по време на тренировка. 

Във всеки случай ви препоръчваме да носите памучни дрехи само ако физическото ви натоварване е с ниска интензивност. Например ходене, тичане или посещение на фитнес залата за един час.;

  • полиестерни тъкани - ако ще имате тежка тренировка или сте професионален спортист, то полиестерът е материалът за вас. Той е дишащ, гъвкав, лек и много издръжлив, което го прави подходящ за почти всеки спорт.;
  • антимикробна обработка на тъканите - съществуват добавки, с които се обработват текстилните продукти, за да се предотврати разпространението на микроби и лоши миризми. Това е вид обработка на тъканите, която стана много популярна в производството на спортни облекла и която ви препоръчваме да вземете предвид при покупка. Тя е отлична за предотвратяване на петна и мухъл както върху естествени, така и върху синтетични тъкани. 

Дрехи, които абсорбират потта

Накратко ще ви споделим, че е важно дрехите, които носите при тренировка, да абсорбират потта. 

Нека ви запознаем и защо е важно за всяка една от тях:

  • бельо - изборът на облекло за тренировка започва с подходящото бельо. Определено не искате да носите ежедневните си такова в залата. Спортното бельо е създадено, за да държи всичко на мястото си по време на всякакъв вид тренировка. То е прилепнало, но не прекалено и е изработено от дишаща и бързосъхнеща материя, гарантирайки сухота и удобство по време на тренировка. За да разберете едни боксерки дали са качествени, погледнете външния им вид. Обърнете внимание на шевовете и дали са зашити правилно. Сигурни сме, че ще забележите разликата.;
  • тениски - спрете се на тениски, предназначени специално за тренировки. За по-свободно движение и практичност опитайте мъжка тениска за компресия. Тя притиска коремната преса, поддържа гърба и гърдите, докато тренирате, осигурявайки ви комфорт и безопасност, докато сте във фитнеса. При избор на обикновена тениска се уверете, че тя ви е достатъчно комфортна на ширина и има способност за отвеждане на влагата, а материята е дишаща.;
  • панталони - свободното движение е от ключово значение - това не го забравяйте, когато избирате джогъри, къси панталони или клин. Повечето мъже предпочитат къси панталони, когато са на бягащата пътека, ако и вие сте от тях, намерете баланса между разтегливост и добра поддръжка, които да ви осигурят прохлада и комфорт. За да имате по-голяма подкрепа по време на упражненията си, препоръчваме да носите спандекс, който да е дишащ и отвеждащ влагата;
  • връхни дрехи - макар и на закрито, рано сутрин в залата или у дома е възможно да е по-хладно. За горния си слой дрехи съветваме да изберете комфортен суитчър с цип, който да не е прекалено прилепнал, но не и прекалено широк. Затварянето с цип би улеснило свалянето на суитчъра, когато загреете. 

Как да изберем мъжки спортни дрехи за тренировки на закрито?

Свободни по-широки дрехи

Независимо дали мъжете спортуват на закрито или открито, голяма част от тях предпочитат по-широките дрехи, защото са им по-комфортни по време на спорт. 

Много е важно обаче каква тренировка се извършва - кардио, вдигане на тежести или HIIT:

  • Кардио - за този вид тренировки е удобно да сте в комфортен джогър или шорти и широка тениска, но ви съветваме да добавите и подходящо спортно бельо, което да дава нужната подкрепа.;
  • Силови тренировки - тренировките във фитнеса, които включват вдигане на тежести, изискват облекло, което да направи активностите по-безопасни и комфортни. Помислете да включите към дрехите си компресивни чорапогащи, тениска и къси панталони.;
  • Стречинг и йога - в тези спортове е удобно както с широки дрехи, така и с прилепнали такива. Оптимална разтегливост и комфорт бихте получили от поддържащите клинове и чорапогащници. 

Колкото и да са удобни широките дрехи за тренировка, те често не предоставят нужната подкрепа, а един спортист има нужда от такава. 

Качествени дрехи

Качеството на облеклото за спорт е от ключово значение за доброто изпълнение на упражненията. 

Съществуват три основни характеристики, които помагат за разпознаване на качеството на текстила: 

  • вид на влакното;
  • външен вид;
  • гаранция от производителя. 

Споделяме с вас и петте основни метода за оценяване на качеството:

  • Наблюдавайте дрехите, които купувате, на светло, защото колкото по-голяма е прозрачността им, толкова по-ниско е качеството им. Материя, която не прозира, говори за високо качество.; 
  • Направете тест за намачкване - трябва само да стиснете и намачкате плата за няколко секунди с ръка. Ако е много намачкан, когато го пуснете, трябва да се съмнявате в качеството му, освен ако това не е характерно за плата или не е лен. Спортните дрехи са изработени от памук и/или полиестер, така че такива неща не трябва да се случват.;
  • Приложете теста за еластичност - както коментирахме и по-рано, еластичността е важна за комфортното изпълнение на упражненията. Опънете плата за няколко секунди и след това го отпуснете. Доброто качество на тъканта бързо ще възвърне първоначалната си форма, но ако вместо това се деформира, това е лош знак.
  • Проверете шевовете и подгъвите - качествената дреха винаги е добре завършена и с правилна форма. Обърнете внимание на конците, разхлабените шевове, кривите линии и всички останали възможни несъвършенства.
  • Проверявайте етикетите - етикетите с името на марката и инструкциите за поддръжка говорят за добро качество. Избирайте дрехи на по-наложили се с качеството си дрехи, като всички в Dress4less

Дрехи, с които се чувствате комфортно

Освен да са с красив и модерен дизайн, дрехите ни за спорт трябва да отговарят на типа на тялото и личните ни нужди. Изработката на тъканта е важна за еластичността, абсорбирането на влагата и пропускливостта, а това е изключително важно при тренировка. 

Когато извършвате физическа дейност е добре да се чувствате комдортно. Ако имате добра нагласа и сте мотивирани, но не се чувствате добре в облеклото си, в крайна сметка ще се откажете.

Как да изберем мъжки спортни дрехи за тренировки на закрито?

Често задавани въпроси

Какви мъжки спортни дрехи за тренировки на открито предлагате?

В нашия магазин можете да откриете всичко изброено в статията и то на неустоими цени. Спортно бельо за момента не предлагаме. 

В какъв ценови диапазон?

Стоките ни са достъпни за всички и цените на мъжките дрехи за спорт варират от 14 до 300 лева. 

Как да се свържем с вас?

Можете да се обадите на телефон 0700 800 44 или да ни пишете на електронна поща [email protected]. Работното ни време е от 9:00 до 18:00 часа.

Поддържате ли наличност от всички размери?

Стига да не са се изчерпали част от размерите, всичко е налично. 

Можем ли да намерим стоките във физическите магазини?

Да, всичките ни продукти можете да откриете във физическите магазини на Dress4less в градовете Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново и Стара Загора.